Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Ανδρέας Μαρινάκης
Αντιδήμαρχος Αρκαδίων

Ο κ. Αρετάκης είναι ένας πραγματικά έντιμος άνθρωπος αλλά δεν μπορεί να κατέχει και τις έντεκα θέσεις της ομάδας

Τρ 12/05/2020

<
  • Με ευθύνη του δημάρχου χάθηκε η χρηματοδότηση για το γήπεδο του Αγγερικού.
  • Το έργο των 400 χιλιάδων ευρώ χάθηκε τον Φεβρουάριο και ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τον Μάιο.
  • Θα χαθούν και άλλες πιστώσεις όσο προΐσταται ο Δήμαρχος στο τμήμα μελετών.
  • Με ΕΔΕ δεν βγάζεις από πάνω σου τα προβλήματα που εσύ ο ίδιος θα έπρεπε να είχες λύσει.
  • Ο Δήμαρχος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πως θα μπορέσει να κάνει όλα αυτά που έχει υποσχεθεί;
  • Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε ο κ. Αρετάκης, δεν γνωρίζω αν σήμερα διατηρεί το 70%.
  • Αν δεν εμπιστευτείς, τον δικό σου Αντιδήμαρχο, τότε δεν θα πάει τίποτα μπροστά.
  • Αν σήμερα δεν υπήρχε ο κορωνοιός θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα.

«Δεν συνηθίζω να τοποθετούμαι δημόσια χωρίς σοβαρό λόγο, μέχρι σήμερα το έχω αποδείξει. Οφείλω όμως να ενημερώνω υπεύθυνα και με ειλικρίνεια την Ζακυνθινή κοινωνία η οποία με εμπιστεύτηκε και με εξέλεξε.

Το παράδειγμα της υπόθεσης του γηπέδου του Αγγερικού στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος είναι χαρακτηριστικό για να καταλάβει κάποιος πως βλέπει ο κ. Αρετάκης τους αντιδημάρχους του και ποιο είναι το κλίμα στο Δήμο μας.

Όταν ξεκίνησε η θητεία μας, αποφάσισα και λόγω επαγγέλματος να κάνω ένα δώρο στον δήμο, να συντάξω την μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγγερικού. Δεν ήταν δική μου υποχρέωση η σύνταξη της μελέτης, είναι υποχρέωση των υπηρεσιών να κάνουν τις μελέτες. Οι αντιδήμαρχοι απλώς επικουρούν την διαδικασία. Επισκέφθηκα το γήπεδο και διαπίστωσα ότι έχει τεράστια προβλήματα, τα οποία επισύρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους είπα στον πρόεδρο της κοινότητας του Αγγερικού ότι πρέπει να κλείσει το γήπεδο γιατί θα πάμε φυλακή. Έγινε τότε φασαρία, έκλεισε το γήπεδο και πήγαμε στον δήμαρχο, ο οποίος μας είπε ότι άσχετα με την μελέτη της αναβάθμισης που θα ετοίμαζα εγώ, ο δήμος οφείλει να φτιάξει το γήπεδο και να αντιμετωπίσει τα ηλεκτρολογικά του κυρίως προβλήματα. Πήραμε τότε ένα ιδιώτη ηλεκτρολόγο μηχανικό ο οποίος έκανε μία μελέτη την οποία παρέδωσε στο γραφείο του δημάρχου και έκτοτε δεν έγινε τίποτα. Η δική μου μελέτη επίσης κατατέθηκε στην υπηρεσία και με δικές μου ενέργειες εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης 400.000€. Είχα εξηγήσει τότε στον δήμαρχο ότι για να ολοκληρωθεί η μελέτη θα πρέπει να στελεχωθεί η υπηρεσία από μηχανολόγο, o οποίος θα πρέπει και να την υπογράψει σε ότι αφορά τον τομέα του, κάτι που έτσι κι αλλιώς είχαμε και ως στόχο από την αρχή της θητείας μας. H ειδικότητα αυτή είναι καθοριστικής σημασίας γιατί καμιά μελέτη δεν μπορεί να φύγει χωρίς υπογραφή μηχανολόγου. Μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος μηχανικός από τον δήμο.
Πριν από λίγες μέρες, στην οικονομική επιτροπή, για μία παραλαβή μηχανημάτων η οποία απαιτούσε την υπογραφή μηχανολόγου, ο δήμαρχος έδωσε την εντολή, φαντάζομαι με εντέλλεστε, στην προϊσταμένη της υπηρεσίας παρά το ότι δεν είναι μηχανολόγος να το κάνει η ίδια, κάτι που προβλέπεται από το νόμο. Άρα, ο δήμαρχος γνώριζε και το πρόβλημα και το ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί σε περίπτωση ανάγκης. Θα μπορούσε επίσης άμεσα ο δήμαρχος να προσλάβει έναν ειδικό σύμβουλο μηχανολόγο ή έναν εξωτερικό συνεργάτη μηχανολόγο με μπλοκάκι για να υπογράφει τις μελέτες.

Ο Δήμαρχος κάθε φορά που επέστρεφε από την Αθήνα, μας έφερνε και ένα ακίνητο του Δήμου. Πως θα τα συντάξεις μελέτες και τοπογραφικά χωρίς να έχεις στις υπηρεσίες σου εξειδικευμένους συνεργάτες; Πως θα τα προχωρήσεις όλα αυτά;
Επίσης, για την δήλωση των εκατοντάδων ακινήτων του δήμου στο κτηματολόγιο, απαιτείται η σύνταξη τοπογραφικών, η υπηρεσία έχει ενημερώσει σχετικά εγγράφως τον δήμαρχο για την ανάγκη που υπάρχει. Απαιτούνται χρήματα για όλα αυτά, απαιτείται ένας τοπογράφος και ένας δικηγόρος. Μπορεί η κτηματική υπηρεσία να μην λειτουργεί λόγω κορονοϊού αλλά θα έπρεπε αυτές οι εργασίες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η απάντηση του δημάρχου για την απώλεια της χρηματοδότησης του γηπέδου των 400 χιλιάδων ευρώ, ήταν η διενέργεια ΕΔΕ για του υπαλλήλους οι οποίοι αγνόησαν την εντολή του, που έλεγε ότι η μελέτη θα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Με την ΕΔΕ δεν μπορείς να βγάλεις από πάνω σου τα προβλήματα που εσύ ο ίδιος θα έπρεπε να είχες λύσει. Για ένα έργο, η πίστωση του οποίου χάθηκε τον Φεβρουάριο, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο έργο και όχι ο Μαρινάκης.

Η πίστωση των 400 χιλιάδων ευρώ χάθηκε όπως θα χαθούν και άλλες πιστώσεις όσο προΐσταται ο ίδιος στο τμήμα μελετών, όσο ο ίδιος θέλει να είναι επικεφαλής των πάντων, αφού δεν προλαβαίνει. Αν ήμουν εγώ υπεύθυνος του τμήματος θα μπορούσε σήμερα να πει ότι ο Μαρινάκης δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί. Όμως δεν ήμουν εγώ ο υπεύθυνος αφού ο ίδιος κράτησε την λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα. Δεν απέδωσε αρμοδιότητες σε κάποιον άλλον. Επέλεξε να μην μου χρεώσει την λειτουργία της Πολεοδομίας με το επιχείρημα ότι θέλει να με προφυλάξει εξαιτίας του ότι είμαι μηχανικός στο επάγγελμα και θα είχα συμφέροντα μέσα στον Δήμο. Η πορεία μου στον δήμο είναι ξεκάθαρη και δεν σημαίνει ότι αν εγώ αναλάμβανα την πολεοδομία θα γινόμουν λαμόγιο, όπως ο ίδιος το εννοεί. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Ο Δήμαρχος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πως θα μπορέσει να κάνει όλα αυτά που έχει υποσχεθεί;

Η θέση της πολιτικής προστασίας δεν ενέχει μόνο πολιτικούς κινδύνους. Δεν έχω περάσει ποτέ μέχρι σήμερα την πόρτα της Εισαγγελίας, ούτε το θέλω, και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνονται τάχιστα και όχι με τον τρόπο που ο Δήμαρχος θεωρεί ότι πρέπει να γίνονται. Για αυτό παραιτήθηκα από υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Είμαι γνωστός για την τιμιότητά μου στην Ζακυνθινή κοινωνία. Υπάρχει συγκεκριμένος ο τρόπος που γίνονται οι μελέτες, είναι προβλεπόμενη η διαδικασία και περιγράφεται από την νομοθεσία. Αν στο παρελθόν κάποιοι έτρωγαν χρήματα αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει και σήμερα ειδικά από τον Α. Μαρινάκη.

Σήμερα έχει καθαρισθεί ένα μεγάλο μέρος των δρόμων της Ζακύνθου από τα προεξέχοντα και επικίνδυνα δέντρα και φυτά, χωρίς να έχει δαπανήσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ και με την επίβλεψη του αντιδημάρχου κ. Βαρβαρίγου. Εγώ από τα όσα γνωρίζω και θυμάμαι, δεν έχουν κοπεί ποτέ δέντρα στην Ζάκυνθο. Από που ξέρει ο Δήμαρχος, όπως ισχυρίζεται, ότι κάποιοι έφαγαν στο παρελθόν χρήματα από την κοπή δέντρων; Και πως μπορεί να πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και σήμερα;

Η αντίληψη ότι στο παρελθόν κάποιοι καταχράστηκαν τον δήμο είναι αυτή που έδωσε και την νίκη στον συνδυασμό μας και στον  κ. Αρετάκη. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε ο κ. Αρετάκης, δεν γνωρίζω αν σήμερα διατηρεί το 70%.

Ο Δήμαρχος έχει ήδη προκαλέσει οκτώ με εννέα ΕΔΕ. Δεν θέλω να προκαταβάλω το αποτέλεσμα αλλά είμαι σίγουρός ότι θα βγουν όλες αρνητικές. Ακόμα και αν είχε πέντε ανθρώπους στο δήμο ο κ. Δήμαρχος, οι οποίοι τον στήριζαν, με τις ΕΔΕ δεν θα μείνει κανένας. Τα έχει βάλει με τους δημοτικούς υπαλλήλους και είναι εναντίον του, ένα μέρος των Αντιδημάρχων του είναι εναντίον του, οι Κοινοτάρχες και ο Βουλευτής είναι εναντίον του, ένα μέρος των ανθρώπων του είναι εναντίον του. Ε, μα δεν μπορεί, κάτι συμβαίνει διάολε. Μήπως θα πρέπει και ο ίδιος να αναρωτηθεί; Στο τέλος δεν θα μείνει κανείς δίπλα του.

Ο Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει πάρει κάποια χρήματα από το κράτος για να συνδράμει όταν χρειάζεται την Πυροσβεστική. Τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα χρήματα δεν αξιοποιήθηκαν. Όμως σήμερα η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει αναλάβει μεγάλες ευθύνες και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.
Όταν λοιπόν υπάρχει μια φωτιά, και ζητείται η συνδρομή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε. Ο νόμος λέει ότι εφόσον ο δήμος έχει δικά του μέσα, υδροφόρες και JCB, είναι υποχρεωμένος να τα πάει. Αν όμως δεν έχει δικά του μηχανήματα ή είναι μία αργία θα πρέπει να στείλει ιδιώτη. Αυτό σημαίνει ότι για να συνδράμουν οι ιδιώτες θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία, για να σηκώνουν το τηλέφωνο και να μην βρίσκουν προφάσεις όταν υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι υποχρεωμένος ο υδρομεταφορέας να ανταποκριθεί, παρά μόνο σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπου επιτάσσονται και οι υδροφόρες. Όταν όμως ο Δήμος δεν έχει δική του υδροφόρα και ο Δήμαρχος είναι στα μαχαίρια με τους υδρομεταφορείς, ποιος θα ανταποκριθεί, εγώ ως υπεύθυνος τι μπορώ να κάνω;
Έτσι δημιουργούνται προβλήματα τα οποία διογκώνονται ακόμα περισσότερο όταν οι ιδιώτες μένουν απλήρωτοι και αυτά ακριβώς τα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο Δήμο. Ο υδρομεταφορέας δεν πουλάει το νερό το οποίο ανήκει στο δήμο, αλλά πρέπει να πληρωθεί για την μεταφορά που κάνει με το δικό του φορτηγό, να πληρωθεί για τον οδηγό του και τα καύσιμα του. Αυτά σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να τα πληρώσει ο δήμος. Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι οι υδρομεταφορείς οφείλουν να το κάνουν αυτό δωρεάν, για αυτό και του έδωσα την λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των ιδιωτών για να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε και εγώ να μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με επάρκεια. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Στην μεγάλη φωτιά του Κερίου οι ιδιώτες ανταποκρίθηκαν, αυτοί οι άνθρωποι που τότε βοήθησαν, παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι. Η Περιφέρεια τότε έδωσε πολλά χρήματα, ενώ εμείς ως Δήμος τίποτα, γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε.
Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιώτες στους οποίους ο δήμος οφείλει; Ελεημοσύνη στο Δημαρχείο;
Για τον συγκεκριμένο υδρομεταφορέα που αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος, δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν πληρώθηκε ή όχι και αν ναι από που. Μπορεί και να πληρώθηκε από την Περιφέρεια. Οι υπόλοιποι όμως παραμένουν απλήρωτοι. Δεν γίνεται να μην έχω τα μούτρα να μπορώ να καλέσω έναν υδρομεταφορέα όταν είναι ανάγκη.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ, στους λεγόμενους καταστροφείς, σε αυτούς που κάνουν εργασίες καθαρισμού, στα χαντάκια και τα δέντρα. Ο δήμαρχος μας είπε ότι θα κάνει διαγωνισμούς, στην αρχή μας είπε να δώσουμε ένα συμβολικό ποσό, μετά ότι μας τρώνε λεφτά. Αν δεν εμπιστευτείς, έστω για να επιβλέψουν αυτές τις εργασίες, τον δικό σου Αντιδήμαρχο, αν όχι τους Κοινοτάρχες, που στην τελική δεν εκλέχτηκαν μαζί σου, τότε δεν θα πάει τίποτα μπροστά.

Ένας Δήμος που εισπράττει από τους δημότες του, οφείλει να κάνει ανταποδοτικά έργα. Στον Πλάνο, που εγώ είμαι Αντιδήμαρχος, σε μία τουριστική κοινότητα, δεν έχει γίνει τίποτα, δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ. Αν σήμερα δεν υπήρχε ο κορωνοιός θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα.

Μια τσάπα έχουμε στον Δήμο, άντε δύο το πολύ, δουλεύουν πολύ σκληρά. Τσακωνόμαστε μεταξύ μας οι αντιδήμαρχοι για το που θα πάει. Που θα πρωτοπάει; Αφού βλέπεις ότι τα εργαλεία που έχεις δεν σου φτάνουν αγόρασε λοιπόν και άλλες τσάπες, ή φτιάξε αυτές που είναι χαλασμένες, ή πάρε άλλη μια αρπάγη. Αφού δεν θέλεις τους ιδιώτες υδρομεταφορείς, γιατί θεωρείς ότι σε κλέβουν, αγόρασε δικές σου υδροφόρες. Κάνε κάτι όμως. Τι να πω εγώ, για παράδειγμα στον πρόεδρο του Τραγακίου, που με έχει πάρει τόσες χιλιάδες φορές τηλέφωνο για να μου πει τα προβλήματά του;

Αν δω ότι δεν μπορώ να πάω ούτε στο καφενείο του χωριού μου, γιατί δεν θα μπορώ να αντικρίσω τους χωριανούς μου κατάματα, ε τότε θα παραιτηθώ. Ποτέ κανείς δεν είναι ευχαριστημένος αλλά θα πρέπει να κάνουμε και το ελάχιστο. Πρέπει να μείνω και να παλέψω για ότι καλό μπορεί να γίνει. Εδώ δεν κάνουμε ούτε τα ελάχιστα, πως θα κάνει ο Δήμαρχος τα μεγάλα έργα που οραματίζεται; Έχουμε ήδη καταναλώσει το ένα τέταρτο του πολιτικού χρόνου που έχουμε στη διάθεση μας.

Το λέω ευθέως και χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης με τον Δήμαρχο. Θα πρέπει ο κ. Αρετάκης να καταλάβει επιτέλους ότι πρέπει να σταματήσει να είναι ο παίκτης και να κάνει τον προπονητή. Αλλά για να το κάνει, θα πρέπει να αφήσει την μπάλα από τα πόδια του και να την πετάξει στο γήπεδο. Είναι καλόπιστη η κριτική μου, το θέμα δεν είναι αν εγώ είμαι ένας κακός, αλλά αν είμαι ένας χρήσιμος άνθρωπος.

Το έχω πει κατά το παρελθόν και θα το ξαναπώ. Ο κ. Αρετάκης είναι ένας πραγματικά έντιμος άνθρωπος που έχει να δώσει πράγματα στη Ζάκυνθο και είναι ένας άνθρωπος που δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να βάλει το χέρι στο μέλι. Άλλωστε τώρα δεν υπάρχει καν μέλι δεν υπάρχει μία. Η κριτική που κάνω είναι καλόπιστη και σκοπεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Συζητήσεις γίνονται, και είναι πολλές, πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά το θέμα είναι να γίνουν πιο ανοιχτές και ξεκάθαρες συζητήσεις. Δίνουμε εξετάσεις και θα αξιολογηθούμε από το αποτέλεσμα.

Μας έστειλε έγγραφο ο εισαγγελέας για να πράξουμε τα δέοντα για τις χωματερές που υπάρχουν στο νησί. Την ευθύνη για τον καθαρισμό των χωματερών την έχει ο ΦΟΔΣΑ, όπου πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος. Ξέρει λοιπόν πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Γνωρίζει πόσες χωματερές υπάρχουν στο νησί και τι πρέπει να κάνει για αυτές. Όταν μου έστειλε ένα χαρτί ως υπεύθυνου στην πολιτική προστασία για να του γνωστοποιήσω μία προς μία τις χωματερές, το έκανε για να αποποιηθεί των ευθυνών του. Παρόλα αυτά εγώ ζήτησα από όλους τους προέδρους των κοινοτήτων να μου καταγράψουν τις χωματερές. Την ευθύνη, για παράδειγμα το αναφέρω, της φωτιάς στην χωματερή στη θέση Καρέλι στις Βολίμες, προ ολίγων ημερών δεν την έχει η Πολιτική Προστασία. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ξέρει πολύ καλά την δουλειά του και είμαι βέβαιος ότι θα την κάνει. Ο νόμος λέει ότι πρέπει μετά τον καθαρισμό μιας χωματερής πρέπει να την περιφράξεις και να τοποθετήσεις μια πινακίδα. Όταν θέσαμε το ζήτημα, ο Δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας πως αν κάποιος θέλει να ρίξει το οτιδήποτε σε μια χωματερή, δεν θα τον αποτρέψει η περίφραξη, επομένως θα χαλάσουμε τσάμπα λεφτά. Ίσως και να έχει δίκιο, αλλά ο νόμος αυτό προβλέπει και εμείς είμαστε υπόλογοι. Τα χρήματα υπάρχουν και εμείς οφείλουμε να εφαρμόζουμε το νόμο. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας είναι υπόλογος.

Δεν μπορώ να ξέρω την λογική των δοσοληψιών του παρελθόντος, μεταξύ Δημοτικών αρχών και εργολάβων, όπως ο Δήμαρχος λέει και υπαινίσσεται. Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω σήμερα.

Αν αποφασίσω να παραιτηθώ από Αντιδήμαρχος, θα γράψω ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο από αυτό που έγραψα για την παραίτησή μου από υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο υλικό για να γράψω αυτό το κείμενο.

Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Δεν γίνεται ο Δήμαρχος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τους ξενοδόχους, να λέει σε έναν Αντιδήμαρχό του, και δεν αναφέρομαι σε μένα, ότι πρέπει να σηκωθεί να φύγει γιατί δεν είναι κατάλληλος για να συμμετέχει στην συνεδρίαση. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά αναφέρω αυτό το γεγονός γιατί ήταν παρόντες αρκετοί. Η συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι στον αντιδήμαρχό του δεν ήταν καλή. Επίσης είναι δυνατόν να μην βγαίνει ο Δήμαρχος να διαψεύσει τα όσα γράφτηκαν για τον κ. Σεβαστιάδη, σε μία τοπική εφημερίδα ότι έφαγε 15 χιλιάδες ευρώ από τα καρναβάλια; Αυτό είναι απαράδεκτο. Καρναβάλι μπορεί να μην έγινε αλλά τα έξοδα έγιναν και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σεβαστιάδης έχει όλα τα τιμολόγια που δείχνουν που πήγε το κάθε ένα ευρώ.

Ξεκινήσαμε ως Δημοτική αρχή με την παραίτηση του κ. Πρασσά, που δεν ξέρω αν έγινε για λόγους υγείας που ο ίδιος επικαλέστηκε. Μετά πήγαμε στην παραίτηση του κ. Κουτσογιάννη, μετά στην δική μου παραίτηση, υπήρξε πρόβλημα και με τον κ. Κακολύρη, ενώ υπάρχει και η παραίτηση που εγγράφως κατέθεσε ο κ. Βαρβαρίγος η οποία δεν έχει γίνει γνωστή. Ο κ. Βαρβαρίγος έχει παραιτηθεί από κάποια από τα καθήκοντά που είχε αναλάβει, π.χ. δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα των ΚΕΠ. Τι μας λένε όλα αυτά; Πριν βγει ο δήμαρχος και πει ότι θα πρέπει να παραιτηθώ και από αντιδήμαρχος θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, είχε πει ο Δήμαρχος ότι, από την εξουσία δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι, εγώ, είχε πει, είμαι ο απόλυτος άρχοντας και όποιος θέλει μένει ή φεύγει. Αυτή η απαράδεκτη κατ΄εμέ λογική, του να διοικεί ένας μόνος του, δεν παράγει αποτέλεσμα, και του είχα πει τότε αντιδρώντας, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ότι θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Δεν μπορεί ο κ. Αρετάκης να κατέχει και τις έντεκα θέσεις των παικτών μιας ομάδας, έτσι δεν θα πάμε καλά, πρέπει να είναι ο προπονητής.

Ο κ.Δήμαρχος μπορεί να μην έχει οικογένεια και παιδιά, μπορεί να είναι σε μεγάλη ηλικία και να μην κινδυνεύει να πάει φυλακή, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι και θα πρέπει να φυλάξω τον εαυτό μου.

Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, χάνω χρήματα από την ενασχόλησή μου στον Δήμο, δεν κερδίζω. Επομένως δεν είναι χρηματικό το ζήτημα που παραμένω Αντιδήμαρχος και αν επιμείνει ο Δήμαρχος στα όσα λέει, θα δωρίσω και τα χρήματα που λαβαίνω για την θέση ευθύνης που κατέχω.

Σε όποιον λέει, ότι τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα αυτού του νησιού, δεν θα επιτρέψουν στον κ. Αρετάκη να διοικήσει τον Δήμο, τότε πρέπει να πω ότι προφανώς αυτά τα συμφέροντα δεν είναι οι Αντιδήμαρχοί του.

Είναι η πρώτη φορά στη Ζάκυνθο που ένας σχεδόν άγνωστος άνθρωπος με πολύ καλή φήμη και 49 άνθρωποι πολιτικά άγνωστοι βρεθήκαμε σε μια θέση και πραγματικά μπορούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση. Ελπίζω αυτό το πολιτικό κεφάλαιο να μην το πετάξει ο Δήμαρχος. Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι κύριος απέναντι στην Ζακυνθινή κοινωνία που με εξέλεξε όπως και στον Δήμαρχο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 775 times, 1 visits today)