Current track

Title

Artist

Background

Αλέκος Καποδίστριας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Προτεραιότητά μας το κοινωνικό κράτος, σε μια εποχή που το ΕΣΥ βρίσκεται απέναντι στην ιδιωτικοποίησή του

Πα 2/12/2022



«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του σχεδίου του για την επόμενη μέρα των εκλογών με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις έξι εθνικές προτεραιότητές μας. Μια τέτοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα μιλήσουν η πρώην Υπουργός Τουρισμού και Ευρωβουλευτής κα Κουντουρά, η οποία θα παρουσιάσει και το πλάνο μας για τον τουρισμό, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τη Ζάκυνθο, καθώς και η κα Δούση που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Είναι πάντα προτεραιότητά μας το κοινωνικό κράτος, σε μια εποχή που το ΕΣΥ από χθες βρίσκεται απέναντι στην ιδιωτικοποίησή του. Χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου και μίλησε με εργαζόμενους οι οποίοι μετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Είδαμε ένα πανό των εργαζομένων που ζητούσε από τον Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην γιατρό του Νοσοκομείου, να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ήταν ένας από τους 18 Βουλευτές της ΝΔ που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο. Αυτό δείχνει και τη στάση του απέναντι στο ίδρυμα, στο οποίο ως γνωστόν υπάρχει και το σκάνδαλο με τον υπάλληλο του Νοσοκομείου στον οποίο δόθηκε εργολαβία από τη διοίκηση, κάτι που απαγορεύεται. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν γνώριζε για την υπόθεση ο κ. Ακτύπης, ο οποίος έχει το εκλογικό του μαγαζί στο Νοσοκομείο.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπισή της, λέμε ότι πρέπει να ανακτήσει το δημόσιο το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το σύνολο των ενεργειακών πόρων της χώρας και ότι πρέπει να μειωθεί ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Για τη στήριξη της κοινωνίας, προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, δεσμευόμαστε για την επιστροφή όλων των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις και για την επιστροφή του 13ου μισθού.

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση, θέλουμε τη ρύθμιση χρεών των κόκκινων δανείων, και τη διαγραφή όλων των χρεών των πολιτών, ακόμα και προς το κράτος, αυτών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

Ζητάμε την ενίσχυση στον χώρο της Παιδείας, με τον διορισμό είκοσι χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και θέσεων με τους πολίτες. Μεθαύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 10 και μισή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο με εκπροσώπους τοπικών φορέων.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background