Το Υπ. Παιδείας δεν έδωσε ευρώ για την παιδεία και με αισχρότατα ψέματα επιχείρησε να μας λοιδορήσει
Τρ 10/11/2020
«Η κατάσταση με την τηλε-εκπαίδευση παραμένει και σήμερα ανώμαλη.
Χθες είχαμε τεράστια προβλήματα, από την 2η ώρα του μαθήματος το σύστημα άρχισε να πετά εκτός μαθητές που είχαν συνδεθεί, ενώ από την 3η ώρα και μετά η πλατφόρμα δεν λειτουργούσε. Επειδή το σύστημα δεν ανταποκρινόταν, αρχίσαμε να κλείνουμε ένα προς ένα τα μικρόφωνα των μαθητών, μέχρι που έμεινε ανοιχτό το μικρόφωνο μόνο του καθηγητή. Αυτό δεν είναι μάθημα, είναι διάλεξη ενός καθηγητή. Τελικά ακόμα και έτσι το σύστημα έπεσε.
Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές είχαμε κάνει κινητοποιήσεις ζητώντας αύξηση των αιθουσών, πρόσληψη εκπαιδευτικών, σχολίατρους και καθημερινά δειγματοληπτικά τεστ κορωναϊού στους μαθητές. Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να κάνει κάτι από όλα αυτά μας έφερε και πάλι ως λύση την τηλε-εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας μένει μετεξεταστέο, αφού δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την παιδεία και με αισχρότατα ψέματα επιχείρησε να μας λοιδορήσει. Είναι το Υπουργείο της ακατάλληλης μάσκας και του παγουρίνο.
Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν προβλήματα με την πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει μάθημα εξ αποστάσεως, παρότι βέβαια οι εκπαιδευτικοί είναι όλοι διαθέσιμοι.
Το κράτος οφείλει να δώσει σε όλους τους μαθητές τη δυνατότητα μιας ισότιμης πρόσβασης στην τηλε-εκπαίδευση. Εμείς οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε μαθητές που σήμερα δεν έχουν υπολογιστή, ή δεν έχουν ίντερνετ. Υπάρχουν μαθητές που προσπαθούν να μπουν στη πλατφόρμα ακόμα και από το κινητό τους. Δεν γίνεται να λέει το κράτος σε έναν γονέα, ότι είναι δική του ατομική ευθύνη, να αγοράσει υπολογιστή, laptop ή tablet, για να παρακολουθεί το παιδί του τα μαθήματα, όταν αυτός ο άνθρωπος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Ειδικά φέτος όπως γνωρίζουμε πολλοί εργαζόμενοι του τουρισμού έμειναν χωρίς δουλειά. Δεν θα έπρεπε να είναι ατομική ευθύνη του γονέα αλλά κρατική ευθύνη.
Σήμερα το 40% των σχολείων σε όλη την Ελλάδα έχει κλειστές αίθουσες που θα μπορούσαν να ανακαινισθούν προκειμένου να γίνουν επιπλέον τάξεις. Υπάρχουν επίσης αναξιοποίητοι χώροι και στη Ζάκυνθο, όπως το παλιό Νοσοκομείο, το οποίο θα μπορούσε μέσα στο καλοκαίρι να ανακαινισθεί για να φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών. Βέβαια δεν υπάρχουν καθηγητές. Φέτος στα δημόσια σχολεία έχουμε τον ίδιο αριθμό εκπαιδευτικών με την περυσινή χρονιά, παρότι γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε τον Κορονοϊό.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: