Current track

Title

Artist

Background

Γεράσιμος Μπετίνης
Δικηγόρος

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Φώσκολου»

Πα 19/07/2024



Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου εκδικάστηκε η μήνυση του πρώην Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη κατά των Παύλου Κολοκοτσά (πρώην Δημάρχου) και Μιχάλη Σπίνου και Άγγελου Πυριόχου. Η υπόθεση αυτή αφορούσε την νομιμότητα της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του κυλικείου του κινηματογράφου Φώσκολος στην πλατεία Σολωμού. Η δίκη διεξήχθη σε τρεις δικασίμους και η απόφαση εκδόθηκε στις 15/07/2024 (ημέρα Δευτέρα) και ήταν ομόφωνα αθωωτική και για τους τρεις κατηγορούμενους, όπως και η πρόταση του κ. Εισαγγελέα.

Ο σεβασμός του προσώπου του κατηγορουμένου -και μάλιστα αυτού που αθωώθηκε από το Δικαστήριο- είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και στοιχείο του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού μας. Η λέξη «αθώος» ετυμολογικά συντίθεται από το στερητικό «α» και τη λέξη «θωή» που σημαίνει ποινή και ερμηνεύεται έτσι ότι αθώος είναι αυτός που κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι δεν είναι «άξιος ποινής».

Μετά την έκδοση της αθωωτικής αποφάσεως οποιαδήποτε «άμεση» ή «έμμεση» απόπειρα διατήρησης αρνητικού ενοχικού κλίματος σε βάρος του αθωωθέντος κατηγορουμένου είναι απάνθρωπη και αποδοκιμάζεται απόλυτα από τον νομικό πολιτισμό μας, αποτελεί συνειδητή και χυδαία προσπάθεια, γκεμπελικής έμπνευσης, «δολοφονίας χαρακτήρων» των αθωωθέντων από το ποινικό Δικαστήριο κατηγορουμένων.


Current track

Title

Artist

Background