Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Τσίπηρας
Δημοτικός Σύμβουλος

Τα παραμύθια Αρετάκη περί ύπαρξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του Δήμου τελειώνουν

Τε 25/10/2023«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτή την μεταβατική περίοδο στον Δήμο, στην οποία ο κ. Αρετάκης πρέπει να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή. O νέος Δήμαρχος κ. Στασινόπουλος έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση. Ο κ. Αρετάκης θα έπρεπε στοιχειωδώς να δώσει όλη την ενημέρωση και την άμεση πρόσβαση σε ότι χρειάζεται ο κ. Στασινόπουλος. Όποιες αποφάσεις πάρει τώρα ο κ. Αρετάκης, όπως το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός, θα δεσμεύουν τον επόμενο Δήμαρχο.

Βέβαια έχουμε την στρεβλή διαδικασία της παράδοσης-παραλαβής στον Δήμο μετά από δυόμιση μήνες, κάτι το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα έπρεπε να γίνεται άμεσα, όπως συμβαίνει με την παράδοση μιας κυβέρνησης σε μια καινούργια. Αυτή λοιπόν η στρεβλή διαδικασία, δίνει τη δυνατότητα στον κ. Αρετάκη να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν με εκπλήσσει η συμπεριφορά του, άλλωστε στα τέσσερα χρόνια που ήταν Δήμαρχος δεν έδειξε κάποια δημοκρατική ευαισθησία.

Ο συνδυασμός του κ. Αρετάκη ήρθε τρίτος στις εκλογές με ποσοστό 19%. Οφείλει να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Το 2019 όταν είχε κερδίσει τις εκλογές, η δημοτική αρχή Κολοκοτσά της οποίας ήμουν μέλος, με ευγένεια και δημοκρατική ευαισθησία, δώσαμε άμεσα εντολή στους διευθυντές όλων των υπηρεσιών του Δήμου, να παρέχουν όποια ενημέρωση ήθελε ο κ. Αρετάκης. Αυτό δεν το βλέπουμε σήμερα να γίνεται από τον ίδιο.

Συμπεριφέρεται εκδικητικά, δεν θέλει να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση στον Δήμο. Με αυτή του τη συμπεριφορά, δεν εξασφαλίζει ούτε τη δική του υστεροφημία. Το 2019 έτρεχαν σημαντικά ζητήματα που είχαμε εμείς σχεδιάσει, έτοιμα προς υλοποίηση και ουδέποτε προχώρησαν από τη δημοτική αρχή Αρετάκη. Όπως για παράδειγμα, την πληρωμή της μελέτης για το κυκλοφοριακό. Αρνήθηκε ο ίδιος να πληρωθεί αυτή η μελέτη, και έτσι δεν μπόρεσαν νόμιμα να αλλάξουν χρήση πολλοί δρόμοι, όπως και η Αλεξάνδρου Ρώμα.

Εμείς πριν τις εκλογές, είχαμε δημοπρατήσει τον δρόμο προς τον Λίβα και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου του εργοστασίου. Μας το απαγόρεψε ο κ. Αρετάκης και τελικά με διάφορες δικές του παλινωδίες, καθυστέρησε τραγικά για δύο χρόνια όλο το έργο. Τώρα θα ήταν ήδη κατασκευασμένο και παραδομένο προς χρήση το εργοστάσιο. Μάλιστα λόγω των παλινωδιών του κ. Αρετάκη, το έργο κινδύνεψε με απένταξη.

Αυτή την περίοδο το πιο σημαντικό είναι η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Θα έπρεπε να μετέχει στη συγκρότηση και των δύο ο νέος Δήμαρχος. Αυτό λέει η λογική, όμως ο κ. Αρετάκης δεν αφήνει τον κ. Στασινόπουλο να ξετυλίξει το δικό του πρόγραμμα. Δεν είναι ηθικό αυτό που κάνει ο κ. Αρετάκης.

Θα προσπαθήσουν τώρα ίσως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να έρθουν σε επαφή με τη νέα δημοτική αρχή. Αυτό τουλάχιστον εγώ θα επιδιώξω να κάνω, και θα πρέπει να κάνουν όλες οι αντιπολιτευόμενες ομάδες του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, για να υπάρχει μια κοινή γραμμή απέναντι στον κ. Αρετάκη πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Θυμίζω ότι το 2019 είχαμε εντάξει προς υλοποίηση πολλά έργα, τα οποία θα είχαν ολοκληρωθεί, αλλά ο τότε εκλεγμένος Δήμαρχος κ. Αρετάκης είχε απαιτήσει από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου να κατεβάσουν μολύβια και μην κάνουν τίποτα μέχρι να αναλάβει. Τώρα λέει να μην τον ενοχλεί κανείς, ότι αυτός είναι ο Δήμαρχος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και κάνει ότι θέλει.

Η νέα δημοτική αρχή ενδεχομένως θα μείνει έκπληκτη με αυτά που θα παραλάβει. Προσωπικά, βάζω πολλά ερωτηματικά για το υποτιθέμενο νοικοκύρεμα του Δήμου. Τα παραμύθια του κ. Αρετάκη περί ύπαρξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του Δήμου, τελειώνουν. Ο κ. Αρετάκης όχι μόνο δεν αφήνει χρήματα στο ταμείο, αλλά αφήνει χρέος 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ,  χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, αλλά και άλλες ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους. Αυτή είναι η πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου, που θέλει τώρα να αποκρύψει από τον νέο Δήμαρχο ο κ. Αρετάκης. Άφησε υποχρεώσεις ο κ. Αρετάκης και αυτά τα κουκούλωνε μέχρι τώρα.

Δεν θα έχουν μαντήλι να κλάψουν στον Δήμο, θα αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα η νέα δημοτική αρχή. Χρέη που δημιούργησε ο κ. Αρετάκης και η απερχόμενη δημοτική του αρχή. Ακόμα και στη ΔΕΥΑΖ, το απόθεμα που υπάρχει στο ταμείο της επιχείρησης, δεν επαρκεί για την πληρωμή των επόμενων μισθοδοσιών του προσωπικού και την πληρωμή υποχρεώσεων σε παρόχους ενέργειας.

Κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα ο κ. Αρετάκης. Παραδίδει διαλυμένες υπηρεσίες, ένα προσωπικό με διαλυμένη ψυχολογία, έναν Δήμο χωρίς μελέτες και ουσιαστικά έργα. Κανένα μεγάλο έργο, παρά τις υποσχέσεις, δεν είδαμε να σχεδιάζεται και να υλοποιείται από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μόνο ασφαλτοστρώσεις, που δεν απαιτούν μελέτες για να γίνουν, ένα μπάλωμα δηλαδή και τίποτα περισσότερο, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.»


Current track

Title

Artist

Background