Current track

Title

Artist

Background

Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού, Βουλευτής Ζακύνθου)::

Τρ 19/04/2016«Παρακαλώ θερμά τους τοπικούς άρχοντες, μέχρι τις 21 να τελειώσουν την πλατεία, που την είχαν κάνει χωράφι, και την έφτιαξαν με λεφτά της κυβέρνησης. 

Τους καλώ, για να μην γίνουμε ρεζίλι, να τελειώσουν τις δουλειές τους, ας αφήσουν τα υπόλοιπα και ας κάνουν εκείνα που πρέπει για να μην φωτογραφίζονται οι τουρίστες με τους τσίγκους. Αναφέρομαι σε αυτούς που λειτουργούν ως πάτρωνες καταστάσεων άσχετων με τα καθήκοντά τους.

Βρίσκομαι σε πολύ δυσάρεστη και δυσχερή θέση, διότι ότι καλό γίνεται στο τόπο μας φροντίζουμε με περίεργες μεθόδους αντί να επωφεληθούμε από το όποιο θετικό συμβαίνει, να το καταστρέφουμε και να το δυσφημούμε.
Είναι η πρώτη φορά που έρχεται η φλόγα στο νησί και μάλιστα ο πρώτος σταθμός. Εύχομαι να ξαναέρθει στο μέλλον όταν η Ζάκυνθος δεν θα έχει υπουργό αθλητισμού.

Στη Ζάκυνθο πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν. Είναι καλό που θα γίνει η περιοδεία της ολυμπιακής φλόγας γιατί δίνει μια σημασία στα χωριά και μάλιστα στο μεγαλύτερο χωριό του νησιού το Καταστάρι.
Είναι ντροπή και γελοιότητες να ισχυρίζονται κάποιοι, ότι εγώ, επειδή δεν συμφωνούσα με την επιλογή του Λίβα, ζήτησα να πάει η ολυμπιακή φλόγα στο Καταστάρι.

Αυτοί που λένε ότι δεν συνέβαλα εγώ ως Υφυπουργός Αθλητισμού να έρθει η Ολυμπιακή φλόγα στη Ζάκυνθο, λένε ανοησίες. Δηλαδή εγώ μπορώ να καθορίζω το δρομολόγιο της φλόγας αλλά δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος που έρχεται η φλόγα στο νησί;

Ας κρατήσουμε το θετικό γεγονός. Πολλοί τουρίστες ακόμη και από το εξωτερικό θα επισκεφθούν τη Ζάκυνθο για να ζήσουν το γεγονός της άφιξης της γλώσσας.

Αύριο υπογράφεται η σύμβαση με τον αρμόδιο εργολάβο για τα έργα στο εθνικό στάδιο Ζακύνθου. Πιστεύω ότι αυτά τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ελπίζω να μην έχουμε από τώρα και στο εξής άλλα προβλήματα με την λειτουργία του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου.

Υπάρχουν προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία όπως και στο νοσοκομείο Ζακύνθου, τα κληρονόμησε η κυβέρνηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Λύνουμε αυτά τα προβλήματα.
Πλέον οι ανασφάλιστοι μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο και να τύχουν δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης.
Υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα στον τομέα της υγείας, έχει επιληφθεί το υπουργείο και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Με βάση τα οικονομικά της χώρας δίνονται λύσεις.

Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα μέτρα. Θα εφαρμοστεί η συμφωνία και δεν πρόκειται να λάβουμε επιπλέον μέτρα. Το ΔΝΤ συνεχώς προβλέπει δημοσιονομικά κενά και ζητά επιπλέον μέτρα. Επανειλημμένως έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του το ΔΝΤ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί επιπλέον επαχθή μέτρα, πέραν των συμφωνηθέντων του περασμένου καλοκαιριού. Δεν είναι σε θέση να υπαγορεύουν νέα μέτρα. Εάν υπάρξουν κενά τότε θα δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε.

Οι θεσμοί μας ζητούν να επιβαρύνουμε τους φτωχούς, δεν θα το κάνουμε.
Δεν έχω ακούσει καμιά επίσημη συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο, για αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.

Ως Υφυπουργός Αθλητισμού τηρώ ίσες αποστάσεις προς όλους και πάντα κινούμαι στη νομιμότητα. Η εποχή της ανομίας στην ΕΠΟ δεν είναι πλέον ανεκτή.
Θα είμαι αυστηρός με την εφαρμογή του νόμου και σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει ξύδι.»


Current track

Title

Artist

Background