Current track

Title

Artist

Background

Αγγελική Αυγουστίνου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

Τουρισμός: Αναμένουμε αύξηση κατά 12% από αγορές όπως η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες

Πα 17/05/2024«Οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί, στηριζόμαστε ως επί το πλείστον στον μαζικό τουρισμό, όμως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να προσεγγίσουμε ποιοτικό τουρισμό. Φέτος στη Ζάκυνθο θα έχουμε μια αύξηση του τουρισμού κατά 12% και από αγορές όπως η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, με πιο ποιοτικό τουρισμό.

Έχουμε πρόβλημα με τους μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι δεν βρίσκουν εύκολα αεροπορικά εισιτήρια. Υπάρχει και το ζήτημα με το νέο ραντάρ της Ανδραβίδας, το οποίο εγκαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως οι χειριστές δεν έχουν εκπαιδευτεί και έτσι υπάρχει πρόβλημα. Ως Δήμος θα έχουμε επαφές την επόμενη εβδομάδα με τα Υπουργεία Άμυνας και Τουρισμού για το θέμα αυτό, ζητώντας είτε να εκπαιδευτούν στο νέο ραντάρ οι χειριστές, είτε να διαχειρίζεται το αεροδρόμιο μας η ΥΠΑ στην Αθήνα. Οι γείτονές μας στη Κεφαλονιά παίρνουν πολλά slots που δεν τα χρησιμοποιούν. Είναι στις προθέσεις μας να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο Τουρισμού με σκοπό να ζητήσουμε να μας δώσουν κάποια. Παράλληλα με απόλυτο σεβασμό στο Θαλάσσιο Πάρκο αλλά και στους επισκέπτες μας σκοπεύουμε να ζητήσουμε μια νέα μελέτη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να διευρυνθεί το ωράριο του αεροδρομίου Ζακύνθου.

Επιδιώκουμε πρωτίστως τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, των μόνιμων κατοίκων της Ζακύνθου και δευτερευόντως των επισκεπτών.
Πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγησή μου για τη προσωρινή απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Είναι κάτι που δεν θέλαμε να γίνει τόσο βίαια αλλά ήταν αναγκαίο. Θα ορίσουμε σε παράδρομους της Αλεξάνδρου Ρώμα χώρους στάθμευσης για τους κατοίκους της οδού. Αυτή η προσωρινή λύση είναι ένα μπάλωμα. Προχωράμε στη δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης και ήδη ετοιμάζεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη την οποία θα έχουμε στα χέρια μας το αργότερο αρχές Ιουλίου, η οποία θα λύσει πάρα πολλά ζητήματα. Θα πεζοδρομηθεί νόμιμα και μόνιμα η Αλεξάνδρου Ρώμα, όπως και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης.

Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, για να βγουν εκτός πόλης κάποιες δημόσιες υπηρεσίες, ένα εγχείρημα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Παράλληλα έχουν καταγραφεί τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, είναι 35 με 40 σε αριθμό και θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες. Υπάρχει επίσης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει ότι τα πάρκινγκ των ιατρείων και φαρμακείων, θα να είναι στη διάθεσή τους, μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, ώστε να σταματήσει αυτή η αναρχία που παρατηρείται με τους Ρομά στον χώρο της μαρίνας, ο οποίος είναι στην ευθύνη του Λιμενικό Ταμείο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ρατσιστές.

Έχουμε κάνει αλλεπάλληλες επαφές με τα Υπουργεία διεκδικώντας το Ναυάγιο. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε. Πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα περιέλθει το Ναυάγιο στον Δήμο, είναι κάτι που το περιμένουμε.

Ο Δήμος πλέον έχει καθαρά ελεγκτικό ρόλο στη διαδικασία των παραχώρησης των παραλιών για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Έχουμε πλέον μόνο τον ρόλο του ελέγχου, αλλά με του δύο υπαλλήλους που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία,  αδυνατεί να κάνει τους ελέγχους που οφείλει. Έχει όμως συσταθεί επιτροπή που θα τους πραγματοποιήσει.

Είχαμε επτά γαλάζιες σημαίες όταν ανέλαβα και παλεύουμε από τώρα για να τις διπλασιάσουμε του χρόνου. Την ερχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στη Ζάκυνθο ένα παγκόσμιο συνέδριο για τις γαλάζιες σημαίες. Η μελέτη που έχουμε για τους Ναυαγοσώστες θα εφαρμοστεί και έτσι φέτος δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στο Δήμο. Οι πύργοι επίσης θα είναι στη θέση τους.

Προχωρά η εκπόνηση της μελέτης για το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Έχουμε βρει τον κατάλληλο χώρο, εξετάζουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και περιμένουμε να ανοίξει το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ώστε να πάρουμε τη χρηματοδότηση για το έργο.»


Current track

Title

Artist

Background