Current track

Title

Artist

Background

Μαρία Δρυ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ΠΑΣΟΚ

Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα έπαιρνε χρήματα, αλλά δεν τα αξιοποιούσε σε έργα ανάπτυξης, δεν άφησε παρακαταθήκη

Τρ 29/08/2023



«Δεν αποφάσισα ξαφνικά να μετέχω στα κοινά. Πριν το 2019 όταν και είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα με τα απορρίμματα στη Κέρκυρα, είχα δραστηριοποιηθεί, μετείχα σε συλλογικότητες και περιβαλλοντικές δράσεις. Επέστρεψα στην Κέρκυρα από το εξωτερικό όπου και σπούδασα Αρχιτέκτονας, αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ όλα τα Ιόνια Νησιά και θέλω να βοηθήσω. Έχω επισκεφθεί  τη Ζάκυνθο, ακόμα και τα μικρότερα νησιά των Επτανήσων.

Υπήρχε εδώ και καιρό η απόφαση του κόμματος για αυτόνομη κάθοδος στις Περιφερειακές εκλογές, αλλά επειδή η προσπάθεια είναι συλλογική, υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανακοίνωση της απόφασης. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε, πόσο μακριά μπορούμε να φθάσουμε.

Η κα Κράτσα θα κριθεί από τον λαό των Επτανήσων, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή η Περιφερειακή Αρχή ενώ ήταν το μακρύ χέρι της κεντρικής κυβέρνησης, έπαιρνε χρήματα, αλλά δεν τα αξιοποιούσε σε έργα ανάπτυξης, δεν άφησε μια παρακαταθήκη. Ήταν μια απόμακρη Περιφερειακή Αρχή, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Επτανήσων.

Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε πει ότι ήταν λάθος η συνεργασία του κ. Αλεξάκη με την κα Κράτσα, όμως ο καθένας μας κρίνεται και τώρα προχωράμε μπροστά. Θέλω να πιστεύω ότι το τοπικιστικό χαρακτηριστικό δεν είναι το κριτήριο της ψήφου στις κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει διασπασμένο στις εκλογές, δεν θα είναι διασπασμένος ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Η κάθοδός μας σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε το ψηφοδέλτιό μας να είναι πολυσυλλεκτικό, με άτομα που θέλουν να συγκρουστούν, να διεκδικήσουν για τα Ιόνια Νησιά, όχι με άτομα που θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικούς στόχους.»

Ετικέτα

Current track

Title

Artist

Background