Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, «Δύναμη Ελπίδας για την Ζάκυνθο»)

Εμποροπανήγυρη: Βρωμιά και δυσωδία – Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας, όχι μόνο αισθητικής

Πε 17/08/2023



«Αυτό που με έπεισε να είμαι υποψήφιος με τον κ. Τσουρουνάκη, είναι ο χαρακτήρας του, είναι ένας ήρεμος και ντόμπρος άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς, είναι τρομερά οργανωτικός και έχει ήδη ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου για να μπορέσει να δώσει λύσεις.

Η εμποροπανήγυρη παλιά περιοριζόταν στα δέντρα του Άμμου και μόνο. Κάποιοι έμποροι έφερναν την πραμάτεια τους και εμείς σαν μικρά παιδιά λαχταρούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι μας, όλα ήταν φυσιολογικά. Αυτό το παζάρι με τα χρόνια ξέφυγε και οι πάγκοι έφτασαν μέχρι το ύψος της Αστυνομίας. Στη συνέχεια με παρέμβαση του τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου, απαγορεύτηκε το παζάρι στους δρόμους από τους οποίους περνούσε η λιτανεία και πολύ σωστά έγινε. Έτσι μεταφέρθηκε στον χώρο της Μαρίνας και της Λαϊκής Αγοράς, αλλά και πάλι ξέφυγε το πράγμα και έτσι τα τελευταία χρόνια οι πάγκοι των μικροπωλητών φτάνουν μέχρι το ύψος του Λιμεναρχείου. Η περιοχή αυτή έχει υποβαθμιστεί και πλέον το μείγμα είναι εκρηκτικό. Υπάρχει το πρόβλημα με τη δυσωδία στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, έχουμε τους Ρομά παντού να κάνουν ότι θέλουν, η περιοχή επιβαρύνεται και με την εμποροπανήγυρη και στο τέλος επικρατεί χάος. Για να επανέλθει η περιοχή στην πρότερη κατάσταση θα πρέπει να περάσουν είκοσι με εικοσιπέντε μέρες. Βρωμιά και δυσωδία παντού. Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας, όχι μόνο αισθητικής. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα χάσαμε λόγω λεπτοσπείρωσης έναν αγαπητό συμπολίτη μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα ανησυχούν γιατί υποφέρουν. Όσοι ζούμε στην περιοχή του Αγίου ειδικά αυτές τις μέρες του Αυγούστου βλέπουμε καθημερινά μπροστά στα σπίτια μας ένα χάος. Θα έπρεπε οι Ρομά να μεταφερθούν σε έναν άλλο χώρο που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής. Ο Δήμος θα μπορούσε να παρέμβει και σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Θα μπορούσε στην περιοχή αυτή να διοργανώνεται ένα φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων, όχι μόνο της Ζακύνθου, αλλά και ένα διήμερο με παραδοσιακούς χορούς.»


Current track

Title

Artist

Background