Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Κωνσταντίνου
Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Αναγκαία η πολιτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΖ – Σημειώνεται πρόοδος σε επίπεδο καθαριότητας αλλά χρίζει βελτίωσης

Πε 16/05/2024



«Είχαμε προβλέψει ότι το επόμενο βήμα της Volterra θα ήταν η διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΖ λόγω των οφειλών. Ναι μεν παίζει έναν ρόλο η εισπραξιμότητα που έχει πετύχει η επιχείρηση, αλλά πρέπει να δοθεί μια πολιτική λύση. Δεν λέμε να μην πληρώνει η ΔΕΥΑ τις υποχρεώσεις της στους παρόχους ενέργειας, αλλά πρέπει να τιμολογείται διαφορετικά, και σε κάθε περίπτωση με πολιτική απόφαση να σταματήσει αυτή η συνεχής απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό το νησί.

Υπάρχουν οφειλέτες καταναλωτές στη ΔΕΥΑΖ για τους οποίους δεν εισπράττονται τα χρήματα, κάτι που ερμηνεύω μόνο ως μια κάλυψη, ή ακόμα και γιατί τελικά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, είναι μόνο στα χαρτιά. Άρα θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Τώρα παίζεται το παιχνίδι των ασφαλιστικών μέτρων στα δικαστήρια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης.

Πρέπει να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης στην πόλη. Πρέπει να υπάρχουν πεζόδρομοι, όχι όμως μόνο γιατί μας ενδιαφέρουν οι τουρίστες. Πρωτίστως πρέπει να καλυφθούν οι κάτοικοι. Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει πεζόδρομους, χώρους πάρκινγκ, αστική συγκοινωνία, παγκάκια στους δρόμους, δημόσιες τουαλέτες. Πρέπει επίσης σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, να είναι ανοιχτοί οι έξοδοι της πόλης και να γνωρίζουν οι κάτοικοι από ποιους δρόμους θα φύγουν και σε ποιους χώρους θα συγκεντρωθούν. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει ένα επικαιροποιημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Θα ήταν άδικο να λέγαμε ότι δεν υπάρχει πρόοδος σε σχέση με τη διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου. Έχουν επιδιορθωθεί τα οχήματα του Δήμου, τα οποία είχε εγκαταλείψει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έχει γίνει ένα βήμα ως προς αυτό, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ζήτημα οργάνωσης του προσωπικού του Δήμου που προσελήφθη με οκτάμηνες συμβάσεις. Η διεύθυνση καθαριότητας ζητά επιπλέον προσωπικό και πρέπει να επιταχύνει αυτές τις διαδικασίες ο Δήμος για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ήταν απαράδεκτη η αίτηση που υπέβαλε το Λύκειο Ελληνίδων, ζητώντας δύο χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο, για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο διαθέτει ηχητική εγκατάσταση. Ήταν μια εκδήλωση με παρούσα τη σύζυγο του Πρωθυπουργού και είχε πολιτική χροιά. Εμφανίστηκε ένας νέος σύλλογος και ζήτησε αυτά τα χρήματα από τον Δήμο, όταν άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι με πλούσιο έργο, δίνουν από το υστέρημά τους.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των μισθώσεων ακινήτων του Δήμου, ένα θέμα που κατά την άποψή μας δεν χειρίστηκε σωστά ο Δήμος. Σαφώς και υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε έναν κινηματογράφο και ένα εστιατόριο-καφέ. Άλλη η λειτουργία του ενός, άλλη του άλλου. Δεν θα είμασταν ποτέ υπέρ του να κλείσει ο κινηματογράφος. Έγινε μια συζήτηση χωρίς να υπάρχει εισήγηση, ενώ θα έπρεπε να είναι παρών και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου για να απαντήσει στα ερωτήματά μας, ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Με αυτή τη λογική προτείναμε τη δημοπρασία.»


Current track

Title

Artist

Background