Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου):

Δε 4/04/2016«Επιτέλους η Ζάκυνθος βλέπει φως για την διαχείριση των απορριμμάτων. Επί θητείας μου θα λύσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Σέβομαι την άποψη του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, αλλά ας καταλάβει ο καθένας ότι μια απόφαση του ΣτΕ δεν αμφισβητείται. Εγώ περίμενα μια εναλλακτική πρόταση αντί του Λίβα, αλλά ουδέποτε την έλαβα.

Στο Δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κασσιμάτης με ρώταγε επίμονα για το που θα πηγαίνουμε αύριο τα σκουπίδια, αλλά δεν αντιπρότεινε κανέναν χώρο. Δεν είπε που προτείνει ο ίδιος να πηγαίνουν τα απορρίμματα.

Από την στιγμή που όλες οι επιτροπές διαχρονικά αξιολόγησαν το Λίβα ως την καλύτερη λύση, ο χρόνος πίεζε, και κανείς δεν έδινε άλλη εναλλακτική, δεν θα δεχόμουν η Ζάκυνθος να καταστραφεί και να γίνει Πύργος με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Μετά λύπης μου λέω, ότι ουδέποτε μου παραδόθηκε η απόφαση της επιτροπής που συνέστησε πριν από ένα περίπου χρόνο ο δήμος μας για την χωροθέτηση. Πήρα όμως τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής, που κατέληγαν στην θέση Λίβας.

Εγώ απέκλεισα την περιοχή του Γαλάρου για την δημιουργία ΧΥΤΥ και όχι ο Μπαλιακράς. Βασίστηκα στην επιστημονική άποψη που λέει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η καταλληλότερη για να δώσει λύση στην υδροδότηση του νησιού.

Ο κάθε ένας, αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος είναι υπεύθυνος για την ψήφο του. Δεν με ενόχλησε το «όχι» στην ψηφοφορία που διεξήχθη, αλλά τα λόγια που ειπώθηκαν.

Με πίκραναν πάρα πολύ τα όσα είπαν ο κ. Αντίοχος και ο κ. Μαρίνος.
Τι προσπαθούσαν δηλαδή να πουν οι διαφωνούντες;
Ότι αυτοί που ψήφισαν «όχι» είναι ο μάγκες και εμείς οι μαλάκες;
Ειδικά ο κ. Αντίοχος είναι έμπειρος πολιτικός και γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Γ. Στάθης. Τιμώ όλον τον συνδυασμό μου, αλλά κρίνω, αξιολογώ και εγώ αποφασίζω αν κάποιος πρέπει να αντικατασταθεί ή διαγραφεί. Συγχωρώ τα λάθη, αλλά όχι λάθη που οδηγούν στην καταστροφή της Ζακύνθου.

Πρώτη η Ζάκυνθος πέτυχε να χρηματοδοτηθεί για την προσωρινή και μεταβατική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Ήμασταν υποχρεωμένοι να οριοθετήσουμε τον χώρο, για να μην χάσουμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα 2014-2020. Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου ελαφρά την καρδία έβαλε την υπογραφή του για το κλείσιμο του Σκοπού. Έβαλε ταφόπλακα στον Σκοπό, χωρίς να δώσει εναλλακτική λύση. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του Σκοπού.

Ψεύδονται ασύστολα όσοι ισχυρίζονται ότι θα πηγαίνουν σκουπίδια στον Λίβα. Όπως επίσης είναι ψέμα ότι ακυρώθηκε ο δεύτερος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων της κινητής μονάδας. Απλά εκκρεμεί μια προμήθεια κάδων και η μελέτη-χρηματοδότηση για το υπόστεγο.

Είχαμε ως σκέψη να πηγαίναμε για 2 χρόνια στον χώρο του αεροδρομίου, όμως απάντηση από την Υ.Π.Α δεν πήραμε ποτέ. Πιστεύω ότι σύντομα θα αρχίσει εκ νέου η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δεν παίζω με την υπόληψη και την τιμιότητά μου. Παθογένειες του παρελθόντος έχουν οριστικά τελειώσει. Θα ολοκληρωθούν όλα τα εκκρεμή έργα και δεν θα δεχτώ να κλαπεί ούτε μισό ευρώ.»


Current track

Title

Artist

Background