Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Καραδιανός-Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου

Πείτε μου ένα πράγμα που πάει μπροστά από την ημέρα που ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Αρετάκης

Τε 22/01/2020


«Ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Έτσι όπως πάμε τον προσεχή Μάιο όλοι οι Ζακυνθινοί θα λένε «Που είσαι στρατηγέ;»

Πείτε μου ένα πράγμα που πάει μπροστά από την ημέρα που ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Αρετάκης. Η κοινωνία κάνει ακόμα υπομονή αλλά τον Μάιο κινδυνεύουμε να τον αναζητήσουμε τον στρατηγό.

Τον κ Αρετάκη ο βουλευτής τον πήρε παραμάσχαλα και τον πήγε στους υπουργούς. Ο κ. Αρετάκης συμφωνεί στην Αθήνα με την συμπαράσταση του βουλευτή και ερχόμενος στην Ζάκυνθο τα πετάει στη θάλασσα.

Δυστυχώς με τον σημερινό δήμαρχο πολλά πράγματα πάνε πολύ πίσω με κυριότερο τα σκουπίδια και πιστεύω θα το βρούμε μπροστά μας.

Με αυτή την ευεργεσία που έχει κάνει ο κ Αρετάκης πρέπει να τελειώσουμε. Άλλο η ευεργεσία και άλλο η πολιτική.

Δεν είναι επιτρεπτό σήμερα 23 Ιανουαρίου, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, μπροστά από το Μουσείο Σολωμού και την καθολική εκκλησία, να υπάρχει ακόμα στημένο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό αποδεικνύει παντελή ανικανότητα. Με δύο εργάτες και ογδόντα ευρώ το δέντρο ξεστηλιώνεται. Οι ευθύνες δεν είναι μόνο στο δήμαρχο είναι όλου του ψηφοδελτίου του. Ο δήμαρχος έχει δημοτικούς συμβούλους ας τον βοηθήσουν.

Δεν φταίω εγώ που ο κ. Αρετάκης δεν έχει εμπειρία. Είχα πει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο. Πείτε μου ένα πράγμα που πάει μπροστά από την ημέρα που ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Αρετάκης;

Δεν είναι πολιτική, ούτε της ΝΔ ούτε του Κυριάκου Μητσοτάκη, να κόβεις το νερό του φτωχού Ζακυνθινού. Αφού ήθελε να εισπράξει η ΔΕΥΑΖ ας άρχιζε ο κ. Αρετάκης να κόβει το νερό από τους μαγαλοξενοδόχους και ας έδινε την δυνατότητα διακανονισμού στους φτωχούς.

Ο κ. Αρετάκης δεν έχει πει τίποτα άλλο πάρα το ότι είναι όλοι λαμόγια και απατεώνες. Με το να τα λέμε αυτά στα καφενεία και στα ραδιόφωνα, δεν βγαίνει τίποτα. Αν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί να πάει στο δικαστικό μέγαρο, στον εισαγγελέα και να δώσει τα στοιχεία. Με το να βρίσκουμε μπαμπούλες διαφωνώ τελείως.

Προεκλογικά συναντήθηκα με τον κ. Αρετάκη, μου ζήτησε ο ίδιος την στήριξη του κόμματος μας λέγοντας ότι είναι απεσταλμένος του κ. Κακλαμάνη. Ποτέ ο κ. Κακλαμάνης δεν με πήρε τηλέφωνο να μου το ζητήσει και ποτέ δεν ενοχληθήκαμε από τα κεντρικά του κόμματος για τον κ. Αρετάκη. Μέσα σε μία στιγμή ήμουν αρνητικός για την υποψηφιότητα του. Στο τέλος της συνάντησης μας, ο κ. Αρετάκης μου είπε ότι να έχω υπόψιν μου ότι έχει την υποστήριξη του κ. Κοντονή. Πως εγώ θα έλεγα στους νεολαίους το κόμματος κάτι τέτοιο; Θα μου έκαιγαν τα γραφεία.
Οι συνδυασμοί του κ. Αγαλιανού και του κ. Αρμένη συναντήθηκαν με τον βουλευτή, ο κ Αρμένης μάλιστα επισκέφθηκε και τα γραφεία του κόμματος μας στη Ζάκυνθο.

Δεν είμαι ο κατάλληλος για να κάνω κριτική σε δηλώσεις της κα. Κράτσα. Η αφετηρία του Αγίου Δωδώνης πιστεύω ότι δεν ήταν να βρεθούμε αντιμέτωποι σε όλα.

Πρώτα είμαι Ζακυνθινός και μετά πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Η άποψη μου για την αγοραπωλησία στα ορεινά είναι να ικανοποιηθεί πρώτα η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου σε ότι διεκδικεί, το αυτό να γίνει και για τον δήμο και τους ιδιώτες. Μετά χίλιες φορές να έρθει ο επενδυτής για να κάνει αυτό που έχει υπόψιν του να κάνει. Οι άλλες κουβέντες είναι ζημιογόνες. Μία αντιδικία του σεβασμιότατου Δωδώνης και της κας Κράτσα και του κ. Αντιποεριφερειάρχη δεν οδηγεί πουθενά. Από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα, έχουν τα δικά τους και θα τα έχουν για πολύ καιρό. Με τον τρόπο που ξεφουσκώνουν και με τον τρόπο που κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουμε πολλά χρόνια να ασχοληθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κεντρικό επίπεδο έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική γνώμη από αυτή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου. Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνουν την δουλειά τους, υπάρχουν τρεις κύριοι οι οποίοι έχουν μονίμως την αντιδικία και την αντιπολίτευση μέσα στο μυαλό τους. Εννοώ τον κ. Κασιμάτη, τον κ. Μακρή και τον κ. Καραπάνο. Με χαρακτήρισαν «φασιστάκο». Θα πρέπει να έχουν αλτσχάιμερ. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος είναι ο καθένας μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον βουλευτή και την Περιφερειάρχη.
Καμβάσης στον ΟΔΑΖ και Ραγκούσης στο Νοσοκομείο, κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχει τελειώσει και το θέμα της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου. Όσο θα είμαι πρόεδρος της νομαρχιακής ο κ. Στάθης δεν θα πάρει θέση κυβερνητική. Αυτές οι μεταμορφώσεις του, από μέρα σε μέρα είναι ανεξήγητες.

Θα είμαι και πάλι υποψήφιος για την νομαρχιακή επιτροπή και δηλώνω ότι όποιον και να κατασκευάσουν εγώ θα κερδίσω.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background