Current track

Title

Artist

Background

Παναγιώτης Αβράμης
Μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑΖ, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

3000 χαλασμένοι υδρομετρητές δεν καταγράφουν καταναλώσεις – 1.000.000 € οι ετήσιες απώλειες εσόδων για την ΔΕΥΑΖ

Πε 8/06/2023



  • Ο Αρετάκης έπαιρνε όποια απόφαση ήθελε στη ΔΕΥΑΖ και όχι μόνο δεν την εξυγίανε όπως έλεγε, αλλά την πήγε κατά πολύ προς το χειρότερο.
  • Ο κ. Αρετάκης, που ζητά κατάργηση της ΔΕΥΑΖ και συγχώνευσή της με τον Δήμο, λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης της ΝΔ;
  • O κ. Αρετάκης παραδέχτηκε δημόσια πως καμιά ατασθαλία δεν είχε βρήκε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

«Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τα πεπραγμένα στη ΔΕΥΑΖ, η πρόταση του κ. Αρετάκη στο χθεσινό Δ.Σ περί κατάργησης της επιχείρησης και συγχώνευσής της με τον Δήμο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ακούστηκε ότι αυτή είναι και η σκέψη ή ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για τις ΔΕΥΑ. Ρώτησα ευθέως τον κ. Αρετάκη, αν λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η ΔΕΥΑΖ δεν πρέπει να κλείσει, πρέπει να οργανωθεί, να στηριχθεί.

Δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια να παραδεχτεί ο κ. Αρετάκης ότι τελικά υπήρξε σωστή και χρηστή διαχείριση της ΔΕΥΑΖ την εποχή που ήμουν στη διοίκηση. Θυμίζω ότι τότε είχαμε τρέξει τις διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ήρθαν και έλεγξαν ορκωτοί ελεγκτές, οι οποίοι στο πόρισμά τους δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό. Αποδείχτηκε ότι κάναμε χρηστή διαχείριση και ενώ ο κ. Αρετάκης μας είχε κατηγορήσει για το αντίθετο, χθες παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος τις αποφάσεις που είχαμε λάβει θα λάμβανε. Είχαμε παραδώσει μια ΔΕΥΑΖ με αναπτυξιακό προσανατολισμό και καταλήξαμε σήμερα να έχουμε μόνο προβλήματα. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, έβαζαν και εξακολουθούν να βάζουν πλάτη για να κρατηθεί όρθια η επιχείρηση.

Ο κ. Αρετάκης και οι συνεργάτες του, έχτισαν αυτή την τετραετία το αφήγημα πως για όλα φταίνε όλοι οι προηγούμενοι που υπηρέτησαν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τελικά ο κ. Αρετάκης παραδέχτηκε πως καμιά ατασθαλία δεν υπήρχε. Να προβληματιστούν οι δημότες με όλα αυτά. Η Δημοτική Αρχή Αρετάκη, προσπάθησε συστηματικά να σπιλώσει ανθρώπους για να κρύψει την δική της ανικανότητα.

Στο χθεσινό Δ.Σ έγινε ένας διάλογος με τους λυματομεταφορείς και αποδείχτηκε με έγγραφα πως όχι μόνο δεν χρωστάνε χρήματα στη ΔΕΥΑΖ, όπως υποστήριζε ο κ. Αρετάκης, αλλά η επιχείρηση χρωστά σε αυτούς. Προσπάθησε και αυτούς τους ανθρώπους να σπιλώσει ο κ. Αρετάκης, όπως έκανε και με τον Δημοτικό Σύμβουλο και σήμερα υποψήφιο Δήμαρχο κ. Τσουρουνάκη, τον οποίο στηλίτευε δημόσια, ισχυριζόμενος ότι χρώσταγε χρήματα στη ΔΕΥΑΖ, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η ΔΕΥΑΖ του χρωστά ένα ποσό της τάξεως των πέντε χιλιάδων ευρώ.

Για πρώτη φορά από το 2011, η ΔΕΥΑΖ πήρε 4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, έκανε αύξηση στα τέλη, στο Δ.Σ ο κ. Αρετάκης έπαιρνε όποια απόφαση ήθελε και τελικά όχι μόνο δεν εξυγίανε την επιχείρηση όπως έλεγε, αλλά την πήγε κατά πολύ προς το χειρότερο. Μέχρι και προσλήψεις μπορούσε να κάνει, που τελικά δεν έκανε. Έχουμε τρεις χιλιάδες χαλασμένους υδρομετρητές με απώλειες για την ΔΕΥΑΖ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο.

Στον Δήμο, ο κ. Αρετάκης παίρνει αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις για έργα και παροχές υπηρεσιών, για ποσά της τάξεως των 70 και 100 χιλιάδων ευρώ, χωρίς να πηγαίνει σε διαδικασίες διαγωνισμού. Στην ΔΕΥΑΖ όμως, για την προμήθεια ενός μηχανήματος για μια γεώτρηση, αξίας δυόμιση χιλιάδων ευρώ, καθυστερεί και περιμένει να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.»


Current track

Title

Artist

Background