Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Ζακύνθου

Πενθήμερη αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα λόγω ακαταλληλότητας των οχημάτων του Δήμου

Τρ 12/10/2021

«Στην χθεσινή γενική συνέλευση του συλλόγου μας αποφασίσαμε πενθήμερη αποχή από κάθε εργασία λόγω ακαταλληλότητας των οχημάτων του Δήμου. Δεν απαιτείται 80%  συμμετοχή στη Γ.Σ. για να πάρουμε μια τέτοια απόφαση, δεν ζητάμε κάτι, δεν απεργούμε, ούτε κάνουμε επίσχεση εργασίας.

Από τα δώδεκα συνολικά απορριμματοφόρα, λειτουργεί ένα καινούργιο, που ξαφνικά χθες ήρθε πέρασε ΚΤΕΟ και διαθέτει δελτίο καταλληλόλητας, καθώς και ακόμα άλλα τρία παλαιά στα οποία το ΚΤΕΟ έχει δώσει μια παράταση μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, για να επισκευαστούν ώστε να μπορούν μετά από αυτή την ημερομηνία να κυκλοφορούν νόμιμα. Αυτά τα τέσσερα οχήματα έχει βγάλει στους δρόμους με δική του πρωτοβουλία ο διευθυντής καθαριότητας κ. Τουρκάκης ο οποίος και θα είναι υπεύθυνος για το ότι συμβεί. Τα οκτώ από τα δώδεκα απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος είναι παροπλισμένα, και τα τέσσερα που συνεχίζουν και κάνουν αποκομιδή, θα παροπλιστούν μετά τις 21 Οκτωβρίου. Αυτά τα τέσσερα οχήματα, μαζεύουν σκουπίδια και ανακυκλώσιμα και δεν τα μεταφέρουν πλέον στον σταθμό μεταφόρτωσης, αλλά τα πηγαίνουν απευθείας στον Λίβα γιατί η νταλίκα που τα μετέφερε είναι και αυτή εκτός λειτουργίας. Τώρα, όποιος πιστεύει ότι με τέσσερα απορριμματοφόρα μπορεί να γίνει σωστά η αποκομιδή, τότε δεν ξέρει που βρίσκεται.

Χθες έγινε εκ νέου ο διαγωνισμός για την προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στον κ. Τουρκάκη ότι θα υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο σήμερα. Δεν είναι όμως μόνο τα ελαστικά το πρόβλημα. Τα οχήματα έχουν πάρα πολλές και σοβαρές βλάβες, ακόμα και στο τιμόνι, που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για όλους μας να κυκλοφορούν στους δρόμους. Είναι νεκροφόρες.

Όπως έχουν τα δεδομένα σήμερα, στις 21 Οκτωβρίου θα μείνει η Ζάκυνθος με ένα μόνο απορριμματοφόρο στους δρόμους. Αν δεν επισκευαστούν τα οχήματα και δεν περάσουν ΚΤΕΟ, εμείς δεν ανεβαίνουμε πάνω.

Είχα μια έκπληξη σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε τον χώρο του αεροδρομίου ο Δήμαρχος. Επιθεώρησε τον χώρο και τα βρήκε όλα καταπληκτικά. Σαλόνι μας είδε και μου υποσχέθηκε ότι στο απέναντι κτήριο που θα μας πάει, θα το κάνει πολυτελείας. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με αυτόν τον άνθρωπο. Υπόσχεται πως θα τα κάνει όλα ρόδινα και στο τέλος δεν κάνει τίποτα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: