Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Νίκος Μαρίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου

Δεν πάει καλά ο Δήμαρχος και δεν θα ανεχτούμε άλλο την απαράδεκτη συμπεριφορά του

Πα 8/05/2020

<

«Με αφορμή τους οκτώ μήνες θητείας του νέου Δημάρχου, επισημαίνουμε κάποια πράγματα στην ανακοίνωσή μας, την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου και οι έξι διευθυντές του Δήμου.

Ο κ. Αρετάκης συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στους υπαλλήλους και προϊσταμένους του Δήμου, για να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες και την ανεπάρκειά του. Η δυσλειτουργία του Δήμου σε πολλά θέματα οφείλεται στον ίδιο, αφού αρνείται να υπογράψει αυτά που οι προϊστάμενοι, αλλά και οι Αντιδημάρχοι του εισηγούνται να γίνουν. Ο κ. Αρετάκης έφτασε στο ανεπίτρεπτο σημείο να βλασφημεί κατά υπαλλήλου, απειλώντας με διώξεις και ΕΔΕ.

Είμαστε τυχεροί που εν μέσω πανδημίας έχουν παγώσει πολλά πράγματα. Ο κ. Αρετάκης δεν ακούει καν τα όσα του ζητά να γίνουν η γιατρός εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Προσπάθειες και συζητήσεις με τον Δήμαρχο για να αρθεί το αδιέξοδο γίνονται σε καθημερινή βάση αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που ο Δήμαρχος θα συμπεριφερθεί αναλόγως, εμείς δεν θα αρκεστούμε σε μια ανακοίνωση. Θα αντιδράσουμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο, δεν αποκλείω και το κλείσιμο του Δήμου.»

 


Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η περίοδος χάριτος του Δημάρχου κ. Αρετάκη Νικήτα έχει λήξει, για το λόγο αυτό και θα παρακαλούσαμε να είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός στα έγγραφα που εκδίδει και στην τήρηση των απαιτούμενων από το νόμο διαδικασιών.

Στην ανακοίνωση του με αφορμή τους 8 μήνες της θητείας του, ο κ. Δήμαρχος για ακόμα μια φορά, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του Δήμου για όλα τα κακώς κείμενα, που ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί, επιρρίπτει τις ευθύνες της ανεπάρκειας του αποκλειστικά και μόνο στους υπαλλήλους.

Τρανό παράδειγμα κακής διοίκηση του Δημάρχου είναι η έκδοση παρανομών αποφάσεων τοποθετήσεις συναδέλφων σε θέσεις ευθύνης που ουσιαστικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα, το μόνο που εξυπηρετούν είναι η δημιουργία επιπρόσθετων καθυστερήσεων και δυσλειτουργιών στη Διοίκηση και η μεταβίβαση των ευθυνών του.

Επιπλέον, επιδίδεται σε αλληλογραφία με διευθυντές και προϊσταμένους κατηγορώντας τους ευθέως για ανεπάρκεια των υπηρεσιών ενώ οι περισσότερες δυσλειτουργίες αφορούν καθυστερήσεις που προέρχονται από δική του βούληση, καθότι πλειστάκις οι υπάλληλοι εισηγούνται απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες ή και έργα αλλά ο κ.Δήμαρχος αρνείται πεισματικά την υλοποίησή τους (πληρωμές προμηθευτών, προγραμματισμός έργων, διαγωνισμών, καθυστέρηση αποφάσεων), προβάλλοντας συνήθως ως επιχείρημα την οικονομία.

Ο κ. Δήμαρχος έφτασε στο ανεπίτρεπτο σημείο να βλασφημεί τα θεία και να επιτίθεται προσωπικά προσβάλλοντας και θίγοντας την αξιοπρέπεια υπαλλήλων, απειλώντας συνεχώς με ΕΔΕ και πειθαρχικές διώξεις.

Απαράδεκτες και κατακριτέες είναι και οι συνκεντρώσεις για δήθεν ενημέρωση των συναδέλφων, που διετάχθησαν από Αντιδήμαρχο, καθώς εν μέσω πανδημίας όλοι μας προτρέπουν να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, ιδίως σε κλειστούς χώρους και να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους συναδέλφους που παρευρέθησαν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με προβλήματα υγείας. Η θέση του συλλόγου και της γιατρού εργασίας ήταν κάθετη να μην παρουσιαστεί στην συγκέντρωση αυτή ουδείς.

Ενημερώνουμε τον κ. Αρετάκη ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον παρόμοιες συμπεριφορές και την επόμενη φορά δεν θα αρκεστούμε απλά σε μια καταγγελία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 370 times, 1 visits today)