Άκης Ποταμίτης
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αλυκών

Όλα εξαρτώνται από τον εμβολιασμό – Πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί ο Μάιος και θα δούμε για τον Ιούνιο

Τε 13/01/2021

<

«Πάντα σε μια κρίση παρουσιάζονται ευκαιρίες για τους λίγους και καταστροφή στους πολλούς. Στην καλύτερη περίπτωση για φέτος, δεν θα ξεπεράσουμε το 50% της κίνησης που είχαμε το 2019. Όλα εξαρτώνται από τον εμβολιασμό ο οποίος γίνεται με πολύ αργό ρυθμό σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη χώρα μας. Δεν βλέπω μέχρι τον Μάιο να έχουμε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού και να έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα τουριστική σεζόν. Πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί ο Μάιος και θα δούμε για τον Ιούνιο.

Πέρυσι ένα μεγάλο κομμάτι των τουριστών που ήρθαν, έφεραν και τον κορονοϊό, κάτι που παραδέχθηκε μέχρι και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης. Αν φέτος δεν προλάβουμε να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του ντόπιου πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει τουλάχιστον να επιδιώξουμε να έχει ο πελάτης ένα πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικός στον κορονοϊό. Να έχει υποχρεωτικά κάνει ένα τεστ πριν ταξιδέψει. Θα μπορούσαμε με δική μας ευθύνη σε κάποιες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στο Λονδίνο, να είχαμε στήσει εξεταστικά κέντρα, με μοριακούς αναλυτές, και έτσι να κάναμε εμείς τα τεστ στους πελάτες μας, επωμιζόμενοι τα έξοδα.

Δεν είναι πρέπον, ούτε δημοκρατικό, να υποχρεώσεις κάποιον να εμβολιαστεί. Όμως πιστεύω ότι για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και λέω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι μας. Θεωρώ ότι για την Ζάκυνθο θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για το πακέτο των οικογενειακών διακοπών.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 48 times, 48 visits today)