Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Γιώργος Ραγκούσης
Διοικητής Νοσοκομείου Ζακύνθου

Ο κορωνοιός είναι εδώ, ζει μαζί μας, το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο, δεν χρειάζεται πανικός αλλά τήρηση των οδηγιών

Τρ 30/06/2020

<

«Ο 72χρονος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, είχε επιστρέψει οδικώς από την Γερμανία. Στις 18 Ιουνίου έφτασε στην Αθήνα και στις 22 Ιουνίου στη Ζάκυνθο. Προσήλθε εμπύρετος στο Νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή, με παραπεμπτικό ηλίασης, αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον ιδιώτη ιατρό του. Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, έγινε ένας αρχικός έλεγχος του ασθενή στην πύλη εισόδου του Νοσοκομείου, εξετάστηκε με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στον ειδικά διαμορφωμένο για αυτό τον σκοπό χώρο που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου, πάρθηκε δείγμα για εξέταση κορωνοϊού και στη συνέχεια εισήχθη από μια εξωτερική είσοδο, χωρίς βεβαίως να έρθει σε επαφή με άλλον ασθενή, στην κλινική που έχουμε διαμορφώσει για να φροντίζουμε ασθενείς με κορωνοϊό, έκτοτε νοσηλεύεται απομονωμένος.

Σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση η υγεία του και βάση αυτής της κλινικής του εικόνας θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αν κριθεί βεβαίως αναγκαίο, θα διακομιστεί σε Νοσοκομείο αναφοράς. Για προληπτικούς λόγους θα γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή με τον 72χρονο.

Έχουμε ακόμα δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στην κορωνο-κλινική με κάποια αναπνευστικά προβλήματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους. Καθημερινά έχουμε νοσηλευόμενους στην κορωνο-κλινική, από το ξεκίνημα της πανδημίας πάνω από 130 άτομα νοσηλευτήκαν έστω και για κάποιες ώρες, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Λειτουργούμε εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου και είμαστε σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Στην κορωνο-κλινική εισάγεται κάποιος που είναι εμπύρετος, ή έχει αναπνευστικό πρόβλημα, ή χαμηλό κορεσμό. Όταν κάποιος είναι ασυμπτωματικός, του παίρνουμε δείγμα προς εξέταση και τον στέλνουμε σπίτι του.

Το μηχάνημα της άμεσης μοριακής ανάλυσης για κορωνοϊό, όπως μας ενημέρωσε ο δωρητής, αυτές τις ημέρες θα το παραλάβει ώστε να το στείλει στο Νοσοκομείο μας, μαζί και με τα πρώτα 100 τεστ που επίσης θα μας δοθούν δωρεάν. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί να έρθει και δεύτερο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης από το Υπουργείο Υγείας ενώ το Νοσοκομείο μας είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα υλικά προστασίας και το υγειονομικό υλικό.

Ο ΕΟΔΥ είναι ο αρμόδιος φορέας που δίνει τις κατευθύνσεις. Στο αεροδρόμιο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοί με τεστ αντισωμάτων, το αποτέλεσμα των οποίων βγαίνει άμεσα σε περίπου δέκα λεπτά, τα οποία ενδέχεται και να έχουν μια απόκλιση σε σχέση με τα τεστ μοριακής ανάλυσης, αλλά ωστόσο θα βοηθήσουν σε μια πρώτη διαλογή έτσι ώστε αν κριθεί απαραίτητο να γίνει επανεξέταση.

Ο κορωνοιός είναι εδώ, ζει μαζί μας, δεν χρειάζεται πανικός και άσκοπη μετακίνηση στο Νοσοκομείο. Όποιοι αισθανθούν μια αδιαθεσία, επικοινωνούν αρχικά με τον ιδιώτη γιατρό τους και αν κριθεί απαραίτητο τότε έρχονται στο Νοσοκομείο. Είναι πολύ σημαντικό, την στιγμή που έρχεται κάποιος στο Νοσοκομείο, στην πύλη εισόδου, να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και να αναφέρει με ακρίβεια τα συμπτώματα που έχει.

Σήμερα νοσηλεύονται τρία περιστατικά στη ΜΕΘ και αν χρειαστεί θα νοσηλευτεί και τέταρτο περιστατικό, φυσικά δεν αναφέρομαι σε κρούσματα κορωνοϊού. Και οι πέντε κλίνες της ΜΕΘ είναι πλήρως λειτουργικές.

Άνοιξε και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους οι ενδιαφερόμενοι για την πρόσληψη 44 ατόμων στο νοσοκομείο μας. Ο παθολόγος κ. Σιγούρος Θεοδόσης ανακάλεσε την παραίτηση του και θα παραμένει για την ώρα στο Νοσοκομείο μας. Σήμερα έχουμε 4 γιατρούς στην Παθολογική Κλινική, ενώ εγκρίθηκε η προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων παθολόγων και ενός επικουρικού.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 119 times, 9 visits today)