Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου

Ο Δήμαρχος δεν θέλει να δώσει χρήματα και εμείς κάνουμε παρέα με τα ποντίκια – Στην Εισαγγελέα η συνέχεια…

Τε 14/04/2021

«Τα ποντίκια στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην ΦΟΔΣΑ στο αεροδρόμιο, είναι χιλιάδες. Στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων τα σκουπίδια έχουν καλυφθεί με χώμα αλλά αυτό δεν φτάνει. Ζητάμε εδώ και καιρό από τον Δήμαρχο να γίνει μυοκτονία και απεντόμωση αλλά δεν έκανε τίποτα γιατί θεώρησε ακριβό το κόστος. Δηλαδή επειδή ο Δήμαρχος δεν θέλει να δώσει χρήματα εμείς θα πρέπει να κάνουμε παρέα με τα ποντίκια. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τριήμερη επίσχεση εργασίας για να προμηθευτούμε τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή γάντια εργασίας και μάσκες.

Τα απορριμματοφόρα στα οποία εργάζονται καθημερινά, στο καθένα από αυτά, έως και είκοσι άτομα, ούτε απολυμαίνονται ούτε πλένονται και παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες. Αυτή την περίοδο δουλεύουμε με τέσσερα απορριμματοφόρα, το καινούργιο που είχαμε παραλάβει πριν καιρό, παραμένει ακόμα ακινητοποιημένο γιατί δεν έχει πινακίδες. Για τουλάχιστον έναν μήνα κυκλοφορούσαν τα απορριμματοφόρα χωρίς ασφάλεια, είχε λήξει και κανείς δεν φρόντισε να την ανανεώσει. Όταν το πήρα χαμπάρι άρχισα να φωνάζω, σταμάτησε για δύο ημέρες η αποκομιδή και εκδόθηκαν νέα ασφαλιστήρια. Τα καταγγέλλω όλα αυτά γιατί έρχεται καλοκαίρι, οι ανάγκες θα αυξηθούν και η αποκομιδή πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Πληροφορήθηκα ότι ο διευθυντής της Υπηρεσίας μας κ. Τουρκάκης ζήτησε σήμερα να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στην Περιφέρεια γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους. Αν ισχύει ότι είπε κάτι τέτοιο, πρόκειται για μια λανθασμένη δήλωση, αν δεν ισχύει του ζητάω συγνώμη. Αυτό όμως που σίγουρα ισχύει είναι ότι εν μέσω πανδημίας δεν έχουμε γιατρό εργασίας στην καθαριότητα, ούτε τεχνικό ασφαλείας. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δαπανηθεί από τον Δήμο για να προστατευτούν από τον Κορονοϊόοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Μου έχει κάνει μήνυση ο Δήμαρχος, επειδή είχα κάνει επίσχεση εργασίας για να μας δώσουν μάσκες, γάντια και το γάλα που δικαιούμαστε και έχουμε να το πάρουμε εδώ και πέντε μήνες.

Έχω καταθέσει όλα τα αιτήματά μας στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας κ. Τουρκάκη, τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη και προχθές και στην Εισαγγελέα Ζακύνθου. Είναι ντροπή να μην ενδιαφέρεται για εμάς κανείς, ούτε ο Δήμος, ούτε η διεύθυνση, ούτε η αντιπολίτευση. Περιμένω να με καλέσει η Εισαγγελέας. Αν δεν μας ακούσει κανείς, στην επόμενη γενική μας συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα, θα εισηγηθώ να προβούμε σε κινητοποιήσεις, στάση εργασίας, επίσχεση εργασίας, ή ακόμα και απεργία.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: