Current track

Title

Artist

Background

Σωτήρης Καρακάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Ο κ. Αρετάκης έχει κάνει πολύ χειρότερα, από αυτά που καταγγέλλει για τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές – Όλα ελέγχονται από τη δικαιοσύνη

Τρ 25/10/2022«Ζούμε σε ένα νησί που έχει ανάγκη έργων υποδομής και δυστυχώς έχουμε μπλέξει με μια Δημοτική Αρχή που χάνει χρηματοδοτήσεις, δεν κάνει έργα, και ότι κάνει το κάνει με παράνομο τρόπο.

Ξέρουμε πολύ καλά, και εμείς και οι επισκέπτες μας, ότι το καλοκαίρι δυστυχώς είχαμε σκουπίδια στους δρόμους. Ενώ ο Δήμος ενοικίασε απορριμματοφόρα για να καλύψει τις ανάγκες του, όπως μάθαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή διαθέσιμο ένα κονδύλι 150 χιλιάδων ευρώ για την αγορά δύο απορριμματοφόρων και ο Δήμαρχος δεν το αξιοποίησε γιατί ξέχασε την ύπαρξη του. Τον ρώτησα για πόσο χρονικό διάστημα είχε αυτά τα χρήματα διαθέσιμα και δεν ήξερε να μου απαντήσει.

Το νησί βρωμάγαμε όλο το καλοκαίρι ακόμα και από τους άδειους κάδους απορριμμάτων. Ο Δήμος διαθέτει ένα ειδικό όχημα για να πλένει τους κάδους το οποίο όμως έχει χαλάσει. Αντί να το επισκευάσει, το έχει παρατημένο τρία χρόνια τώρα στο συνεργείο.

Το κράτος είχε δώσει στον Δήμο, λόγω του Ιανού, 500 χιλιάδες ευρώ. Για να γίνουν κάποιες εργασίες αποκατάστασης, ο Δήμαρχος έδωσε αυτά τα χρήματα με αναθέσεις σε κάποιους δικούς του εργολάβους. Στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ υπέστη ζημιά η σκεπή. Το έργο της αποκατάστασης της σκεπής το έδωσε σε κάποιον που ασχολείται με πλαστικά και δάπεδα. Είναι ένα θέμα που ψάχνεται από ορκωτούς ελεγκτές. Το σημαντικό είναι ότι το έργο αυτό δεν εκτελέστηκε σωστά και τώρα η σκεπή μπάζει νερά.
Από την άλλη, ο κ. Αρετάκης πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ και το έκανε κατάτμηση σε επτά έργα και τα δημοπράτησε με έναν όχι νόμιμο τρόπο, με το άρθρο 32, χωρίς να ζητήσει εγγυητικές επιστολές από τους εργολάβους. Αυτή είναι καραμπινάτη υπόθεση. Χάθηκαν χρήματα από το δημόσιο.

Ο κ. Αρετάκης μας έλεγε στο παρελθόν ότι η εταιρία Μεσόγειος είναι η χειρότερη εταιρία που υπάρχει και τελικά ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά για το κλειστό εργοστάσιο στον Λίβα και ο Δήμαρχος δέχθηκε την έκπτωση του 0,08%. Αυτό και αν είναι σκάνδαλο.

Στην οδό Φιλικών και στα ορεινά επρόκειτο να γίνουν έργα ύδρευσης. Ο Δήμαρχος έκανε διαγωνισμούς στους οποίους κατατέθηκαν προσφορές από εργολάβους με σημαντικές εκπτώσεις 48% και 39% αντίστοιχα. Στην συνέχεια άφησε να εκπνεύσει η προθεσμία χωρίς να καλέσει τους εργολάβους για να υπογράψουν τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων. Αφού οι προθεσμίες χάθηκαν με υπαιτιότητα του Δήμου, οι ανάδοχοι εργολάβοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα έργα. Αποτέλεσμα ήταν ο δήμαρχος να τα δώσει σε άλλους εργολάβους με εξευτελιστικές εκπτώσεις, προξενώντας ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Δεν είναι καθόλου χρηστή η διοίκηση Αρετάκη παρότι ισχυρίζεται το αντίθετο. Έχει χρήματα στο ταμείο, αλλά από τη μια δεν πληρώνει προμηθευτές και εργολάβους, που σημαίνει ότι χρωστά, ενώ από την άλλη, είχε παραλάβει από τον πρώην Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο της βελτίωσης του βιολογικού, ο δήμαρχος δεν το ήθελε, δήθεν δεν του άρεσε η μελέτη και δεν προχώρησε το έργο. Χάνονται χρηματοδοτήσεις και σημαντικά έργα για το νησί μας.

Ο κ. Αρετάκης έχει κάνει πολύ χειρότερα, από αυτά που καταγγέλλει για τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Όλα αυτά ελέγχονται από τη δικαιοσύνη. Όλα τα μεγάλα έργα που διαχειρίστηκε ο κ. Αρετάκης έχουν οσμή σκανδάλου. Ο κόσμος την «έφαγε», δεν τον γνώριζε, όμως ο κ. Αρετάκης ήταν εργολάβος και δεν νοείται να μην ξέρει πως γίνονται τα δημόσια έργα.

Από εδώ και μπρος πρέπει να αρχίσει η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες εκλογές. Έχει αλλάξει ο νόμος και έχει δυσκολέψει η διαδικασία, γιατί το κάθε ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει 140 με 150 άτομα. Άρα απαιτείται χρόνος. Δεν ξέρω αν θέσω εκ νέου υποψηφιότητα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background