Current track

Title

Artist

Background

Παναγιώτης Αβράμης
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Ζακύνθου

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει εργολαβικά να δυσφημεί το νησί μας – Τι κάνει για να αντιμετωπίσει όσα καταγγγέλει;

Τρ 23/07/2024



«Οι δηλώσεις που έκανε για τη Ζάκυνθο τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης είναι απαράδεκτες. Όμως πέραν των δηλώσεων του Υπουργού, θα πρέπει να σταθούμε και στις αναφορές που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης.

Όταν δήλωνε πως όλα είναι καλά στη Ζάκυνθο με την αστυνόμευση, όταν έλεγε ότι οι αναφορές των συνδικαλιστών αστυνομικών υπαλλήλων ήταν ψευδείς, ήταν αναληθείς. Επί της ουσίας με τα όσα έλεγε, ήρθε σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα είπε μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης. Να μας πει λοιπόν τώρα, ο κατά τα άλλα λαλίστατος Βουλευτής Ζακύνθου, ποια είναι η αλήθεια. Τι έχει να μας πει για τις δηλώσεις του Υπουργού;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει σχεδόν εργολαβικά να δυσφημεί το νησί μας. Η Ζάκυνθος, όπως και άλλες περιοχές της χώρας, αντιμετωπίζει προβλήματα εγκληματικότητας. Το θέμα όμως είναι τι κάνει η κυβέρνηση για να τα αντιμετωπίσει. Έχει αποτύχει παταγωδώς σε αυτό το κομμάτι, δεν έχει ανακτηθεί το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης, ο Πρωθυπουργός αλλάζει συνεχώς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χρεώνει την αστυνομία για ότι το αρνητικό συμβαίνει και πιστώνει την κυβέρνηση για ότι το θετικό γίνεται. Με την πάροδο των ετών έχει αλλάξει η μορφή του εγκλήματος, προσαρμόζονται οι εγκληματίες, είναι πρωτοφανές μέσα σε 15 μήνες να έχουν πεθάνει από ναρκωτικά 16 συνάνθρωποί μας. Αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Όταν παραγκωνίζονται έμπειροι αξιωματικοί για πολιτικούς, ρουσφετολογικούς λόγους, όταν δεν ενισχύεται η αστυνομική δύναμη, αυτά είναι τα αποτελέσματα που επιφέρονται.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, περί «μιας χούφτας ανθρώπων, σαράντα χιλιάδων κατοίκων της Ζακύνθου που σκοτώνονται μεταξύ τους», είναι απαράδεκτη. Δηλαδή, αυτά που βιώνουμε το καλοκαίρι με το επίπεδο του τουρισμού που έρχεται στο νησί, κυρίως στον Λαγανά, αλλά και όχι μόνο, τα ζούμε και τον χειμώνα που είμαστε μόνοι μας; Από που προκύπτει ότι σκοτωνόμαστε μεταξύ μας; Από που προκύπτει ότι μια χούφτα ντόπιων σκοτώνονται μεταξύ τους; Είδαμε κάποιον τον χειμώνα να πέφτει από το μπαλκόνι, να σκοτώνεται επειδή έκανε χρήση ουσιών;

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού περί αστυνομικών που ήρθαν με βαρύ οπλισμό, δεν θα φέρουν αποτελέσματα. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν μόνιμα στη Ζάκυνθο είναι ευσυνείδητοι και ζητούν την στήριξη που δικαιούνται να έχουν, με μόνιμο στελεχωμένο προσωπικό, αλλά δεν εισακούονται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος που είχε δηλώσει πως ήταν αδιάβαστος όταν ψήφιζε τα μνημόνια. Ελπίζω να μην έρθει στη Ζάκυνθο την επόμενη φορά και μας πει ότι είναι και πάλι αδιάβαστος για τα όσα γίνονται εδώ.»


Current track

Title

Artist

Background