Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Καρδιανός-Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου

Ο Πλέσσας έπεσε με αλεξίπτωτο από το Αργάσι – Έχει δει Ζακυνθινός τα έργα που επικαλείται στο Λιμάνι;

Τρ 8/07/2025



– Επειδή θέλει πόλεμο ο κ. Πλέσσας τον προειδοποιώ ότι εγώ έχω πολεμοφόδια.

«Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Πλέσσας έχει χτυπήσει λάθος πόρτα, φαίνεται ότι θέλει να αντιγράψει την κα Κωνσταντοπούλου γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το σημερινό του λιβελλογράφημα. Λέει ότι δεν βγήκα Πρόεδρος της Νομαρχιακής με αδιαφανείς διαδικασίες. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι έχει πέσει από το Αργάσι με αλεξίπτωτο. Προσωπικά είμαι από τη χώρα, από την πλατεία Αγίου Μάρκου και δεν μασάω. Στις εκλογές του 2018 ένα μέρος του κόμματος, να μην λέω ονόματα τώρα, ήθελε ντε και καλά να κατασκευάσει έναν υποψήφιο. Κατεβαίνω στις εκλογές εγώ και ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τάκης Κόκλας. Δεν θυμάμαι τον κ. Πλέσσα να είχε έρθει να ψηφίσει. Έστειλαν λοιπόν έναν κατασκευασμένο δεύτερο υποψήφιο, ένα πρόβατο επί σφαγή. Επειδή του διαφεύγουν τα νούμερα του κ. Πλέσσα, γιατί δεν ήταν στο κόμμα ποτέ παρόν, έλαβα 82% και ο κ. Κόκλας 18%. Η θητεία ήταν διετής, αλλά λόγω του COVID κράτησε τέσσερα χρόνια.

Εγώ δεν κρύβομαι, όποτε θέλει να βάλουμε υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εδώ είμαι, να δει ο κ. Πλέσσας, να ξεστραβωθεί να το πω καλύτερα, ποια είναι η αγάπη των Ζακυνθινών προς εμένα και ποια είναι η αγάπη στον ίδιο, σε αυτή την προσωπικότητα.

Τα έχει δει κανένας Ζακυνθινός τα έργα που επικαλείται ότι έκανε ο κ. Πλέσσας; Προσωπικά όταν ήμουν Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο, δεν είχα έξι χρόνια κυβέρνηση ΝΔ.

Λέει ο κ. Πλέσσας ότι είναι με τη ΝΔ, αλλά δεν τον είδα ποτέ σε κάποια συγκέντρωση του κόμματος, να είναι από κάτω και να δω τη μουτσούνα του. Εγώ από τη μεταπολίτευση και μετά είμαι στα μπαλκόνια. Επειδή θέλει πόλεμο ο κ. Πλέσσας εγώ έχω πολεμοφόδια. Τον προειδοποιώ.

Επειδή λέει ότι πρέπει να ήμουν σε παραζάλη όταν αναφέρθηκα σε αυτόν, του απαντώ ότι ως ογδοντάρης Ζακυνθινός, το μεσημέρι δεν πάω σπίτι μου, αν δεν πιώ ένα τσίπουρο με μια παρέα. Να βρει παρέα και αυτός να μπορεί να πίνει, γιατί για παρέα δεν τον θέλει κανένας.

Πήγα στο Λιμενικό Ταμείο το 2009 όταν ο Κώστας Καραμαλής έχασε τις εκλογές. Τότε που οι πρασινοφρουροί ήταν σε ενεργή κατάσταση και με προπηλακίζανε στον δρόμο. Εκείνη την εποχή Βουλευτής Ζακύνθου ήταν ο Δημήτρης Βαρβαρίγος και όταν εξελέγη τον είχα συγχαρεί. Του είπα «κύριε Βουλευτά όπως καταλαβαίνεις πρέπει να με βγάλεις από τη θέση που είμαι» και μου απάντησε «Διονύση, μήτε θέλω, μήτε μπορώ». Όταν πάρει τέτοια πιστοποιητικά ο κ. Πλέσσας να τα επιδείξει,  διαφορετικά να βγάλει τον σκασμό.

Είμαι Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ, μέχρι εκεί φτάνω, δεν ασχολήθηκα με την τοποθέτηση του κ. Πλέσσα στη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Ρωτήστε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί ανανεώθηκε η θητεία του κ. Πλέσσα. Στο ερώτημα ποιος εισηγήθηκε την ανανέωση της θητείας του, απαντώ ότι για μια φορά δεν θα σας πω την αλήθεια, κωλύομαι και δεν θα σας την πω. Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, ότι και να ειπωθεί, όσο και να το προσπαθήσει κάποιος.

Επειδή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιριγώτης είπε ότι είναι λίγα τα ψωμιά μου, του απαντώ ότι είτε είμαι Πρόεδρος της Νομαρχιακής, είτε όχι, έχω δύναμη μέσα μου και στο κόμμα δεν θα με σταματήσει κανείς.»


Current track

Title

Artist

Background