Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Γιώργος Αρμένης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ζακύνθου

Πρέπει να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου μας για ωφεληθούν περισσότεροι συμπολίτες μας

Τρ 24/03/2020

<
 • Ο Δήμος μας δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις.

«Σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε μια τροποποίηση του προϋπολογισμού, ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα έπρεπε να συζητήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι να καλούμαστε να απαντάμε μέσω ενός τηλεφώνου με ένα ναι ή ένα όχι. Και φυσικά, απαιτείται να κάνουμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση για τα μέτρα που ο Δήμος πρέπει να λάβει κατά του Κορωνοϊού.

Τι να συζητάμε περί προϋπολογισμού, όταν πρέπει να προβλεφθεί η ενίσχυση της λειτουργίας του κοινωνικού εστιατορίου, μέσω και των εθελοντών. Αυτές οι κοινωνικές δομές πρέπει να ενισχυθούν με πρώτες ύλες, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται. Σήμερα το κοινωνικό εστιατόριο και παντοπωλείο, δίνουν τρόφιμα και φαγητό σε πολύ περιορισμένη κλίμακα.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι εργαζόμενοι αυτού του προγράμματος και της ΚΕΔΗΖ, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Οι όποιες ιδιωτικές δράσεις που στηρίζονται και σε μια αμοιβή, δεν θα πρέπει να εμπλέκονται με την ΚΕΔΗΖ και αναφέρομαι στον κ. Σπίνο που είναι αρμόδιος του Δήμου για θέματα υγείας και παίζει έναν ρόλο συντονιστή όλων αυτών των υπηρεσιών. Θυμίζω ότι ο κ. Σπίνος, με δική μας παρέμβαση δεν είναι Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖ.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε μια κραυγαλέα αφαίρεση παρεμβάσεων, μέσα στον προϋπολογισμό που μας ζητούν να αναμορφωθεί.

Εδώ έχουμε το εξής απίστευτο, να ζητά ο Δήμαρχος 300 χιλιάδες ευρώ για ενοικίαση απορριμματοφόρων, χωρίς να γνωρίζουμε το χρονικό διάστημα της ενοικίασης, όταν μάλιστα ξέρουμε πως για να νοικιάσεις ένα απορριμματοφόρο επανδρωμένο, δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 7 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Είναι δε γεγονός, ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έδινε στον Δήμο 900 χιλιάδες ευρώ για αγορά μηχανημάτων σχετικά με την καθαριότητα. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία.

Ο Δήμος πρέπει να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης λόγω του Κορωνοϊού. Να προβεί σε ενέργειες, να αγοράσει για παράδειγμα αναπνευστήρες για το Νοσοκομείο μας. Δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις.

Δεν είναι αντιπολιτευτική τακτική αυτή η ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο, την οποία υπογράφουν 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Είναι εποικοδομητικές προτάσεις και μια συμβολή προς τον Δήμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους του Δήμου και των κοινωνικών του υπηρεσιών για τον αγώνα που δίνουν και τους για την βοήθεια που προσφέρουν σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας.»

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | Ζάκυνθος 23-3-2020

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες της επέκτασης της φονικής πανδημίας, απαιτείται ο Δήμος μας να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την δημόσια υγεία και να είναι συμπαραστάτης σε όλους τους Ζακυνθινούς, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άπορους, αβοήθητους και μοναχικούς συμπολίτες μας καθώς και για τις ευπαθείς ομάδες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δράσει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις και μεμψιμοιρίες και να ηγηθεί της προσπάθειας για:

 1. Αξιοποίηση των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση ενεργειών, αξιοποίησης προσωπικού, παράτασης συμβάσεων εργαζομένων και πρόσληψη προσωπικού.
 2. Καταγραφή και καθημερινή Φροντίδα και Βοήθεια σε μοναχικούς ηλικιωμένους που πλήττονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 3. Πλήρη αποκομιδή των απορριμμάτων από όλη τη Ζάκυνθο.
 4. Καθαρισμό και απολύμανση των σημείων συλλογής, εντατική διαδικασία πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων, αλλά και απολύμανση σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια.
 5. Συνεχή χλωρίωση του παρεχόμενου νερού.
 6. Αποκατάσταση υδροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 7. Προμήθεια τροφίμων και υλικών για την εντατική λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου και του παντοπωλείου , σε πρώτη φάση με 60.000 Ευρώ.
 8. Παροχή φαρμάκων ανάγκης στο κοινωνικό φαρμακείο.
 9. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης πρέπει να είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
 10. Άρση όλων των προστίμων και απαλλαγή χρεώσεων για την χρήση κοινόχρηστων χώρων από 1-3-2020 και για όσο.
 11. Προμήθεια αναπνευστήρων για το ΓΝΝΖ.
 12. Δημιουργία υπηρεσίας με τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους δημότες στην επικοινωνία τους με τις δημοτικές υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως και σύστημα τηλεδιάσκεψης για συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων.
 13. Εξόφληση χρεών του Δήμου προς τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΡΟΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΒΡΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΟΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΞΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΕΤΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΤΡΟΥΣΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 127 times, 1 visits today)