Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Κωνσταντίνου
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΚΚΕ

Ο λαός είναι θυμωμένος και απογοητευμένος, θέλουμε να εκφραστεί στην κάλπη ψηφίζοντας ΚΚΕ

Τε 10/05/2023



«Ο προεκλογικός αγώνας έχει πρωτόγνωρα ενθαρρυντικά μηνύματα για εμάς. Ο λαός είναι θυμωμένος και απογοητευμένος και θέλουμε να εκφραστεί στην κάλπη ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι έφερε 400 Νομοσχέδια. Τα μισά εξ αυτών τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 70% αυτών τα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Άρα μια χαρά συνεργάζονται μεταξύ τους. Στο Ταμείο Ανάκαμψης συμφωνούν σε όλα, ομοίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ακούω Συριζαίους να μιλούν για τους πλειστηριασμούς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έδωσε στα ξένα funds τα κόκκινα δάνεια.

Την Μεγάλη Παρασκευή στην Πάτρα, με κάλεσμα του Τομεάρχη της ΝΔ, έκατσαν στο ίδιο τραπέζι οι δύο Νομαρχιακές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να δουν πως θα «φάνε» τον Δήμαρχο κ. Πελεκίδη. Τα βρίσκουν μια χαρά σε όλα.

Είχαμε κάνει λάθος όταν το 1989 είχαμε συνεργαστεί με τη ΝΔ, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και δεν θα επαναλάβουμε ανάλογο λάθος.

Τα σημερινά όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν στο ΚΚΕ, έχουν κάνει την αυτοκριτική τους; Η κα Δαμανάκη; Ο κ. Αλαβάνος; Θυμηθείτε μικρά κόμματα όπως το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ που χρησιμοποιήθηκαν για να σχηματιστεί κυβέρνηση και μετά εξαφανίστηκαν. Εμείς δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος.

Το βλέπουμε και σε τοπικό επίπεδο ότι δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους τα άλλα κόμματα. Αρχικά η ΝΔ ανακοίνωσε δύο υποψηφίους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μετά τους «έκαψε». Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα υποψήφιοι άνθρωποι που ήταν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα σε τι διαφέρουν;

Σε κάθε περίπτωση, την επομένη των εκλογών θα υπάρξει αντιλαϊκή κυβέρνηση. Φυσικά και το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει αν το ψηφίσει ο λαός, αλλά μόνοι μας, χωρίς συνεργασία με τους άλλους. Υπάρχουν κυβερνήσεις που στηρίζουν το κεφάλαιο και κυβερνήσεις που στηρίζουν τον λαό. Δεν έχουν διαφορές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς να τσακώνεται για την ακρίβεια, για το ότι ο λαός υποφέρει, για το ότι οι εργαζόμενοι ειδικά στον τουριστικό τομέα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, για το ότι τους εκμεταλλεύονται οι ξενοδόχοι.

Έχουμε ζητήσει ως Εργατικό Κέντρο, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν οι Σύλλογοι ξενοδοχοϋπαλλήλων με τους ξενοδόχους, για μια σειρά ζητημάτων και το αρνούνται οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου, όταν αυτή η συζήτηση έχει γίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πετάξανε από τη δουλειά σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, για να φέρουν νέους και να τους εκμεταλλευτούν περαιτέρω. Δεν δίνουν αυξήσεις στους μισθούς, εργαζόμενοι δουλεύουν 16 έως 20 ώρες την ημέρα, τα ρεπό έχουν καταργηθεί. Τα άλλα κόμματα στη Ζάκυνθο δεν λένε τίποτα για αυτά, λέξη τσακιστή. Την ίδια ώρα, ένας επαγγελματίας, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση φορολογείται έως και 35%, όταν μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές φορολογούνται με 5%. Εδώ μιλάμε για λεηλασία και τα άλλα κόμματα δεν λένε λέξη.

Αν ο επόμενος Βουλευτής Ζακύνθου είναι κομμουνιστής, ακόμα και με άλλη κυβέρνηση, το πρώτο θέμα που θα τον απασχολήσει θα είναι οι πλειστηριασμοί των πρώτων κατοικιών, των λαϊκών κατοικιών. Μετά θα τον απασχολήσει το θέμα της ακρίβειας, η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακόμα και το θέμα του πολέμου. Μετά τις εκλογές θα δείτε μια τρομερή αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, που δεν θα οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στην γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί στη Βουλή.

Δεν είμαστε κατά της πράσινης ανάπτυξης, αλλά την πληρώνουμε όλοι μας, τα λαϊκά νοικοκυριά. Ούτε είμαστε κατά των ανεμογεννητριών, αλλά να γίνονται όλα με ένα πλάνο, όχι κάποιος να βάζει ανεμογεννήτριες όπου θέλει και μετά από δέκα χρόνια να τις εγκαταλείπει και να φεύγει, να υπάρχει ένα σχέδιο για όλα αυτά. Έχουμε άναρχη δόμηση, ο καθένας χτίζει όπου γουστάρει, δεν υπάρχει σχέδιο πόλης και οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Το Εργατικό Κέντρο είχε αγωνιστεί για να ανοίξει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Να μαυριστεί η ΝΔ για τους σαράντα χιλιάδες νεκρούς την περίοδο της πανδημίας, για την διαχείριση εκείνης της περιόδου. Για απλές εξετάσεις και επεμβάσεις οι Ζακυνθινοί φεύγουν τα ξημερώματα με πλοία για να επισκεφθούν ιδιωτικά κέντρα υγείας. Οι καρκινοπαθείς ταξιδεύουν για να κάνουν χημειοθεραπείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τα δημόσια Νοσοκομεία, αλλά η ΝΔ συνέχισε την ίδια πολιτική. Να μαυριστούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα στα Τέμπη. Να συνεργαστούν, τους ευχόμαστε καλά στέφανα.

Χρόνια πριν αρχίσουν οι κατολισθήσεις στο Ναυάγιο, μιλάγαμε για μέτρα ασφάλειας εκεί. Σαφώς και προέχει ο κίνδυνος της ζωής των επισκεπτών, αλλά αυτό το καραγκιοζιλίκι με το άνοιγμα και κλείσιμο του Ναυαγίου, με την αλλαγή θέσης των επιστημόνων, δεν ήταν μια εικόνα που αρμόζει. Υπάρχουν οι δυνατότητες ομαλής επισκεψιμότητας στο Ναυάγιο, αλλά από ότι φαίνεται παίζονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα στο Ναυάγιο.

Μας λέγανε σε ένα καφενείο που είχαμε επισκεφθεί, πως αν θέλεις να δεις το Ναυάγιο από ψηλά ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλεις να το δεις από κάτω ψηφίζεις ΝΔ και πάνω από το Ναυάγιο βρίσκεται πάντα ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Ζητάμε συγνώμη από τον λαό αν δεν κατανοεί κάποιες φορές τις θέσεις μας, αν δεν μπορούμε να του τις «περάσουμε». Να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην κάλπη ο λαός, να αφήσει τα γκάλοπ και να ψηφίσει ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν θα του πάρει τα σπίτια, που δεν θα τον προδώσει ποτέ.

Επιλέγω ελευθερία με ασφάλεια, εξέλιξη και πρόοδο, σύγκρουση εκεί που πρέπει και συνεργασία εκεί που πρέπει.»


Current track

Title

Artist

Background