Current track

Title

Artist

Background

Κατερίνα Μοθωναίου
Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

Βρήκε λάθος άνθρωπο να παίξει ο Δήμαρχος – Θα τα πούμε όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τρ 13/12/2022  • Πρέπει να γίνει επανέλεγχος όλων των σχολικών συγκροτημάτων

«Αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήσαμε μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας. Ετοιμάζουμε μια γιορτή με πολλές εκπλήξεις, γιορτινές λιχουδιές και κεράσματα, την οποία θα πλαισιώσουν οι Φιλαρμονικές Δήμου Ζακύνθου, Αρτεμισίων και Κατασταρίου και τα πολιτιστικά σωματεία «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», «ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», «ΧΟΡΩΔΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», οι οποίοι θα αποδώσουν χριστουγεννιάτικους ήχους και μελωδίες.

Εγκρίθηκε το αίτημα που είχα υποβάλει στο Δασαρχείο Περτουλίου για να μας δώσουν δωρεάν αυτό το έλατο ύψους άνω των δέκα μέτρων που προέρχεται από ένα ειδικό πάρκο στο οποίο φοιτητές Πανεπιστημιακών τμημάτων κάνουν τις μελέτες τους. Αυτά τα δέντρα μόλις μεγαλώσουν προσφέρονται για εορταστικούς σκοπούς σε δημόσιες υπηρεσίες.

Θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, να δούμε κάτι το νέο και διαφορετικό στο νησί. Δεν είναι δυνατόν στην Πλατεία Αγίου Μάρκου να στολίζουμε το ίδιο δέντρο εδώ και είκοσι χρόνια.

Ικανοποιούμε το αίτημα των κατοίκων του Κατασταρίου και κατασκευάζουμε πεζοδρόμια τα οποία συνδέουν το Γυμνάσιο με το κέντρο του χωριού, ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν και να επιστρέφουν με ασφάλεια από το σχολείο.

Σχετικά με το έργο των νέων σφαγείων, είχα επισκεφθεί τον Δήμαρχο και μου είχε αναφέρει ότι θέλει να κάνει αυτό το έργο και μάλιστα μου είχε ζητήσει χρηματοδότηση ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Εμείς του δεσμεύσαμε ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεσμεύσαμε τη χρηματοδότηση στηριζόμενοι μόνο στα λόγια του Δημάρχου αλλά έκτοτε δεν προχώρησε τίποτα από πλευράς Δήμου. Από τη στιγμή που πέρασαν σχεδόν δεκαπέντε μήνες και ο Δήμος δεν κατέθεσε φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το έργο, δεν μπορούσαμε να κρατάμε δεσμευμένο το ποσό, το οποίο αποδέσμευσε το αρμόδιο Υπουργείο για να το διαθέσει κάπου αλλού.
Στον Δήμο δεν έχουν κάνει ούτε τη μελέτη. Δεν ξέρουν ούτε καν πόσα χρήματα απαιτούνται για να κατασκευαστεί το έργο. Παρόλα αυτά, αν και πάλι προχωρήσει ο Δήμος τις απαραίτητες διαδικασίες για το έργο, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε εκ νέου, αναζητώντας μια άλλη χρηματοδότηση.

Σε ότι μας έχει αιτηθεί ο Δήμος, έχει λάβει από εμάς την βοήθεια που ήθελε, όπως για παράδειγμα με τους αγωγούς ύδρευσης στην οδό Φιλικών και στην ορεινή Ζάκυνθο, έργα που βέβαια δρομολόγησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά. Έχουμε ανταποκριθεί σε ότι και αν μας ζήτησε ο Δήμος Ζακύνθου.

Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ. Βρήκε λάθος άνθρωπο να παίξει ο Δήμαρχος για το έργο των νέων σφαγείων. Θα υποβάλλω εγγράφως αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να παρευρεθώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να μιλήσω για το έργο των σφαγείων, και όχι μόνο για αυτό. Θα τα δούμε και θα τα πούμε όλα. Θα μιλήσω για όλα τα έργα, για τα οποία είχε ζητήσει ο Δήμος χρηματοδότηση και βοήθεια από την Περιφέρεια, και με δική του ευθύνη δεν προχώρησε. Να τα δούμε όλα λοιπόν, να δούμε τι έχει προγραμματίσει, τι έχει κάνει και τι θα αφήσει στον Δήμο για το αύριο. Ούτε για το έργο του νέου κλειστού γυμναστηρίου έχει προχωρήσει κάτι. Να μας πουν και αν έχουν αιτηθεί κάτι από το επόμενο ΕΣΠΑ. Ποιους φακέλους έχουν υποβάλλει;

Ούτε για τα σχολεία βλέπω να κάνει κάτι ο Δήμος. Μετά το τραγικό συμβάν στις Σέρρες οι γονείς ανησυχούν και δικαιολογημένα. Πρέπει να γίνει επανέλεγχος όλων των σχολείων, για την ασφάλεια των μαθητών.

Από εδώ και στο εξής θα είμαι παρούσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Όποτε ο Δήμαρχος αναφέρεται ή φωτογραφίζει το πρόσωπό μου θα παίρνει την απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background