Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Πλέσσας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου

Να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Ζακύνθου, όχι ανούσιες αντιπαραθέσεις για λίγα λεπτά δημοσιότητας

Πε 20/06/2024



«Προσβάλλομαι από τις ανακοινώσεις και τα σχόλια που γίνονται εις βάρος μου, όταν κάνουν λόγο για φασιστική συμπεριφορά στις συνεδριάσεις και για αυτό προέβη σε αυτή την δήλωση. Θεωρώ ότι τηρώ τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να υπάρχει τάξη στη διαδικασία και να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος προέβη σε κάποιες ανακοινώσεις, δίνοντας και  απαντήσεις μετά από κατηγορίες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον του και εναντίον της πλειοψηφίας. Τοποθετήθηκε αναφερόμενος ονομαστικά σε αυτούς που είχαν ασκήσει κριτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα πρόσωπα θα έπρεπε να πάρουν το λόγο για να απαντήσουν στα όσα είπε ο Δήμαρχος. Δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία και γι’ αυτό ζήτησα από όλους να προχωρήσει η συνεδρίαση.

Δεν το έκανα για να προστατεύσω τον Δήμαρχο, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο κ. Τσουρουνάκης, να μιλήσει στο στάδιο των ερωτήσεων, κάνοντας όπως προβλέπεται το ερώτημά του, να πάρει τον λόγο για δύο λεπτά για να πει αυτά που θέλει. Αν θεωρούσε ότι έπρεπε να πάρει τον λόγο επί προσωπικού, θα μπορούσε να το ζητήσει με τεκμηρίωση του ισχυρισμού του, όχι φωνασκώντας.

Δεν πρέπει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να κινούνται παρορμητικά. Προσπαθώ να προλαβαίνω κάποιες λεκτικές υπερβολές, ή έστω να τις περιορίσω. Δεν δέχομαι να πλακωνόμαστε στα Δημοτικά Συμβούλια όταν τα προβλήματα τρέχουν και είναι αυτά που απασχολούν τον πολίτη. Θέλω να ακούω προτάσεις ουσίας και όχι τοποθετήσεις για το θεαθήναι. Αυτό πιστέυω ότι θέλουν και οι δημότες, λύσεις. Αυτό έγινε με το έργο στην οδό Φιλικών, όπου πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση να σταματήσει τώρα το καλοκαίρι το έργο για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να συνεχιστεί τον Οκτώβριο.

Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσω από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην θίγονται προσωπικότητες στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως.»


Δήλωση

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά δέχομαι τα πυρά των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις στις οποίες αναφέρονται ότι θα γίνει πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου ή ότι οι συνεδριάσεις θυμίζουν “φασιστικές εποχές” επειδή τηρείται η διαδικασία βάσει του κανονισμού του ανώτερου δημοκρατικού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μήπως θα έπρεπε όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου και όχι απλά για να φανούν θα πρέπει πρώτα να δουν και να ακούσουν τι πραγματικά ζητάει ο ζακυνθινός πολίτης να ακούσει από αυτούς;
Μήπως θα έπρεπε την ώρα που όλο το δημοτικό συμβούλιο μεταδίδεται ζωντανά έστω να σεβαστούν τους πολίτες που παρακολουθούν και να μην αναζητούν λίγα λεπτά δημοσιότητας για το θεαθήναι φωνασκώντας;
Μήπως θα πρέπει ο πολίτης να πάρει παράδειγμα από την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην γυρίσει και να πει αύριο, ούτε αυτοί δεν σέβονται τις διαδικασίες γιατί να τις σεβαστώ εγώ;
Ελπίζω να επικρατήσει πάντως η λογική γιατί αποδεδειγμένα μέχρι στιγμής τηρώντας τους κανόνες η ολοκλήρωση των Δημοτικών Συμβουλίων είναι γεγονός σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές.


Current track

Title

Artist

Background