Current track

Title

Artist

Background

Βασίλης Μούτσιος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Ζακυνθίων

Στηρίζουμε τη Φιλαρμονική Ζακύνθου και το νέο μαέστρο κ.Αγαλιώτη

Πε 8/08/2024



«Ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Δημάρχου, όπως ενημερώθηκε και η Ζακυνθινή κοινωνία, την ίδια μέρα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η μετακίνηση των δύο μαέστρων έγινε για την αναβάθμιση των Φιλαρμονικών του νησιού.

Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει για το πως αντιλαμβάνεται αυτή την αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των Φιλαρμονικών, είναι μόνο ο Δήμαρχος που έλαβε και την απόφαση. Αναλαμβάνει το ρίσκο της απόφασης αυτής και είναι ο υπόλογος της όποιας εξέλιξης υπάρξει.

Κατανοώ ότι υπάρχουν δεσμοί των μουσικών με τον κάθε μαέστρο. Δεν γνωρίζω αν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα με τους δύο αρχιμουσικούς που μετακινούνται, ή κάποιο άλλο υπηρεσιακό πρόβλημα. Γνωρίζω ότι ο κ. Μαλλιάς και κάποια άλλα μέλη της Φιλαρμονικής της Πόλης είχαν κολλήσει κορονοϊό πριν το βράδυ της μαλλιαρής.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας συγκλήθηκε στις 6 Αυγούστου και έστειλε προς τον Δήμαρχο ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ομόφωνα συμφωνούμε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τις μετακινήσεις των αρχιμουσικών. Στηρίζουμε τον επί 24 χρόνια μαέστρο της Φιλαρμονικής της Πόλης κ. Μαλλιά, ως έναν αξιόλογο μουσικό και δάσκαλο και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της παλαιότερης και πιο ιστορικής Φιλαρμονικής της Ελλάδας.»

Αν αυτό δεν αποτελεί στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Μαλλιά, τότε τι είναι; Και αυτό δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, αλλά γιατί το πιστεύουμε. Τι άλλο να κάνουμε;

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να αλυσοδεθούμε στο άγαλμα του Σολωμού, ούτε να κλείσουμε το λιμάνι για να αλλάξουμε την απόφαση του Δημάρχου. Χθες στη τελετή παράδοσης-παραλαβής, επανέλαβα τις αιτιάσεις μας προς τον Δήμαρχο, αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι οφείλουμε να στηρίξουμε τη Φιλαρμονική και τον νέο μαέστρο. Συναντηθήκαμε και με τον αρχιμουσικό κ. Αγαλιώτη και του είπαμε ότι είμαστε δίπλα του σε ότι χρειαστεί. Ο ίδιος δεν εξέφρασε προς εμάς κάποια δυσαρέσκεια για τη μετακίνησή του.

Επαναλαμβάνω ότι μας προβληματίζει η απόφαση του Δημάρχου αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Τώρα οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσουν κάποιοι την εκμετάλλευση του θέματος για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητές τους. Πρέπει οι Φιλαρμονικές του νησιού να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στην εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου.»


Current track

Title

Artist

Background