Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Ακτύπης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων)

Πε 13/04/2017


«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν αφήνει αδιάφορους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση και είμαστε η μοναδική Δημοτική Ενότητα που το έχουμε κάνει και είναι η θέση Λίβας, που ανήκει στην κοινότητα Ελατίων. Αυτό σημαίνει, ότι δεν είμαστε κατά του να έρθουν τα απορρίμματα στην Δημοτική μας ενότητα, αλλά είμαστε κατά της θέσης Μέλενες των Ορθωνιών.
Έχουμε κατά καιρούς λοιδορηθεί και εξευτελιστεί στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά δεν υποχωρούμε από τις θέσεις μας, ούτε παίζουμε πολιτικά παιχνίδια.

Εμείς τεκμηριώνουμε με στοιχεία γιατί δεν μπορεί να γίνει η ενδιάμεση λύση στις Ορθωνιές. Κατ αρχάς υπάρχει πρόβλημα με το οδικό δίκτυο που είναι παμπάλαιο και έχει μία λωρίδα κατεύθυνσης, πως θα μετακινούνται τα απορριμματοφόρα και τα κοντέινερ; θα κλείνουν τον δρόμο και δεν θα μπορεί να περνά ούτε ένα αυτοκίνητο. Επίσης, το οικόπεδο στη θέση Μέλενες είναι δίπλα σε σπίτια, τι θα κάνουμε, θα τα γκρεμίσουμε; Ζουν οικογένειες με παιδιά εκεί.

Έχουν γίνει παράνομες πράξεις ως προς τον χαρακτηρισμό ου συγκεκριμένου οικοπέδου στη θέση Μέλενες. Είναι ψευδέστατα τα στοιχεία της Π.Π.Δ για την ενοικίαση του οικοπέδου. Σήμερα θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα από τον γείτονα του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Το 2007 έφερε στον ΦΟΔΣΑ το συγκεκριμένο οικόπεδο ο κ. Πυλαρινός προς αξιολόγηση και πήρε την χαμηλότερη βαθμολογία.

Ο κ. Αρετάκης ούτε αυτοπροβολή επιδιώκει, ούτε εκβιάζει κανέναν. Ο κ. Αρετάκης με δικά του χρήματα βοηθά την Ορεινή Ζάκυνθο με την δωρεά που κάνει για το σχολείο που έχει έτοιμο προς παράδοση και είναι σε μικρή απόσταση από το οικόπεδο που κάποιοι θέλουν να κάνουν την ενδιάμεση διαχείριση. Θα γκρεμίσουμε αυτό το σχολείο που τόση ανάγκη έχει η Ορεινή Ζάκυνθος;

Η επιλογή Λίβας ήταν η καταλληλότερη. Αυτοί που σήμερα κόπτονται για τα απορρίμματα και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, όπως για παράδειγμα οι ξενοδόχοι, που ήταν την περίοδο που έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Λίβα;
Εδώ και δύο χρόνια που έχει απορριφθεί η προσφυγή, τι έκανε η Δημοτική Αρχή; Με τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής, θα ξεπεράσουμε τον Πύργο με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Υπάρχει σκοπιμότητα, χθες στο γραφείο του Δημάρχου, ένας κάτοικος και επιχειρηματίας του Λαγανά, μου είπε ότι είμαστε 39 χιλιάδες εμείς και χίλιοι εσείς και αυτοί θα κάνουν κουμάντο.

Είμαι σίγουρος, ότι ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιος, δεν γνωρίζει την κατάσταση στις Ορθωνιές, τον έχουν παραπληροφορήσει, αν επισκεφθεί το χώρο θα δει και ο ίδιος ότι είναι αδύνατη η εγκατάσταση εκεί.  

Μας διαβεβαίωνε η Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει χώρος στον Σκοπό για να πηγαίνουν εκεί τα απορρίμματα, μέχρι να ετοιμαστεί ο χώρος της ενδιάμεσης λύσης στον Λίβα.

Πήγαμε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο να συναντήσουμε τον κ. Κολοκοτσά και μάθαμε ότι ο Δήμαρχος ήταν σε καφετέρια και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, μαζί με τον κ. Τσίπηρα και τον κ. Μυλωνά.
Πήγαμε πάνω από 50 άτομα στο κατάστημα για να τον συναντήσουμε και να συζητήσουμε και ο Δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία για να τον απομακρύνει, χωρίς εμείς να έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό. Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε.

Το δημοτικό διαμέρισμα Ελατίων δεν θα γίνει ο φτωχός συγγενής της Ζακύνθου, θα κάνουμε όλοι μας Πάσχα στην θέση Μέλενες και όχι στα σπίτια μας.»