Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Στραβογένης Λινάρδος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με Γιώργο Τσουρουνάκη

Παντού στο νησί υπάρχουν κοιτίδες πολιτιστικής δράσης και ο Δήμος οφείλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες

Πα 15/09/2023«Κατεβαίνω υποψήφιος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαγανά με τον Γιώργο Τσουρουνάκη. Ήμουν στο παρελθόν υποψήφιος, πριν από περίπου τριάντα χρόνια. Αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος, γιατί έχω κουραστεί από όλα αυτά τα κακώς κείμενα που βλέπω στο νησί, είμαι πλέον πιο συνειδητοποιημένος και έτοιμος να προσφέρω. Τα δύο μου παιδιά μεγάλωσαν, εργάζονται, αγωνιούν όπως όλοι οι νέοι για το αύριο και θέλουν μια αλλαγή, μια ανανέωση, ένα βήμα προς τα μπρος. Το ίδιο και εγώ.

Επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τον Γιώργο Τσουρουνάκη, γιατί είναι ένας εργάτης της ζωής που παλεύει για τις δουλείες του και την οικογένειά του, γιατί έχει ευαισθησίες, γιατί έχει όραμα και ικανότητες. Με έπεισε ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος για να αλλάξει την Ζάκυνθο.

Η Ζάκυνθος πάνω από όλα χρειάζεται την προσοχή και την αγάπη μας, είναι ένα μοναδικό νησί. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, η καθαριότητα, η αποκομιδή, η πεζή καθαριότητα, η ανακύκλωση, ο φωτισμός, το οδικό δίκτυο και υπάρχει σχέδιο για όλα αυτά.

Η καρδιά του Δήμου είναι το Δημαρχιακό μέγαρο, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά οι πνεύμονές του είναι τα Τοπικά Συμβούλια. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά, γιατί εκεί περνάνε τα μηνύματα της κοινωνίας. Ο Γιώργος Τσουρουνάκης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Τοπικά Συμβούλια και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι άνθρωπος που αφουγκράζεται τις ανησυχίες των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Ο Λαγανάς έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι για το οποίο έπρεπε να είχε νοιαστεί από την ίδρυση του και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Θα πρέπει τώρα να αναβαθμιστεί πλήρως ο υπάρχων βιολογικός και παράλληλα να δημιουργηθούν νέοι μικροί βιολογικοί.

Ο τουρισμός πρέπει και μπορεί να παντρευτεί με την τοπική παραγωγή. Το Ελληνικό πρωινό πρέπει να έχει τα δικά μας προϊόντα, αυτά που παράγουμε στο τόπο μας, να τα δώσουμε και σε ξενοδοχειακές μονάδες. Με καλή θέληση, αν αγκαλιάσουμε τους τοπικούς μας παραγωγούς, θα ανεβάσουμε το επίπεδο του νησιού και των παροχών του.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κλειστό θέατρο. Όλοι οι πολιτιστικοί χώροι πρέπει να στηριχθούν, παντού πλέον στο νησί υπάρχουν κοιτίδες πολιτιστικής δράσης, η Ζάκυνθος ζει σε έναν οργασμό πολιτισμού και ο Δήμος οφείλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.

Ο Δήμος θα έχει Γενικό Διευθυντή, θα διεκδικήσει κονδύλια, προγράμματα και θα υπάρχει σωστή διαχείριση των χρημάτων υπέρ της κοινωνίας.

Ο κ. Στασινόπουλος είναι ένα πολύ καλό παιδί, ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει.
Ο κ. Κωνσταντίνου είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος που πάντα θέλει το καλό του τόπου.
Ο κ. Αρετάκης είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος, έχει έναν δικό του τρόπο σκέψης. Είναι σεβαστός, όμως με χάλασε που μας κουνούσε κάποια χρήματα στο χέρι, λέγοντας ότι έχει ο Δήμος χρήματα. Θα προτιμούσα να έλεγε ότι δεν έχει χρήματα, και ακόμα καλύτερα ότι ο Δήμος χρωστά χρήματα, γιατί έκανε έργα και έλυσε προβλήματα. Δεν έγινε αυτό, αντιθέτως πήγαν πίσω όλα.

Είμαι ένας εργάτης από μικρό παιδί και αγαπώ τον τόπο μου. Μόνος μου δεν μπορώ, αλλά μαζί με άλλους, ναι, μπορώ να προσφέρω όπου μου ζητηθεί.»


Current track

Title

Artist

Background