Current track

Title

Artist

Background

Γεώργιος Μποζίκης
Ιερέας

Με αποκαλούν Ιούδα και με διαπομπεύουν, είναι δικαίωμά μου να πουλήσω την περιουσία μου, δεν προσβάλω κανέναν

Πα 20/05/2022


«Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι μόνο με τις δικές μου προσωπικές υποθέσεις, με καμιά άλλη, ούτε βάλω κατά κανενός. Έκανα μεγάλη υπομονή, αλλά κάποιοι εξέλαβαν αυτή την υπομονή ως αδυναμία, ενώ είναι χάρισμα. Κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί, βάλουν εναντίον εμού και της οικογένειάς μου, περιυβρίζουν τους νεκρούς μας. Είμαι γιος ενός εργάτη, ο πατέρας μου που δεν ζει πια, ήταν ένας άνθρωπος του μόχθου, όχι σαν αυτούς που το παίζουν αριστεροί, ενώ είναι τσιφλικάδες.

Η οικογένειά μου είχε και έχει περιουσία στην περιοχή των ορεινών. Λίγα χρόνια μετά τους σεισμούς του 1953, ένα από τα πρώτα συμβόλαια που έγιναν στη Ζάκυνθο και στην περιοχή μας ήταν και αυτό της μητέρας μου. Όταν πήρα την περιουσία στα χέρια μου και έκανα τα τοπογραφικά για να την τακτοποιήσω, διαπίστωσα ότι μου ανήκουν 510 στρέμματα. Από αυτά, μου υφάρπαξαν περί 4 με 5 στρέμματα στο Πόρτο Βρώμη, καταπατήθηκαν από Δήμο και Κοινότητα. Επί χρόνια παρακαλούσα Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Κοινοτάρχες να με βοηθήσουν, να σταματήσουν να νοικιάζουν καντίνες μέσα στη περιουσία μου. Κανείς δεν μου έδωσε σημασία και τώρα μου ασκούν ψυχολογική πίεση.

Επειδή με το μισθό του παπά δεν μεγαλώνεις οικογένεια, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, με τη σύζυγο μου φτιάξαμε ένα μαγαζί, το εστιατόριο «Αέρας» που βρίσκεται πάνω από το Πόρτο Βρώμη.
Το 2014 με την υπόθεση της μεγάλης αγοραπωλησίας στα ορεινά, η περιουσία μου βρέθηκε να εμφανίζεται εντός της φερόμενης ως πωληθείσας έκτασης στην ΠΙΜΑΝΑ. Αντέδρασα επίσημα, επικοινώνησα με την εταιρεία, έδειξα τους τίτλους της ιδιοκτησίας μου και οι άνθρωποι της ΠΙΜΑΝΑ εκεί έμειναν έκπληκτοι. Πριν λίγους μήνες πουλήσαμε στην ΠΙΜΑΝΑ δύο ακίνητα συνολικής έκτασης 16,5 στρεμμάτων. Πούλησα το εστιατόριο μου, που είναι εντός μιας έκτασης 6,5 στρεμμάτων και η γυναίκα μου πούλησε μια διπλανή έκταση, δέκα στρεμμάτων.

Δεν προσβάλω κανέναν επειδή πούλησα την περιουσία μου, είναι δικαίωμά μου. Έκτοτε κάποιοι με αποκαλούν Ιούδα και με διαπομπεύουν. Αποκαλούν ανήθικη τη πράξη μου. Απειλούν τη ζωή μου, λένε ότι θα έχω την τύχη του Ιούδα. Δηλαδή πιστεύουν ότι θα απαγχονιστώ, ή μήπως θα με κρεμάσουν; Θέλουν να αυτοκτονήσω; Που είναι ο Εισαγγελέας; Πείραξα εγώ την ιδιοκτησία κανενός άλλου;

Φαίνεται ότι ενοχλούνται κάποιοι συγχωριανοί μου επειδή αυτοί δεν έχουν τακτοποιήσει τις δικές τους περιουσίες, ενώ εγώ το έχω κάνει; Λένε ότι πήρα εκατομμύρια και είμαι πλούσιος, αλλά σε τι τους ενοχλώ; Πήγαν στο Υποθηκοφυλακείο πήραν τα συμβόλαιά μου και τα κυκλοφορούν στην πόλη. Από που έχουν αυτό το δικαίωμα;

Για ποιον λόγο με διαβάλει δημόσια το site navagiogate.com; Επικοινώνησα με έναν εκ των διαχειριστών του site, που τον ξέρω από παιδί, τον κ. Σπύρο Ξένο που εργάζεται στη Μητρόπολη, δίπλα στο γραφείο του Μητροπολίτη. Αφού είναι δίπλα στον Σεβασμιότατο, δεν τα ξέρει ο ίδιος; Μου απάντησε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου, αλλά με την ΠΙΜΑΝΑ. Η μόνη μου ελπίδα είναι ο Σεβασμιότατος, μήπως και τους μαζέψει. Θα προσπαθήσω να τον συναντήσω τη Δευτέρα. Πιστεύω ότι τα ξέρει όλα, εδώ έπιασα δύο φορές στη Μητρόπολη τον Πρόεδρο της Κοινότητας των Μαριών. Πως γίνεται να μην ξέρει σε ποιον ανήκει το navagiogate.com; Αν θέλουν να με καθαιρέσουν από Παπά του χωριού, ας το κάνουν.

Ήμουν χρεωμένος μέχρι τον λαιμό, λόγω της υπόθεσης με τον Ξιφίτα, που βοηθούσα κόσμο και βρέθηκα μπλεγμένος, για αυτό πούλησα το μαγαζί μου. Τώρα όμως είμαι καβάλα στο άλογο, την σκόνη μου βλέπουν.

Το ποσό της πώλησης της περιουσίας μου στην ΠΙΜΑΝΑ, είναι αυτό που αναφέρει το navagiogate.com 1.075.000€. Πούλησα μια  έκταση με ένα ακίνητο μέσα, το εστιατόριο μου, όχι πέτρες. Η επικαρπία του μαγαζιού παραμένει σε μένα για να μπορώ να το δουλεύω.

Θα πρέπει να τους παρακαλώ στο χωριό για να με αγαπάνε και να με δέχονται; Θα πρέπει να τους ρωτάω τι κάνω στο σπίτι μου; Στον μεσαίωνα ζούμε;

Κυκλοφορεί μια ανακοίνωσή με την υπογραφή του Προέδρου της κοινότητας μας που αναφέρει τα εξής:
“Προς τους κατοίκους, και θιγόμενους ιδιοκτήτες από την αγοραπωλησία ( ΧΑΡΟΥ-ΠΙMANA), σας ενημερώνω ότι, στην κοινότητά μας και ανάμεσά μας κυκλοφορεί και υπάρχει ο Ιούδας που πρόδωσε τον πατέρα του για τριάντα 30 αργύρια.
Έχω στοιχεία ότι πρόδωσε του προγόνους του και όλους του θιγόμενους ιδιοκτήτες, με τη σύνταξη δύο συμβολαίων που πούλησε στην ΠΙΜΑΝΑ την ιδιοκτησία του, και γράφει ότι οι πρόγονοί του ιδιοκτήτες το είχαν καταπατήσει από την οικογένεια Φλαμπουριάρη, επίσης γράφει ότι συνορίτες των πωληθέντων είναι η ΠΙΜΑΝΑ.
Για την παραπάνω ανήθικη πράξη του ζητώ από τους χωριανούς με να τον καταδικάσουν απομονώνοντάς τον, επίσης ελπίζω να μη βρεθεί και άλλος Ιούδας στο χωριό μας διότι θα έχουν κακή τύχη, η ΠΙΜΑΝΑ θέλει και άλλους ψεύτες σαν τον αναφερόμενο, κλείνει ραντεβού για 15-17 Μαΐου σε όποιον θέλει να γίνει προδότης όταν θα έρθει ξανά στο νησί μας.
Ελπίζω όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις ιδιοκτησίες μας για τα κατά του χωρίου μας, όποιος θέλει να πουλήσει την ιδιοκτησία του να το κάνει με σωστό τρόπο και τους πραγματικούς συνορίτες αυτού. Ο Πρόεδρος Δημήτριος Κων. Μποζίκη”

Πως επιτρέπει ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης στον Πρόεδρο της Κοινότητας να γράφει τέτοια πράγματα για μένα; Ντρέπομαι για τον Πρόεδρο του χωριού, ντρέπομαι για λογαριασμό του. Κάνω όλο πίσω και μου λένε κάποιοι συγχωριανοί ότι καλά μου κάνει. Εμένα δεν με διώκει κανένα Ελληνικό δικαστήριο και κανένα Ελληνικό δημόσιο.

Δικαίως κάποιοι συγχωριανοί μου διαμαρτύρονται ότι έχουν καταπατηθεί περιουσίες τους από την ΠΙΜΑΝΑ, αλλά ας κάνουν κάτι για αυτό, όλα λύνονται με συζήτηση, όχι με απειλές και ύβρεις. Αν δεν είχα Πνευματικό να εξομολογούμαι και ψυχολόγο, δεν θα άντεχα. Είμαι όμως και θα παραμείνω δυνατός.»

 


Ακούστε τη συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: