Current track

Title

Artist

Background

Σωτήρης Καρακάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Πλέον όσοι συνεργαστούν με τον Δήμαρχο θα γελοιοποιηθούν και οι ίδιοι

Τε 3/06/2020

<

«Υπάρχει απογοήτευση για την συμπεριφορά του Δημάρχου. Θεωρεί ότι όλοι είμαστε χαζοί, ανίκανοι και ανέντιμοι και ότι  μόνο ο εαυτός του είναι ηθικός και ικανός. Είναι ένας άνθρωπος 80 ετών που ζούσε μόνος, χωρίς οικογένεια και φίλους, που έμαθε μόνος του να λειτουργεί και που τώρα δεν ακούει κανέναν. Δεν κάνει όχι μόνο με τους δικούς του ανθρώπους, αλλά ούτε και με τα ρούχα του. Δεν αφήνει τους Αντιδημάρχους του να ανοίξουν τα φτερά τους και δεν τους ακούει. Να παραιτηθεί, όποιος άλλος αναλάβει θα είναι δέκα φορές καλύτερος Δήμαρχος από αυτόν. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τον κ. Αρετάκη, ο οποίος έλεγε ψεύδη προεκλογικά και ο κόσμος παρασύρθηκε.

Πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του, διατυμπάνιζε ότι θα καταγγείλει την σύμβαση για το έργο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Σήμερα έρχεται, με πονηρό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μας εκβιάσει, ώστε να μην παραλάβουμε τα νέα φωτιστικά που ήδη έχουν τοποθετηθεί. Τώρα που έχει ολοκληρωθεί αυτό το έργο, δεν έχουν κανένα νόημα τα όσα λέει ο Δήμαρχος.
Ο ανάδοχος του έργου, συμμετείχε σε έναν διεθνή διαγωνισμό, έκανε την συμφερότερη προσφορά και πήρε το έργο. Όπως πιστοποιεί η αρμόδια επιτροπή του Δήμου έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, βάση της σύμβασης που έχει συναφθεί, και οφείλει ο Δήμος να την πληρώσει. Είναι επιλήψιμο να μην πληρώνεις, όταν ο ανάδοχος έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του.
Ο Δήμαρχος εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον έχει το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί την σύμβαση με την εταιρεία, χωρίς να ζητά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που έκανε είναι κουτοπονηριά με σκοπό να μας μεταθέσει τις ευθύνες του για όσα μέχρι σήμερα έχει πει για το έργο.
Αφού κάνει λόγο ο Δήμαρχος για κακοτεχνία και κίνδυνο από ενδεχόμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, όφειλε άμεσα με τις υπηρεσίες του να είχε ελέγξει το έργο. Δεν είμαι συνήγορος της εταιρείας, ούτε σχέσεις έχω μαζί της, αλλά δεν είναι σωστή η συμπεριφορά του Δημάρχου προς αυτήν.

Το Ναυάγιο είναι ένας πολύτιμος πόλος έλξης τουριστών που αφήνει πάρα πολλά χρήματα στην Ζάκυνθο. Ο Δήμαρχος έφερε ένα δίλλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ή να ανοίξουμε μόνοι μας το Ναυάγιο, ή μαζί με την Εκκλησία, γιατί όπως είπε, ενδέχεται σε περίπτωση που την αγνοήσουμε να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και να τα κερδίσει κλείνοντας και πάλι το Ναυάγιο. Νόμιζε ότι απευθύνεται σε βλάκες; Ο Δήμαρχος όφειλε να είχε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Τουρισμού και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να κάνει τα απαραίτητα έργα, να εφαρμόσει τα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των επισκεπτών έτσι ώστε να ανοίξει το Ναυάγιο και μετά να μας ρωτήσει αν θέλουμε να συνεργαστούμε με την Εκκλησία ή όχι. Τότε θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε όλα. Η αποκλειστική ευθύνη για το ότι παραμένει κλειστό το Ναυάγιο ανήκει στον κ. Αρετάκη. Οι αρμόδιοι παράγοντες είχαν ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο για τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει και αυτός δεν έκανε τίποτα. Δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αρθούν οι απαγορεύσεις στο Ναυάγιο. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρός για το τι θα έπρεπε να έχει γίνει.

Χθες στην Οικονομική Επιτροπή, είχαμε δύο μελέτες ύψους 65 και 55 χιλιάδων ευρώ, που αφορούσαν ασφαλτοστρώσεις και κάλυψη λακούβων. Η τεχνική περιγραφή που μας έφερε ο Δήμαρχος δεν έλεγε ουσιαστικά τίποτα. Ήταν μια τεχνική περιγραφή με ένα αόριστο περιεχόμενο, ασαφής, που σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το έργο. Έκανα πρόταση για να γίνουν οι  αλλαγές ώστε να επιτρέψουν τον έλεγχο αλλά δεν εισακούστηκα. Τελικά πέρασε η πρόταση.

Ζούμε σε μια πολύ κακή εποχή, η κρίση είναι έντονη, ο κόσμος βιώνει φτώχεια και δεν ξέρω αν αυτό το αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος. Συζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα των τελών στις παραλίες. Τα έσοδα φέτος για τον κάθε επιχειρηματία θα είναι λιγότερα, αφού οι επισκέπτες θα είναι λιγότεροι αλλά και οι ομπρέλες, λόγω των μεγαλύτερων αποστάσεων μεταξύ τους, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων. Ο Δήμαρχος παρόλα αυτά ήθελε να διπλασιάσει τις τιμές των δημοτικών τελών παραχώρησης για τις παραλίες. Να το γνωρίζουν αυτό οι Ζακυνθινοί που τον ψήφισαν.
Όλοι στην Οικονομική Επιτροπή αντιδράσαμε στην πρόταση του Δημάρχου, μεταξύ αυτών και ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρινάκης. Τελικά δεν πέρασε η πρόταση του κ. Αρετάκη αφού και ο Δήμαρχος ψήφισε την δική μας πρόταση, που ήταν να παραμείνουν ίδιες οι τιμές στα τέλη και να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τον κράτος εκπτώσεις. Δηλαδή ο Δήμαρχος καταψήφισε στο τέλος την δική του πρόταση.

Αν ήταν σήμερα τουρίστες στην Ζάκυνθο, τα λύματα και τα σκουπίδια θα ήταν στους δρόμους. Ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το νησί ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί επισκέπτες.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Δήμαρχος είναι να σηκωθεί να φύγει για να αφήσει τη Ζάκυνθο να ανασάνει. Μπορεί όπως ισχυρίζεται, να εργάζεται ατελείωτες ώρες για τα θέματα του Δήμου, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και δυστυχώς αδυνατεί να προσφέρει. Στην ηλικία που είναι δεν έχει την οξυδέρκεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Είναι για γέλια να λέει ένας 80χρονος ότι ο νέος σε ηλικία κ. Κουτσογιάννης κουράστηκε και για αυτό παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος.

Εγώ δεν τα λέω αυτά γιατί έχω κάποιες βλέψεις για κάποια θέση, τον τόπο μου αγαπώ και θέλω να προσφέρω.  Όποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την αντιπολίτευση θέλανε ή σκεφτόντουσαν να συνεργαστούν με τον Δήμαρχο, θα το σκεφτούν πάρα πολύ τώρα, με τον κατήφορο που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή και κυρίως ο Δήμαρχος. Θα γελοιοποιηθούν και οι ίδιοι.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 243 times, 4 visits today)