Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Κόκκορης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Μέχρι τα τέλη του έτους η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης – Αναμένουμε έγκριση της Αποκεντρωμένης

Πε 19/09/2024



«Το έργο αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών έχει ολοκληρωθεί κατά το 50%. Οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του θα ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου και όπως μας είπε ο εργολάβος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Απομένει να περάσουν οι νέοι αγωγοί κάτω από τα γεφύρια, μέσα από τον παλιό αγωγό, να γίνει η σύνδεσή τους με τη δεξαμενή στη Μπόχαλη και από το ύψος του Υπαίθριου Θεάτρου να τοποθετηθούν οι δύο αγωγοί που θα υδροδοτήσουν το βόρειο και το νότιο τμήμα της πόλης. Σήμερα αποκαθίσταται και η βλάβη του υπάρχοντος αγωγού. Άμεσα θα αποκατασταθούν και οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί στην οδό.

Σε ότι αφορά το έργο της πλατείας στη Μπόχαλη, έχει απομείνει ένα τμήμα, από το “Διεθνές” προς το Κάστρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Δυστυχώς όμως δεν προστατεύτηκε το έργο στη πλατεία, στάθμευαν οχήματα, ακόμα και λεωφορεία, με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποιες πλάκες. Υπήρχε απόφαση για να μην σταθμεύει κανείς εκεί, αλλά δεν εφαρμόσθηκε και δεν είδα να ενοχλούνται οι περίοικοι.

Σε ότι αφορά το έργο του Open Mall, απομένουν κάποιες εργασίες λιθόστρωσης στις οδούς Μαντζάρου, Βενιζέλου και Λεωνίδα Ζώη, οι οποίοι θα κλείσουν σταδιακά για να γίνουν οι εργασίες. Έχουμε εντοπίσει τις κακοτεχνίες και έχουμε στείλει έγγραφο στον εργολάβο ζητώντας να προχωρήσει σε διορθώσεις. Η πλημμύρα που είδαμε στην οδό Λεωνίδα Ζώη, μάλλον προέρχεται από βουλωμένο φρεάτιο. Πάντως η ΔΕΥΑΖ καθημερινά καθαρίζει φρεάτια παντού.
Οι δρόμοι της πόλης που έχουν στρωθεί με κυβόλιθους προβλέπεται να πεζοδρομηθούν. Η κυκλοφοριακή μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να την εφαρμόσουμε μέχρι τα τέλη του έτους.
Οι κεραίες Wi Fi που έχουν τοποθετηθεί, εντάσσονται στο έργο του Open Mall και έχουν λάβει σχετική έγκριση. Αρμόδιο για την «επίβλεψη» του έργου Open Mall είναι το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αντλιοστάσιο στη Λούχα, γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις και έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης σε Λούχα και Γύρι, που δεν είχαν ποτέ νερό. Λύνεται και το πρόβλημα με τον αγωγό στα ορεινά, που ξεκινά από το Κερί, μέχρι τον Άγιο Λέοντα και τη Βολίμα. Σε καθημερινή βάση δίνεται νερό, τμηματικά ανά χωριό.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη και το μεγάλο έργο που αφορά τον πεζόδρομο που ενώνει το Καλαμάκι με τον Λαγανά. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι μέχρι το 2025, και παρότι έχει προκύψει ένα πρόβλημα με την ροή της χρηματοδότησης, ο εργολάβος προχωρά κανονικά το έργο.»


Current track

Title

Artist

Background