Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Κόκκορης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Φιλικών: 15 Οκτωβρίου η επανεκκίνηση των εργασιών για να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου

Δε 17/06/2024



«Ο ανάδοχος του έργου της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών είχε συμβατική υποχρέωση να παραδώσει το έργο μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Κατόπιν αιτήματος του δόθηκε παράταση αρχικά μέχρι τις 6 Ιουνίου και μετά από νεότερο αίτημα του αποφασίσαμε να δώσουμε περιθώριο για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Στη συνέχεια όμως ο εργολάβος έκανε αίτημα στην Αστυνομία και επικαλούμενος κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, ζήτησε να κλείσει η οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για το διάστημα των εργασιών δηλαδή μέχρι τις 8 Αυγούστου. Ενημέρωσα τον Δήμαρχο, διαπιστώσαμε ότι εδώ προκύπτει μέγα πρόβλημα και φέραμε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι το σώμα αποφάσισε να σταματήσουν τώρα οι εργασίες και να ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου για να ολοκληρωθεί το έργο στις 15 Δεκεμβρίου.

Το έργο πέρασε σε πρόγραμμα γέφυρα και δεν υπάρχει πρόβλημα απένταξης του, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το έργο του νέου αγωγού στα ορεινά Λούχα-Γύρι.

Τώρα θα κλείσουμε τις τρύπες στην οδό Φιλικών και το φρεάτιο που είναι στο ύψος του Υπαίθριου Θεάτρου, με μπετόν ή άσφαλτο για να τεθεί στη κυκλοφορία ο δρόμος και στα δύο ρεύματα.

Ο νέος υπεργολάβος στο έργο της Φιλικών είναι ο τέταρτος κατά σειρά που συνεργάζεται με τον ανάδοχο του έργου. Ο ανάδοχος όταν έκανε την τομή στο οδόστρωμα έπρεπε να είχε ρίξει μαζί και τον παράλληλο αγωγό κάτι που δεν έγινε. Κατά συνέπεια από τη διασταύρωση της Μπόχαλης μέχρι και του Βουτσινά θα ανοίξει και πάλι τον δρόμο για να τον προσθέσει. Επίσης, από το Θέατρο μέχρι τη διασταύρωση στο κατάστημα 24 ώρες θα πέσει ο δίδυμος αγωγός και θα γίνουν εκεί τα δύο βανοστάσια, ενώ ακολούθως πρέπει να περάσει ο αγωγός μέσα από τα δύο γεφύρια. Όταν ολοκληρωθούν όλα, και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί μία εβδομάδα, θα πάρει νερό η πόλη από τον νέο αγωγό.

Η «υπόσχεση» του εργολάβου και βάζω τη λέξη εντός εισαγωγικών γιατί δεν είμαι σίγουρος για τα όσα υπόσχεται, είναι ότι θα έχει ολοκληρώσει το έργο του αγωγού Λούχα-Γύρι, πριν ξεκινήσει το έργο στην οδό Φιλικών. Ο εργολάβος που κάνει το έργο της αντικατάστασης του αγωγού από Κερί για ορεινά, θα δώσει σε λίγες ημέρες νερό από τον νέο αγωγό.»


Current track

Title

Artist

Background