Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
Τρ 25/10/2016
«Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό «σκιές» στο θέμα των απορριμμάτων από τον κ. Νιοτόπουλο. Το θεωρώ προσβλητικό.
Καλώ τον κ . Νιοτόπουλο να κοιτάξει πιο προσεκτικά το θέμα στις υπηρεσίες.
Καλό θα ήταν για όποιον κατέχει μια θεσμική ιδιότητα, να ξέρει για ποιο πράγμα μιλά πριν τοποθετείται δημόσια.
Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εστάλησαν ατόφια και χωρίς καμιά απολύτως αλλαγή, στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Εάν έχει γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στο κείμενο που εμείς στείλαμε, αυτή έγινε μετά την παραλαβή του τοπικού μας σχεδίου από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και κατά την ενσωμάτωση αυτού στον Περιφερειακό σχεδιασμό, από τον μελετητή που ενεργεί πλέον για λογαριασμό της περιφέρειας, και βέβαια οποιαδήποτε αλλαγή αφορά τον ίδιο τον μελετητητή, τον κ. Νιοτόπουλο και τον κ. Γαλιατσάτο, όχι εμάς.
Ο μελετητής του Περιφερειακού σχεδιασμού, που τυγχάνει να είναι ο ίδιος που ανέλαβε και το τοπικό σχέδιο του Δήμου Ζακύνθου, είναι αυτός που ενσωματώνει στον Περιφερειακό σχεδιασμό, όλα τα τοπικά σχέδια των Δήμων του Ιονίου.
Επαναλαμβάνω, αν έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, αφορά την Περιφέρεια και όχι τον Δήμο Ζακύνθου.
Στον Περιφερειακό σχεδιασμό και πιο συγκεκριμένα στις σελίδες 11 με 17, αναφέρεται το τοπικό μας σχέδιο που είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον Περιφερειακό και τον Εθνικό σχεδιασμό.
Υπάρχει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, έγγραφη διαβεβαίωση του κ. Γαλιατσάτου, ότι το τοπικό μας σχέδιο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
Όποιος έχει αμφιβολία για το αν έχουμε στείλει το ίδιο ακριβώς κείμενο, με αυτό που ψηφίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο, ας αναζητήσει την αλήθεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Όποιος επίσης έχει άποψη, οφείλει να την καταθέσει στη δημόσια διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη.
Επίσης ας ρωτήσει ο κ. Νιοτόπουλος τις υπηρεσίες του, για το εάν ο Δήμος έχει υποβάλλει φάκελο για αδειοδότηση στον Λίβα, που αφορά την εγκατάσταση εκεί της κινητής μονάδας.
Να σταματήσουν όλοι, αυτή τη κουτσομπολίστικη πολιτική να σταματήσουν να ψάχνουν για ανύπαρκτα προβλήματα.
Επειδή είναι δύσκολο να πετύχουμε στον βαθμό που επιθυμούμε τη διαλογή στη πηγή, ο Δήμος προχωρά με την ενδιάμεση λύση και στην μηχανική διαλογή των απορριμμάτων για να ενισχύσει την ανακύκλωση.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία μας.
Ο Δήμος Ζακύνθου έχει αρκετά στοιχεία στη κατοχή του, που αποδεικνύουν ότι κατέχει περιουσία στην έκταση που φέρεται ότι πωλήθηκε στα ορεινά της Ζακύνθου. Γνωρίζουμε που βρίσκεται η περιουσία του Δήμου και η εκτίμησή μας είναι πως στη «πωληθείσα» έκταση στα ορεινά της Ζακύνθου, ο Δήμος κατέχει έκταση 7 με 8 χιλιάδων στρεμμάτων.
Στη Ζάκυνθο υπάρχει από την εποχή της Ενετοκρατίας, η λεγόμενη επιχώρια περιουσία. Σύμφωνα με αυτή όποια έκταση δεν αποδεικνύεται με τίτλους ιδιοκτησίας ότι ανήκει σε ιδιώτη, τότε ανήκει στον Δήμο. Εξετάζουμε με πολύ προσοχή αυτό το θέμα.
Ελέγχουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών σημαντικών ακινήτων όπως του Κάστρου. Επίσης εξετάζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Αλυκών, που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον.
Δεν έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με την εταιρία που φέρεται ότι αγόρασε την έκταση στα ορεινά της Ζακύνθου.
Είναι πολύ ύποπτη η συμπεριφορά της ΠΙΜΑΝΑ.
Όποιος σοβαρός επενδυτής θέλει να προχωρήσει σε μια καθαρή επένδυση στη Ζάκυνθο, θα όφειλε να είχε έρθει σε επαφή με τον Δήμο, να μας ενημερώσει για το τι σκοπεύει να κάνει και γιατί όχι, να συνεργαστεί μαζί μας.»