Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Γκλαβάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, "Για τη Ζάκυνθο"-Γιώργος Στασινόπουλος

Ο δημότης αναζητά μια Δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς να στοχοποιεί πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες

Τε 13/09/2023  • Η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει μια προβληματική κατάσταση.

«Είναι η δεύτερη φορά που μετέχω σε αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019 ήμουν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Ανάδρασης» και τον κ. Αγαλιανό.

Ως άνθρωπος επιδιώκω πάντα να έχω μια συνέπεια λόγων και πράξεων, για αυτό μοναδική μου επιλογή για αυτές τις εκλογές ήταν ο κ. Στασινόπουλος. Μπορούμε να έχουμε σύνθεση απόψεων, διαφορετικών χαρακτήρων εντός του ψηφοδελτίου, από καταξιωμένους κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπους. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του κ. Στασινόπουλου. Δεν έχουμε την ανάγκη ενός πεφωτισμένου να μας οδηγεί.

Δεν κατάλαβα ποτέ ποιο ήταν το όραμα, η στόχευση του κ. Αρετάκη. Γνωρίζω ότι επεδίωκε την οικονομική εξυγίανση του Δήμου. Το αν την πέτυχε και σε ποιο βαθμό ή με ποιον τρόπο, είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια. Αν όμως δεχτούμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια στο ταμείο αλλά δεν μας ανήκουν γιατί χρωστάμε παντού, τότε ποιο είναι το νόημα; Αλλά ακόμα και αν δεν τα χρωστάμε, γιατί αυτά τα χρήματα δεν διοχετεύτηκαν στη κοινωνία με έργα;

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση επεδίωξε να κλείσει τις οικονομικές τρύπες των ΟΤΑ. Και στο Δήμο Ζακύνθου με κρατική επιχορήγηση, έχουν εξοφληθεί δάνεια και έχουν πληρωθεί χρέη της ΔΕΥΑΖ. Άρα το νοικοκύρεμα που επικαλείται ο κ. Αρετάκης, ήταν προϊόν και κρατικής συνεισφοράς.

Εφόσον εκλεγούμε ως η νέα Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά μια διεύθυνση πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού, με ανά τομέα υποδιευθύνσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έγινε μόνο μία συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού τον Ιανουάριο του 2020 και έκτοτε δεν έγινε ποτέ ξανά. Δεν υπήρξε τουριστικός σχεδιασμός από τη Δημοτική Αρχή Αρετάκη.

Πρέπει να έχεις έναν σχεδιασμό που θα είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος με πρόσημο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, δεν θα αναλάβει κάτι σεταρισμένο, κάτι έτοιμο, αλλά μια προβληματική κατάσταση.

Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο Ναυάγιο, αυτό θέλουν όλοι και είναι κάτι το δεδομένο. Ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους του τουρισμού, που είχα υπογράψει τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τη σύσταση Α.Ε για το Ναυάγιο. Στη πορεία άλλαξαν όλα, μέσα σε μια νύχτα. Ο Δήμος πρέπει να κατοχυρώσει την περιουσία του στα ορεινά και σε όλο το νησί, για να αναλάβει πρωτοβουλίες για το Ναυάγιο. Πρέπει ο Δήμος να είναι ο αρχικός φορέας που θα κάνει τις διαδικασίες για την ίδρυση ενός οργανισμού για τη διαχείριση του Ναυαγίου. Στη συνέχεια μπορεί ο Δήμος να ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση και με άλλους φορείς. Αυτός ο οργανισμός για να μπορεί να κάνει έργο, πρέπει να στηριχθεί νομικά και οικονομικά από το κράτος.

Με ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στην πόλη της Ζακύνθου που είναι απροσπέλαστη. Έχουμε καταντήσει να είμαστε ένα αφιλόξενο νησί, ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους του.

Τα έργα οδοποιίας και οι ασφαλτοστρώσεις θα έπρεπε να εντάσσονται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Όχι να γίνονται τώρα, περιστασιακά και για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως τα κάνει ο κ. Αρετάκης.

Ο δημότης αναζητά μια Δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς να στοχοποιεί πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες.

Αν δεν κάνεις την κοινωνία συμπαραστάτη σου στη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Δεν αρκεί να έχεις στόλο και προσωπικό, πρέπει να πείσεις την κοινωνία ότι έχεις σχέδιο.

Υπάρχει η δυνατότητα στη Ζάκυνθο να έχουμε συνεχή υδροδότηση και πόσιμο νερό, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος δεκαετίας, αρκεί να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό άμεσα, την επομένη των εκλογών.

Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας έχει τα φόντα να είναι η νέα Δημοτική Αρχή. Αν πάμε σε δεύτερη Κυριακή, θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα αν αντιληφθώ ότι με οιονδήποτε τρόπο προέκυψε μια συνεννόηση που θα ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, για τον συνδυασμό που έχει έρθει πρώτος. Τα έχουμε δει αυτά στο παρελθόν και εύχομαι να μην τα ζήσουμε πάλι.

Εκτιμώ τον κ. Τσουρουνάκη. Έχουμε συνεργαστεί στους Συλλόγους Ξενοδόχων και έχουμε φέρει αποτελέσματα.

Μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο κ. Κωνσταντίνου γιατί διακρίνω σε αυτόν τη συνέπεια των λόγων του.»


Current track

Title

Artist

Background