Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Ξενοδόχος, Δημοτικός Σύμβουλος

15 κρούσματα κορωναϊού στο ξενοδοχείο αναφοράς – 70 θετικά άτομα έχουμε φιλοξενήσει συνολικά

Τρ 6/10/2020


«Αυτή την ώρα, στο ξενοδοχείο αναφοράς, φιλοξενούμε 40 άτομα, 15 άτομα που είναι θετικοί στον κορωναϊό, συμπεριλαμβανομένων των δύο Γάλλων τουριστών που ήρθαν χθες και 25 συνοδούς.

Συνολικά, από την πρώτη μέρα της λειτουργείας μας ως ξενοδοχείο αναφοράς, έχουμε φιλοξενήσει περίπου 70 άτομα που είχαν ανιχνευθεί θετικοί στον κορωναϊό, ευτυχώς όλοι με ήπια συμπτώματα, εκτός από έναν 40χρονο που ανέβασε υψηλό πυρετό, μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο Νοσοκομείο και εν συνεχεία επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Από τα 70 αυτά κρούσματα, ήταν λίγοι οι Βρετανοί. Είχαμε αρκετούς Πολωνούς, Τσέχους, Βέλγους, Γάλλους και άλλες εθνικότητες.

Οι επισκέπτες που φιλοξενούμε, ανιχνευτήκαν θετικοί μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και αφού ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα μετά από μία με δύο ημέρες. Αποτελεί εξαίρεση ένα άτομο το οποίο παρότι ενημερώθηκε ότι ήταν θετικός μετεφέρθηκε στο ξενοδοχείο αναφοράς μετά από 5 ημέρες, λόγω αστοχίας στην συνεννόηση. Ωστόσο ακόμα και αυτός ο επισκέπτης, ό οποίος διέμενε σε ένα μικρό κατάλυμα με περιορισμένο αριθμό φιλοξενούμενων, συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος, ακολούθησε το πρωτόκολλο και απομονώθηκε σε έναν χώρο τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, μέχρι που μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο αναφοράς.

Για εμάς δεν ήταν εύκολη η διαχείριση αυτών των περιστατικών, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο ακολουθήσαμε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα όσα προβλέπουν. Παράλληλα, για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των συνοδών που φιλοξενούσαμε, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, κάναμε τακτικά τεστ στο προσωπικό μας, το οποίο για ευνόητους λόγους ήταν νεαρά άτομα.

Στις 30 Οκτωβρίου λήγει και τυπικά η σύμβαση που έχουμε συνάψει με το κράτος, για να λειτουργούμε ως ξενοδοχείο αναφοράς. Βέβαια αν κάποιος ανιχνευθεί θετικός στον κορωναϊό στις 20 Οκτωβρίου, θα τον φιλοξενήσουμε κανονικά για τις 14 ημέρες που προβλέπεται να μείνει σε καραντίνα.

Ως ξενοδόχοι, θα επισκεφθούμε τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, για να παρθούν κάποιες αποφάσεις και να εφαρμοστούν μέτρα, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαρίνο, ο οποίος θέλει να προσφέρει και γνωρίζει το αντικείμενο, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από τα εργαλεία που θα του δώσει ο Δήμαρχος, για να κάνει πράξη το πλάνο του. Απαιτείται ένας προϋπολογισμός για μια σειρά δράσεων. Το κομμάτι του τουρισμού χρειάζεται έναν μάνατζερ, έναν άνθρωπο εξειδικευμένο στον τομέα αυτό ο οποίος θα ασχοληθεί με τα προβλήματα και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Θα μπορούσε να έρθει ένας τέτοιος μάνατζερ, με έναν μισθό δυόμιση χιλιάδων ευρώ, που θα δίνει συμβουλές και θα συνεργάζεται με τον κ. Μαρίνο, ο οποίος θα δίνει τις πολιτικές κατευθύνσεις. Επιβάλλεται βέβαια και η συνεργασία με την επιτροπή τουρισμού του Δήμου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έργο από την επιτροπή αυτή, δεν υπήρξε έργο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και τώρα. Δεν θεωρείται έργο, το να έχει συνεδριάσει δύο φορές.

Δεν θα συμμετάσχω στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος με την συμπεριφορά του απαξιώνει τους δημοτικούς συμβούλους. Μας έλεγε ότι απαγορεύεται η δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν ισχύει. Οι αποφάσεις περί Δημοτικών Συμβουλίων με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει δεκάδες αποφάσεις, που θέλει να αγνοεί ο Δήμαρχος και γι’ αυτό δεν τις εφαρμόζει. Κατά την γνώμη μου αυτό αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Ο συνδυασμός μας έχει αποταθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για όλα αυτά. τις ενέργειες της οποίας αναμένουμε.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: