Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Ανδρέας Ξένος
Δημοτικός Σύμβουλος

Τραγέλαφος η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου – Ο Δήμαρχος δεν ξέρει που βρίσκεται και ο Πρόεδρος είναι έρμαιο του Δημάρχου

Πε 13/05/2021

<

«Τραγέλαφος η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επί τρεισήμισι ώρες συζητούσαμε χωρίς να βγει τίποτα το αποδοτικό. Ώρες-ώρες, αισθάνομαι ενοχές που συμμετέχω στις συνεδριάσεις. Έχουμε έναν Δήμαρχο που δεν ξέρει που βρίσκεται και που πατά, και έναν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι έρμαιο του Δημάρχου.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτός που ηγείται είναι να διαθέτει αντανακλαστικά. Μετά τη πρόσφατη δολοφονία του συμπολίτη μας, ο Δήμαρχος όφειλε να βγει δημόσια και να πει ότι η Ζάκυνθος δεν είναι αυτό που βγαίνει προς τα έξω, ότι δηλαδή δεν είναι ένα νησί στο οποίο επικρατεί η άκρατη εγκληματικότητα. Όχι μόνο δεν το είπε αλλά τα έκανε όλα χειρότερα. Δεν νοείται Δήμαρχος να λέει ότι φοβάται για την ζωή του, μετά να ισχυρίζεται ότι δεν το είπε ποτέ, και μετά να απειλεί με μηνύσεις Δημοτικούς Συμβούλους επειδή έθεσαν το ερώτημα. Αν δεν έδωσε τη συνέντευξη αυτή στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», γιατί δεν προβαίνει σε επίσημη διάψευση στο συγκεκριμένο μέσο; Γιατί δεν ασκεί μήνυση στην εφημερίδα; Το μόνο που συνεχώς κάνει όταν ενοχλείται, είναι να επικαλείται τον Εισαγγελέα. Αν είναι έτσι, να ζητήσουμε και εμείς την μόνιμη παρουσία Εισαγγελέα σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από που και ως που ο Δήμαρχος ζητά από το σώμα να εγκρίνει την πρότασή του περί διαγραφής των εκθέσεων ελέγχων για παραβάσεις επιχειρήσεων σε κοινόχρηστους χώρους στο έτος 2020; Πως είναι δυνατόν να το ζητά αυτό χωρίς την προσκόμιση κανενός στοιχείου; Γιατί δεν κάνει γραπτή εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ασκεί διοίκηση ο κ. Αρετάκης ή όχι; Δεν δίνει κανένα στοιχείο επικαλούμενος  τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Ας προσκομίσει τους αριθμούς πρωτοκόλλου του κάθε ελέγχου, ώστε να μπορεί ο κάθε Σύμβουλος να πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να ψάξει και να βρει τον κάθε έναν έλεγχο, το είδος και το ποσό της της παράβασης και για ποια επιχείρηση πρόκειται, ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα.

Ο Δήμαρχος νομίζει ότι μόνο αυτός και κανένας άλλος, μπορεί να εκπροσωπήσει το 33% που είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δήμου στη γενική συνέλευση του Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου. Ότι μόνο αυτός μπορεί, μόνο αυτός είναι ο άξιος και κανένας άλλος. Τελικά αποφασίσθηκε να εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος το 11% επί του ποσοστού συμμετοχής του Δήμου στην εταιρεία, αφού ο Δήμος θα έχει τρεις εκπροσώπους και από άλλες παρατάξεις. Είμαι σίγουρος πως αν η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο έναν ψάλτη, ο Δήμαρχος θα πήγαινε. Συνεχώς επικαλείται τη λογική του εγώ και όχι του εμείς και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Χθες για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος αποχώρησε από τη συνεδρίαση επειδή στριμώχτηκε. Πάγια η τακτική του. Για άλλη μια φορά απαξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είχα θέσει θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για το αν ο Δήμαρχος εξουσιοδότησε γραπτώς τον κ. Πάστρα στο να αναλάβει το θέμα των αδειοδοτήσεων στις παραλίες, και σας πληροφορώ ότι δεν το έχει κάνει. Προφορικά του έδωσε την εντολή. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έλεγα του κ. Αρετάκη ότι το φετινό καλοκαίρι θα έρθει πιο πολύς κόσμος από πέρυσι, και πως θα έπρεπε να τρέξει τις διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις. Μου απαντούσε πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, αλλά δεν έκανε τίποτα και τώρα τρέχουμε. Υπάρχει κοινή Υπουργική απόφαση που αναφέρεται στην προστασία των λουόμενων στις παραλίες, κάτι που για να υλοποιηθεί απαιτείται ένα σημαντικό κόστος. Η ΚΕΔΕ έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας μια χρηματοδότηση των Δήμων για αυτό το σκοπό, αλλά μέχρι στιγμής από τα όσα γνωρίζω, δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για την χρηματοδότηση αυτή. Όπως και να έχει όμως το ξέραμε από πέρυσι το θέμα αυτό, γνωρίζαμε ότι πρέπει να έχουμε ναυαγοσώστες και είχα ζητήσει από τον Δήμαρχο να κάνει κάποιες ενέργειες τις οποίες δεν έκανε. Φοβάμαι ότι και φέτος δεν θα έχουμε ναυαγοσώστες στις παραλίες μας.»

 

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: