Current track

Title

Artist

Background

Άννα Ιωσηφίδη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση - Γιώργος Κανσταντίνου»

Στόχος μας να ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα – Σήμερα μια κατοικία πληρώνει τα ίδια τέλη με ένα ξενοδοχείο και αυτό είναι άδικο

Τρ 26/09/2023«Είμαι τεχνολόγος, πολιτικός μηχανικός, εργάζομαι σε μια ιδιωτική κατασκευαστική εταιρία, κατάγομαι από το Αγρίνιο και κατοικώ μόνιμα στη Ζάκυνθο εδώ και χρόνια. Είμαι ενεργό μέλος του ΚΚΕ και είμαι υποψήφια στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαγανά. Ήμουν υποψήφια σε διαδοχικές δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις στο Αγρίνιο, αλλά ο λόγος που το έκανα ήταν κυρίως συναισθηματικός, επειδή ήμουν στον τόπο καταγωγής μου. Τώρα όμως αποφάσισα να είμαι υποψήφια γιατί η Ζάκυνθος είναι ο τόπος που διαμένω και που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.

Δεχόμαστε μια πολιτική σε όλα τα επίπεδα που δεν θέτει ως προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα. Ούτε η σημερινή Δημοτική Αρχή, ούτε οι προηγούμενες, είχαν και έχουν ως στόχο το συμφέρον του λαού. Το ίδιο βλέπουμε και στα άλλα τρία ψηφοδέλτια που διεκδικούν τον Δήμο. Έχουν μικροδιαφορές, αλλά έχουν υποψηφίους Δημάρχους που ανήκουν σε κόμματα που είναι απέναντι στον λαό, επομένως ακολουθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αποσπασματικά μέτρα μπορεί να λαμβάνονται αλλά δεν επαρκούν.

Διεκδικούμε την ψήφο του Ζακυνθινού λαού γιατί έχουμε ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα, έχοντας ως παράδειγμα τον Δήμαρχο Πάτρας κ. Πελετίδη. Στόχος μας οι λαϊκές ανάγκες, θα ανακουφίσουμε τους αδύναμους, θα μειώσουμε τα τέλη στα νοικοκυριά, θα τα καταργήσουμε σε ΑμεΑ και άλλες ειδικές κοινωνικές ομάδες και θα τα αυξήσουμε εκεί που υπάρχει η μεγάλη κερδοφορία, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στα ξενοδοχεία, στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες. Σήμερα μια κατοικία πληρώνει τα ίδια τέλη με ένα ξενοδοχείο και αυτό είναι άδικο.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση του κόσμου στους ελεύθερους χώρους, στον πολιτισμό, θα κάνουμε έργα για να ενισχύσουμε τις υποδομές του νησιού, τα σκουπίδια και το αποχετευτικό. Το πρόβλημα είναι πως υλοποιούνται αποσπασματικά έργα χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη. Για παράδειγμα, γίνονται παρεμβάσεις στο ρέμα Σκούρτη, αλλά μόνο στα δέκα μέτρα και όχι σε όλο το μήκος του ρέματος. Αποτέλεσμα το έργο να είναι αποσπασματικό και όχι αποτελεσματικό.

Θα αλλάξουμε την κατεύθυνση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ώστα να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Επειδή θα χρειαστούμε και τη βοήθεια της Περιφέρειας ως προς αυτό, θέλουμε να εκλεγεί η Λαϊκή Συσπείρωση ως νέα Περιφερειακή Αρχή, για να δώσουμε πιο ενισχυμένοι από κοινού τη μάχη. Μιλάμε για μια ολοκληρωμένη πρόταση που απαιτεί τη σύνδεση Δήμου και Περιφέρειας. Αν όμως εκλεγούμε εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή και δεν εκλεγεί αντιστοίχως στην Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε. Υπάρχει το παράδειγμα του κ. Πελετίδη στην Πάτρα που διεκδικεί και εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού, χωρίς η Περιφέρεια στην οποία υπάγεται να διοικείται από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Έχουμε ένα πολύ αξιόλογο ψηφοδέλτιο, με στελέχη του ΚΚΕ, αλλά όχι μόνο. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, αυτούς που πιστεύουν ότι είμαστε τίμιοι, που πιστεύουν στις ιδέες και στον προσανατολισμό μας, αγωνιστές της ζωής, και μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, εκτός από αυτούς που ανήκουν στην άκρα δεξιά.

Θεωρώ ότι μπορούμε και θα είμαστε στον 2ο γύρο των εκλογών. Δεν θεωρούμε κανέναν άλλον συνδυασμό ως άξιο αντίπαλό μας.»


Current track

Title

Artist

Background