Current track

Title

Artist

Background

Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού, Βουλευτής Ζακύνθου):

Τε 4/05/2016«Λυπάμαι που ο Δήμος Ζακύνθου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Έχω απογοητευτεί σε πολλά ζητήματα, από τη σημερινή Δημοτική αρχή.
Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Κολοκοτσάς είχε ζητήσει κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έγινε αυτή η σύσκεψη μετά από δική μου παρέμβαση, ουδέποτε όμως παρέδωσε τον φάκελο με τα στοιχεία που του ζήτησε η Υ.Π.Α για την κατασκευή κλειστού εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου.

Αυτοί που ψήφισαν την θέση Λίβας, έχουν και την ευθύνη υλοποίησης του όλου σχεδίου.
Η θέση Λίβας είναι ασύμφορη, θα έλεγα ότι με αυτή την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κολοκοτσάς πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Πιστεύω ότι θα χρειαστούν 30 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί το όλο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα. Θεωρώ ότι δεν θα καταλήξει σε ευτυχές αποτέλεσμα το εγχείρημα Λίβας. Εύχομαι να βγω ψεύτης.

Έχει άδικο ο κ. Κολοκοτσάς όταν κατακρίνει τους Δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν αρνητικά για την θέση Λίβας. Καλό θα ήταν να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους εμπρηστικές δηλώσεις. Διαφωνώ κάθετα με την επιλογή Λίβας, αλλά θα βοηθήσω με κάθε τρόπο.

Τα λάθη της Δημοτικής αρχής ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, όταν ο κ. Κολοκοτσάς μου έλεγε συνεχώς για διάφορους χώρους σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να χάσω και εγώ την μπάλα. Δεν έκανε ποτέ ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες για τα απορρίμματα ο Δήμος. Οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων ήταν αρνητικοί για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή τους, γιατί νόμιζαν ότι θα τους έφτιαχναν μια χωματερή. Κανείς δεν τους ενημέρωσε και αν οι ίδιοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Δήμαρχο, τότε και αυτό είναι ένα ζήτημα σοβαρό που αφορά τον ίδιο τον κ . Κολοκοτσά.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι διάφοροι φορείς καθαριότητας, μεταφέρονται στον Δήμο ως Δημοτικές υπηρεσίες. Στο παρελθόν αυτοί οι σύνδεσμοι λειτούργησαν ως άντρο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετολογικών πρακτικών.
Όσοι προσλήφθηκαν στον ΦΟΔΣΑ με πλαστά δικαιολογητικά προφανώς και θα έχουν πρόβλημα. Το Δημόσιο έχει κανόνες λειτουργίας που κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει. Ότι ισχύει βάσει νόμου θα τηρηθεί στο ακέραιο, κανείς δεν είναι υπεράνω νόμου.

Στο παρελθόν είχα εκπροσωπήσει ως δικηγόρος εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ, οι οποίοι έλαβαν δικαστική απόφαση που διασφαλίζει την εργασία τους. Ουδέποτε είπα στον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Χαριάτη, ότι θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με πλαστά έγγραφα.

Η κυβέρνησή μας βρήκε την πλατεία Σολωμού χωράφι, με δική μας χρηματοδότηση ολοκληρώνεται το έργο.
Οι πέργολες πρέπει να απομακρυνθούν, τα αντιαισθητικά παγκάκια δεν έπρεπε να υπάρχουν, ενώ κάποια παρτέρια είναι αχρείαστα. Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Σολωμού θα ήταν κατά πολύ χειρότερη αν υλοποιείτο βάσει του αρχικού προγραμματισμού Μποζίκη, με τα φουγάρα και τα επιπλέον δεκάδες φωτάκια στο δάπεδο.

Πληροφορήθηκα για τα όσα έγιναν στις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου, δεν υπήρξε όμως καμιά επίσημη καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου.

Την Δευτέρα μπαίνει ο εργολάβος για τα έργα στο εθνικό στάδιο Ζακύνθου. Πιστεύω ότι εντός Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και ίσως τότε προλάβουμε να διοργανώσουμε και ένα διεθνές μίτινγκ στίβου.

Από τον Νοέμβριο του 2015 είχαμε ζητήσει τα στοιχεία από τον Δήμο για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Παναγούλα. Τελικά ο Δήμος απάντησε τον Μάιο του 2016, γι αυτό και καθυστέρησε το έργο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Το κόστος κατασκευής ενός σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου είναι πολύ μεγάλο, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το κόστος συντήρησής του, που φθάνει ετησίως τα 650 χιλιάδες ευρώ. Ρώτησα το δήμαρχο αν μπορεί να ανταποκριθεί ο δήμος στο κόστος συντήρησης αλλά δυστυχώς πήρα αρνητική απάντηση.

Στόχος μου είναι να κατασκευαστεί ένα αρχαιολογικό μουσείο στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Λαζαρέτα. Θα είναι ένα έργο πνοής για το νησί, πρωτοποριακό για όλη την Μεσόγειο.

Έχω επισημάνει κατά το παρελθόν, ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξει η νομοθεσία για το κυνήγι.

Κρίνω θετικά το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ειδικά στον τομέα του τουρισμού έχει συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε τα νησιά του Ιονίου να αποτελούν φέτος τη ναυαρχίδα του τουριστικού ρεύματος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος είναι ένας έντιμος και δημοκρατικός άνθρωπος που παράγει έργο.

Είμαι στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, όμως πάντα κινούμαι με διακριτικότητα. Δεν έγινα όμως Βουλευτής με ρουσφετολογικές πρακτικές, οι πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος δεν με αφορούν, τις θωρώ προσβολή για τον συνάνθρωπό μας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ζακύνθου θα ανοίξει για πρώτη φορά από την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ψηφίσαμε στη βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη ανέργων και που καταργεί τα χαράτσια των νοσοκομείων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια την δημόσια Υγεία.

Για πρώτη φορά ελέγχονται όλες οι λίστες καταθετών στο εξωτερικό. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα των ελέγχων, έχει όμως ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Οι αγρότες δεν δέχτηκαν τον διάλογο που τους πρότεινε ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση Σημίτη λεηλάτησε τα αποθεματικά των νομικών, ο Καραμανλής έδωσε ομόλογα στο ταμείο των νομικών, αλλά ήρθε ο Σαμαράς και κούρεψε αυτά τα ομόλογα.
Η μεγάλη επιβάρυνση με το ασφαλιστικό, υπάρχει μόνο στα υψηλά εισοδήματα των δικηγόρων.
Αν θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, ας το κάνει.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι πράγματι επώδυνο, αλλά το υποστηρίζω, γιατί αν δεν γίνει η μεταρρύθμιση που απαιτείται σε 3 με 4 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις.

Ο κ. Βαρδακαστάνης είναι πρόεδρος της πανελλήνιας συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αντί να μας ασκεί μόνο κριτική, καλό θα ήταν να μας πει και για τις διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό. Γιατί δεν αντιδρούσε ο κ. Βαρδακαστάνης, όταν οι Σαμαράς και Βενιζέλος μέσα σε 4 χρόνια μείωσαν 13 φορές τις συντάξεις; Υπάρχουν όρια και για τα όσα λέει ο κ. Βαρδακαστάνης. Η κυβέρνησή μας δίνει μάχη για να μην θιγούν μισθοί και συντάξεις.

Η κυβέρνηση προχωρά το παράλληλο πρόγραμμά της για τους κοινωνικά αδύναμους. Η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα σε ανέργους.
Επίσης δεν γίνεται κανένας πλειστηριασμός ακινήτου σε άνεργο.
Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί σύντομα, αλλά μέχρι τότε μειώσαμε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Θα βάλουμε τάξη στον χώρο των ΜΜΕ και αυτό πονά πολλούς. Από το 1989 οι περίφημοι καναλάρχες κινούμενοι σε ένα πεδίο ασυδοσίας, δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε ένα ευρώ για τη χρήση των συχνοτήτων που είναι δημόσιο αγαθό. Αυτές οι πρακτικές τελείωσαν οριστικά.

Δεν έχει κλειδώσει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.
Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη και πιστεύω ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση. Για πρώτη φορά θα πάρει η χώρα χρήματα που δεν θα δοθούν για το χρέος. Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, τηρούμε την συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και δεν δεχόμαστε νομοθέτηση προληπτικών έκτακτων μέτρων.

Ως Υφυπουργός Αθλητισμού αντιμετωπίζω την μαφία του ποδοσφαίρου και την οπαδική καφρίλα. Έγινε το πρώτο βήμα με την ψήφιση του νομοσχεδίου κατά της βίας στα γήπεδα. Για πρώτη φορά γίνονται συλλήψεις χούλιγκαν, μπαίνει ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα και καταργούνται οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών με λέσχες φιλάθλων.

Είναι άλλο πράγμα το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και άλλο η ασυδοσία της ΕΠΟ. Έγινε επανέναρξη του κυπέλλου, γιατί η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ έμαθαν από πρώτο χέρι για τις πράξεις ανομίας της ΕΠΟ, η οποία και αναγκάζεται να εναρμονιστεί με τα διεθνή πρότυπα. Όσοι εμπλέκονται ποινικά θα απομακρυνθούν από την ΕΠΟ και αυτή η κάθαρση θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο.

Έχουν να γίνουν πολλά ακόμα στον Αθλητισμό και δεν πρόκειται να κάνω πίσω και να κατεβάσω τα χέρια. Έχω την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού, για να αλλάξει σελίδα το Ελληνικό ποδόσφαιρο». 


Current track

Title

Artist

Background