Current track

Title

Artist

Background

Πέτρος Βαρβαγιάννης
Επιχειρηματίας οδού Ταβουλάρη

Ζητάμε επίσημη ενημέρωση για το καθεστώς που διέπει την Αλεξάνδρου Ρώμα

Πε 17/08/2023



«Με αφορμή το περιστατικό με το Πυροσβεστικό όχημα που δεν μπορούσε να προσεγγίσει την οικία επί της Αλεξάνδρου Ρώμα για την κατάσβεση φωτιάς, καταθέσαμε έγγραφο στο Δήμο, το οποίο έχουν υπογράψει κάτοικοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Μαρτινέγκου-πρώην Ταβουλάρη, όχι για πούμε αν θέλουμε να είναι πεζόδρομος η Αλεξάνδρου Ρώμα ή όχι, αλλά για να επιστήσουμε την προσοχή των αρχών για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς η οδός Μαρτινέγκου αποτελεί την προέκταση της Αλεξάνδρου Ρώμα.

Εμάς τους επιχειρηματίες επί της οδού Ταβουλάρη, δεν μας επηρεάζει το ότι είναι κλειστή η Αλεξάνδρου Ρώμα, αλλά επηρεάζει τους επισκέπτες που αντικρύζουν μια εικόνα ντροπής με αυτά τα οδοφράγματα που έχουν στήσει για τον αποκλεισμό της οδού, τα οποία επίσης εμποδίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τις μαμάδες με τα καροτσάκια, ακόμα και τους ποδηλάτες γιατί δεν μπορούν να μπουν στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Ζητάμε να απομακρυνθούν αυτά τα κιγκλιδώματα γιατί από μόνα τους αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.

Επίσης ζητάμε μια επίσημη ενημέρωση για το καθεστώς που διέπει την Αλεξάνδρου Ρώμα.

Μέχρι στιγμής, ουδείς έχει ανταποκριθεί στην καταγγελία μας, δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση από κανέναν φορέα. Σκοπεύουμε να συναντηθούμε με την Αστυνομία, αν και δεν προσδοκούμε σε κάτι.»


ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Αξιότιμοι κ.κ.,
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της επικινδυνότητας που ενέχει το εγχείρημα του κλεισίματος ενός δρόμου, που αποτελεί έξοδο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν μπορούσε να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα στην Αλεξάνδρου Ρώμα και ευτυχώς που η φωτιά που ξέσπασε δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Οι προσπάθειες που έγιναν έπειτα από το άνοιγμα της οδού ήταν να ξανακλείσει με κάθε “κόστος”. Αυτό που παρατηρούμε, όμως, είναι ότι η κατάσταση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν έχει αλλάξει, ενώ έχουν προστεθεί επιπλέον μπάρες στη διασταύρωση των Αγ, Σαράντα, οι οποίες ουδόλως αποτρέπουν τα οχήματα από το να σταθμεύσουν στη διασταύρωση. Εκτός αυτου από μόνες τους καθυστερούν το χρόνο απόκρισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, π.χ. σεισμό, πυρκαγιά, παροχή ιατρικής βοήθειας κ.ά. με ολέθριες συνέπειες.
Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένες μπάρες εμποδίζουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αναπηρικά αμαξίδια, καρότσια με παιδιά, ακόμη και ποδηλάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν την πορεία τους από και προς τον ποδηλατόδρομο ( για τον οποίο δεν βλέπουμε την ίδια ζέση για την προστασία του, για την προστασία δηλαδή της ασφάλειας των ποδηλατιστών).Οι μπάρες αυτές μπορούν να προξενήσουν υλικές ζημιές ακόμη και τραυματισμό, ενώ δεν πέρασε καιρός από την ημέρα που παρεμπόδισαν την προσέγγιση πυροσβεστικού για την απόσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε οικία εξαιτίας της αδυναμίας να μετακινηθεί μια μπάρα. Δίνουν μάλιστα την εικόνα ενός “γκέτο”, μιας εικόνας που ενδέχεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και σε καμία περίπτωση δεν εξάγει πολιτισμό.
Συν τοις άλλοις, για το περιβόητο κλείσιμο της Αλεξάνδρου Ρώμα δεν έχουμε ακόμη διαβάσει κάποια ανακοίνωση από κάποιον επίσημο φορέα, για να μην αναφερθούμε στο πρόσφατο παρελθόν που για ευφάνταστους λόγους έκλειναν τον δρόμο ουσιαστικά με το “έτσι θέλω”. Κάτι το οποίο μας βαζει σε σκέψεις ως προς την ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε επίσημη ενημέρωση ως προς το καθεστώς της Αλεξάνδρου Ρώμα, καθώς επίσης και την άμεση απομάκρυνση όλων των μπαρών από όλο το μήκος της οδου.

Με εκτίμηση


Current track

Title

Artist

Background