Current track

Title

Artist

Background

Θανάσης Καραίσκος (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝ.Α.Σ.Α»)

Τρ 16/04/2019«Το σημαντικό, είναι η δράση του καθενός μας και η ενασχόλησή με τα κοινά σε καθημερινή βάση, όχι μόνο στις εκλογές.

Ήμουν υποψήφιος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουρή.

Πρέπει ο πολίτης να ενδιαφέρεται, να συμμετέχει, να παρεμβαίνει, είτε γράφοντας ένα άρθρο, είτε με την φυσική του παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια. Θυμάμαι πως όταν ο προηγούμενος Δήμαρχος είχε επιχειρήσει παρανόμως να φτιάξει κάποια γήπεδα τένις στην Αγία Τριάδα, εγώ μαζί με μια ομάδα πολιτών, είχαμε αντιδράσει και τελικά αποταθήκαμε στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες. Άρα ο πολίτης, μπορεί να παρεμβαίνει ακόμη και στη δικαιοσύνη για θέματα που τον απασχολούν, δεν πρέπει να μένει απλός παρατηρητής. Θα έπρεπε ο Δήμος να είχε ξηλώσει την άσφαλτο που παρανόμως είχε μπει για τα γήπεδα του τένις. Δυστυχώς ο νυν Δήμαρχος δεν επανάφερε την περιοχή στην πρότερη μορφή της.

Ένα πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι και η αποποίηση των ευθυνών. Ο πολιτικός πρέπει να πληρώνει ο ίδιος όταν προβαίνει σε μια παρανομία και δεν αναφέρομαι σε κάποια παρατυπία.

Το νησί ζει σε μια κατάσταση παρατεταμένης ανομίας, δεν ξέρω γιατί, ίσως φταίει και η ποιότητα του τουρισμού που έχουμε. Οι πολίτες οφείλουν και πρέπει να παρεμβαίνουν.

Είναι ελπιδοφόρο να ακούμε και να βλέπουμε νέους ανθρώπους να μετέχουν στα κοινά, να καταθέτουν προτάσεις και να παρεμβαίνουν, όπως ο υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο κ. Κώστας Πέττας που τον είχα ακούσει σε μια συνέντευξη.

Μπάχαλο τα πράγματα παντού, εδώ προσπαθείς να δεις που θα πας τα ογκώδη σου, και ο Δήμος τον οποίο ρωτάς, δεν ξέρει να σου απαντήσει.
Έχω καλή άποψη για τον ίδιο τον κ. Κολοκοτσά, αλλά είχε ανεπαρκές επιτελείο, δεν είχε ικανούς συνεργάτες, δεν μπορείς να διοικήσεις έναν Δήμο μόνος.

Τον Θοδωρή Γαλιατσάτο τον εκτιμώ ως πρόσωπο γιατί έχει κάνει έργο και δεν τον θεωρώ κομματικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει αποδείξει άλλωστε, έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετές κυβερνητικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και σε άλλα ζητήματα. Μπορεί να συνεργάζεται, είναι δημιουργικός, ενώ προσόν του είναι ότι ο ίδιος είναι και μηχανικός, κάτι πολύ χρήσιμο για την διοίκηση ενός φορέα όπως η Περιφέρεια.

Δεν είμαστε ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ούτε ο κ. Νιοτόπουλος, ούτε ο Διονύσης Μπάστας, ούτε η κα Κουρουμπλή είναι μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλοι, εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλές φορές, οι κινητοποιήσεις για διάφορα θέματα, όπως τα σκουπίδια και το Νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν έχουν την συμμετοχή του κόσμου που θα θέλαμε.
Στο νοσοκομείο αλλά και πουθενά αλλού δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε οι εκπαιδευτικοί όπως εγώ, είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε οι δημοσιογράφοι είναι όλοι ίδιοι.

Στη Ζάκυνθο, έγιναν αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια που δεν είχαν γίνει εδώ και τριάντα χρόνια. Έχουν γίνει έργα αντιστήριξης, όπως στη Μπόχαλη, έργα που ίσως δεν φαίνονται, και είναι πολύ δύσκολα στην υλοποίησή τους, ενώ εμφανίζονται και εμπόδια, όπως για το ήδη εγκεκριμένο έργο της αντικατάστασης του αγωγού από την Μπόχαλη, όπου παρέμβηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.

Με επίσημα στοιχεία σας λέω, πως όταν ανέλαβε Περιφερειάρχης ο κ. Γαλιατσάτος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν τελευταία σε απορροφητικότητα πόρων και τώρα είναι στην 3η θέση.

Για τον Σταύρο Κοντονή θα πω ότι έχει κάνει πράγματα για την Ζάκυνθο. Αν ρωτήσετε και τον ίδιο, θα σας πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος, θα ήθελε να κάνει και άλλα. Η πλατεία Σολωμού για παράδειγμα, δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ, χωρίς την βοήθειά του.

Προσωπικά, δεν δηλώνω ικανοποιημένος για όλα, ούτε λέω ναι σε όλα. Έχουν γίνει θετικά πράγματα σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η χρήση πιστωτικών καρτών, για φορολογικά ζητήματα, θα πω όμως ότι η κυβέρνηση έχει κάνει και λάθη.

Είμαι ενάντια στους τοπικισμούς. Η κα Κράτσα έχει μια επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο, ίσως είναι καλή στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θυμίζω, πως όταν ήταν Ευρωβουλευτής, και ετέθη προς ψηφοφορία το θέμα του δασολογίου, η ίδια, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί της από τη ΝΔ, ψήφισαν κατά, πλην της κας Γιαννάκου, που αποτέλεσε μια φωτεινή εξαίρεση. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.

Για τον Γιώργο Αρμένη θα πω, ότι στο παρελθόν είχε ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό έργο, αυτό του ΧΥΤΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε στο να υπερασπίζεται την Δημαρχία του κ. Κολοκοτσά.

Ο Αντώνης Κασσιμάτης έχει ένα θετικό έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με προτάσεις και θέσεις. Είναι καίριος και αφιέρωσε πολύ προσωπικό χρόνο για να κάνει το έργο αυτό.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Αρετάκη για να μιλήσω για αυτόν.

Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό συμμορία για την ομάδα του κ. Μποζίκη.

Θεωρώ ότι θα είμαστε πρώτοι, και θα είναι καλοδεχούμενος όποιος μας στηρίξει. Η όποια συνεργασία υπάρξει, θα προκύψει μετά τις εκλογές. Άλλωστε το νέο εκλογικό σύστημα, προϋποθέτει τη συνεργασία όλων.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background