Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Κόκκορης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Είμαι υπέρ της επεξεργασίας του νερού των γεωτρήσεων – Πρέπει ταυτόχρονα να αντικαταστήσουμε και τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης

Δε 29/07/2024



«Από την περασμένη Πέμπτη η ΔΕΥΑΖ δίνει κανονικά νερό στα ορεινά χωριά, μέσω του καινούργιου αγωγού στον Αγαλά. Ανά δύο μέρες θα δίνουμε νερό και σε ποσότητα που επαρκεί. Πενήντα κυβικά νερό την ώρα δίνουμε μέχρι τη Βολίμα.

Εκτός από τις γεωτρήσεις στο Κερί, όπου έχει εισχωρήσει θάλασσα και είναι υφάλμυρο το νερό, σε όλες τις άλλες γεωτρήσεις έχει πέσει η στάθμη του νερού, σχεδόν κατά 70%. Είμαι υπέρ της επεξεργασίας του νερού. Δεν μιλάμε για θαλασσινό νερό αλλά για διύλιση του νερού των γεωτρήσεων, μια μέθοδος που δεν δημιουργεί περιβαλλοντική ρύπανση. Βέβαια αυτό το μέτρο δεν είναι αρκετό, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να αντικαταστήσουμε και τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης για να μην χάνεται το νερό.

Το έργο ανάπλασης της πλατείας στη Μπόχαλη ολοκληρώθηκε χθες. Κάποια μερεμέτια έμειναν και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο. Έδωσα εντολή άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα οικοδομικά υλικά που έχουν απομείνει, ίσως αυτό να γίνει και σήμερα.

Πράγματι το έργο αυτό είχε πολλές καθυστερήσεις, με κύρια ευθύνη του εργολάβου, αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της οποίας οι αιτιάσεις, κατ’ εμέ ήταν αδικαιολόγητες, για την Υπηρεσία βέβαια δικαιολογημένες. Ο εργολάβος φέρει τεράστια ευθύνη.

Το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχιστεί από την 1η Οκτωβρίου, ενώ σε ότι αφορά το έργο της επέκτασης του αγωγού Αγία Μαρίνα-Λούχα-Γύρι, αύριο οριοθετούμε τους χώρους και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί.

Από ότι ισχυρίζεται ο κ. Τσουρουνάκης, γνωρίζει τους «αόρατους μεγαλοπαραγόντες της Ρόδου», οι οποίοι, όπως είπε, αυτοί είναι οι πραγματικοί εργολάβοι του έργου της Μπόχαλης και όχι ο κ. Αλαβέρας. Προσωπικά επειδή δεν τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους, τον καλώ δημόσια να με ενημερώσει ποιοι είναι. Θα είναι χαρά μου να τους γνωρίσω.»


Current track

Title

Artist

Background