Month: Ιανουάριος 2026
Διονύσιος Πόθος: Σχολεία της Ζακύνθου συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα
Μαθητές της Ζακύνθου συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας, στο πλαίσιο του Erasmus+. Μέσα από δράσεις, ταξίδια και συνεργασίες θα γνωρίσουν νέα εκπαιδευτικά συστήματα και θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Μαρία Μουζάκη: Φαύλος κύκλος τα προβλήματα από αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις
Η Ζάκυνθος άντεξε τη σφοδρή κακοκαιρία, όμως οι χρόνιες παθογένειες από αυθαίρετες παρεμβάσεις παραμένουν. Η Μαρία Μουζάκη στον ΣΤΙΓΜΑ 97,6 αναφέρει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν, αλλά η ευθύνη των πολιτών είναι καθοριστική.
Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη για την πορεία του προγράμματος LEADER
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής προήδρευσε σύσκεψης για την πορεία του προγράμματος LEADER, δίνοντας έμφαση σε στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών και στη στήριξη παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων.
Η Δύναμη Ελπίδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Ζάκυνθο
Η «Δύναμη Ελπίδας» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη Ζάκυνθο, σε μια εκδήλωση μνήμης και ενότητας, παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις και δράσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας το έργο και τις προτεραιότητες του συνδυασμού.
Τάσος Μπουρσαλίδης: Eλεγχόμενη στάθμευση δεν σημαίνει και επιβολή πληρωμής- μεταφέρουν τα βάρη στους δημότες
Η ελεγχόμενη στάθμευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Τάσο Μπουρσαλίδη, πλήττει την τοπική αγορά και μεταφέρει τα βάρη στους δημότες, ενώ δεν λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά επιβαρύνει την καθημερινότητα και τα μικρά καταστήματα.
Γιώργος Στασινόπουλος: Τα χρόνια της αδράνειας τελείωσαν- έως το τέλος του 2027 η ολοκλήρωση των έργων στο Ναυάγιο
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Ναυαγίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου - Ο Δήμος Ζακύνθου αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης - Δύο υποέργα: μετατόπιση ακτογραμμής και συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτης» - Στόχος η ολοκλήρωση έως το 2027 και η διαχείριση της περιοχής από τον Δήμο - Θετικές εξελίξεις και για την ανάπλαση της παραλίας Αργασίου Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΙΓΜΑ 97,6 παραχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ανακοινώνοντας την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση του Ναυαγίου. Ο Δήμος αναλαμβάνει πλέον ρόλο Προϊσταμένης και Διευθύνουσας Υπηρεσίας, με ευθύνη για την επίβλεψη, την παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων και τον έλεγχο ποιότητας του έργου. Το έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση της ακτογραμμής για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αντιμετώπιση της διάβρωσης, καθώς και την αποκατάσταση του πλοίου «Παναγιώτης», σύμφωνα με μελέτες του ΕΜΠ. Η ολοκλήρωση προβλέπεται έως το τέλος του 2027. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για τη διάσωση του Ναυαγίου στηρίχθηκε σε στενή συνεργασία με τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη και τα συναρμόδια υπουργεία, οδηγώντας στη μεταφορά της ευθύνης διαχείρισης της περιοχής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, ανέφερε ότι προχωρά και το έργο ανάπλασης της παραλίας του Αργασίου, με το σχετικό πρόγραμμα να έχει υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση. Το έργο θεωρείται ώριμο και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα. Περίληψη: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του Ναυαγίου Ζακύνθου. Ο Δήμος αναλαμβάνει την υλοποίηση και εποπτεία, με στόχο την ολοκλήρωση έως το 2027, ενώ προχωρά και η ανάπλαση της παραλίας Αργασίου.
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Λέσχης ο Ζακύνθος την 1η Φεβρουαρίου
Η Λέσχη ο Ζακύνθος καλεί τα μέλη της στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2026, όπου θα παρουσιαστεί η ολοκλήρωση του νέου της κτιρίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ιστορική συνέχεια του σωματείου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου κατά της ελεγχόμενης στάθμευσης
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου καταψήφισε τη μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, εκφράζοντας ανησυχίες για το κόστος, την έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας και τις επιπτώσεις σε εργαζόμενους και επαγγελματίες του κέντρου.
Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου κατά του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, υποστηρίζοντας ότι επιβαρύνει κατοίκους και επαγγελματίες, χωρίς να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας του νησιού.









