Γιώργος Ραγκούσης
Διοικητής Νοσοκομείου Ζακύνθου

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, το τελευταίο 24ωρο στη Ζάκυνθο

Τε 23/12/2020

<

«Το τελευταίο 24ωρο στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώσαμε τέσσερα κρούσματα κορονοϊού από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, κάτι που δεν με τρομάζει, αλλά θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα.

Ο καθένας μπορεί να αναφέρεται στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται, αλλά η αλήθεια είναι μία. Όταν ανέλαβα την διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου, βρήκα τέσσερεις γιατρούς στην Παθολογική Κλινική, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο εντατικολόγος κ. Αγαλιώτης, που είχε προσληφθεί για να εργάζεται στη ΜΕΘ, η οποία δεν είχε ανοίξει ακόμα. Όταν άνοιξε η ΜΕΘ ο κ. Αγαλιώτης πήγε στη μονάδα για την οποία και είχε προσληφθεί. Εν μέσω πανδημίας, για κάποιους δικούς τους λόγους, έφυγαν δύο γιατροί.

Επέστρεψε ένας παθολόγος ο οποίος ήταν αποσπασμένος σε άλλο νοσοκομείο και μετακινήθηκε στο νοσοκομείο μας μια ακόμα παθολόγος από κέντρο υγείας. Σήμερα στην Παθολογική Κλινική έχουμε 4 παθολόγους μαζί με την κυρία Μαντέλη που αναλαμβάνει υπηρεσία στα πλαίσια σύμβασης με ιδιώτη, τέσσερις πνευμονολόγους, τέσσερις γενικούς ιατρούς εκ των οποίων η μια η κα.Σπίνου με σύμβαση ιδιώτη, καθώς και τους ειδικευόμενους, δηλαδή σύνολο 17 άτομα. Επίσης έχει προκηρυχθεί και μία ακόμα θέση παθολόγου. Αν πιστεύει κανείς ότι με 17 άτομα δεν μπορούμε να βγάλουμε μια εφημερία, τότε τα λόγια περιττεύουν.

Επέστρεψε όμως ένας γιατρός ο οποίος εργαζόταν σε άλλο νοσοκομείο ενώ προσλάβαμε μία ακόμα παθολόγο. Σήμερα στην Παθολογική Κλινική έχουμε τέσσερεις παθολόγους,

Στον Χειρουργικό τομέα, όταν ανέλαβα βρήκα τρεις γιατρούς, όπως τρεις είναι και σήμερα, ενώ έχουν προκηρυχθεί άλλες δύο θέσεις για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και πιστεύω ότι σύντομα θα πληρωθούν.

Το ότι έχουν περιοριστεί οι χειρουργικές επεμβάσεις, δεν είναι απόφαση του Νοσοκομείου, δεν ευθύνομαι εγώ για αυτό, ούτε το επιστημονικό συμβούλιο, ούτε οι χειρούργοι. Λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας έχει πάρει απόφαση να γίνεται στο νοσοκομείο μας μόνο το 20% των χειρουργικών επεμβάσεων.

Δεν τιμά κανέναν να λέει ότι η διοίκηση πιέζει τους γιατρούς. Σκοπός μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν βλέπω τους γιατρούς ως αντιπάλους και έχω άριστες σχέσεις με την πλειονότητα των γιατρών. Αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, για να προασπίσουμε την δημόσια υγεία.

Ο εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού για τον κορονοϊό, θα γίνει στα κέντρα υγείας και στο ΙΚΑ. Εμείς θα επωμιστούμε τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, κάτι που προς το παρόν είναι προαιρετικό. Το προσωπικό του Νοσοκομείου θα ενημερωθεί άμεσα για το εμβόλιο από την επιτροπή λοιμώξεων σε ένα πιο εξειδικευμένο επιστημονικό επίπεδο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 226 times, 226 visits today)