Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Ζακύνθου

Φωτιά σε ανεξέλεγκτο, παράνομο χώρο συγκέντρωσης ογκωδών απορριμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο

Τε 24/05/2023



«Χθες γύρω στις 5 το απόγευμα, πήρε φωτιά ο ανεξέλεγκτος χώρος στο πίσω μέρος του ΦΟΔΣΑ στο αεροδρόμιο. Εκεί πηγαίνει ο καθένας και πετά ότι θέλει, ογκώδη, πλαστικά, μπουκάλες υγραερίου, μέχρι και σφαχτά. Πάνε όλοι οι Ζακυνθινοί και αφήνουν ότι φαντάζεται ο καθένας και μετά έρχονται οι Ρωμά και παίρνουν ότι θέλουν. Κάτω από αυτό το οικόπεδο έχουν θαφτεί σκουπίδια στο παρελθόν. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι μπορεί να συμβεί αν αρπάξουν φωτιά και αυτά τα σκουπίδια.

Ευτυχώς υπήρχε ένας συνάδελφος εκείνη την ώρα στον χώρο του καυστήρα, είδε τον καπνό και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική. Είναι ένα ανοιχτό οικόπεδο, χωρίς αδειοδότηση, χωρίς περίφραξη, χωρίς νερό και ο καθένας πηγαίνει και κάνει ότι θέλει. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει σε αυτό τον χώρο, όποια ώρα θέλει και αν πετάξει ένα τσιγάρο αμέσως θα πιάσει φωτιά.

Όλα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Τον καλεί κάποιος πολίτης να τον ρωτήσει που να πετάξει τα εκατό παλιά στρώματα που έχει αντικαταστήσει και ο Δήμαρχος του απαντά, πήγαινε και πέταξέ τα εκεί. Τα έχω καταγγείλει αυτά, επανειλημμένα στη Δικαιοσύνη και στις υπηρεσίες περιβάλλοντος. Ουδείς ενδιαφέρεται.

Υπάρχει ένα απορριμματοφόρο που απασχολείται αποκλειστικά για την αποκομιδή στα ορεινά και ένα άλλο που λειτουργεί αποκλειστικά στην πόλη. Τα υπόλοιπα τέσσερα απορριμματοφόρα, δεν επαρκούν για να κάνουν την αποκομιδή σε όλο το νησί. Φανταστείτε ότι υπάρχει ένα απορριμματοφόρο που ξεκινά από τον Λαγανά, πηγαίνει Καλαμάκι, Ρόιδο, Αγριλιά και καταλήγει στον Γέρακα. Τι να πρώτομαζέψει; Θα έπρεπε να έχουμε δώδεκα απορριμματοφόρα. Και βέβαια αν ένα απορριμματοφόρο λειτουργεί ασταμάτητα όλη την ημέρα, θα παρουσιάσει αναπόφευκτα βλάβες. Λήγει και το ΚΤΕΟ που έχουν περάσει τα απορριμματοφόρα.

Δεν ενδιαφέρεται η Δημοτική Αρχή. Είναι αργά, τώρα που αποφάσισε να κάνει προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού. Αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν Ιούλιο και μέχρι να μάθουν να χειρίζονται μηχανήματα θα περάσει πολύς χρόνος. Είναι ολοφάνερο αυτό που γίνεται, η Δημοτική Αρχή έδωσε την πεζή καθαριότητα σε ιδιώτες και το ίδιο θέλει να κάνει με την αποκομιδή.»


Current track

Title

Artist

Background