Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το σχέδιο που εκπονεί η ΔΕΥΑΖ για την ύδρευση κινείται σε λάθος κατεύθυνση – Δεν ψήφισα υπέρ της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ

Πα 4/10/2024



«Είχαμε την 3η συνάντηση της παράταξής μας με κατοίκους και Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις στις Δημοτικές Ενότητες Λαγανά και Αλυκών. Θα συνεχιστούν αυτές οι επαφές και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Ακούσαμε τις ανησυχίες όλων, συζητήσαμε τα προβλήματα που τους απασχολούν και καταγράψαμε τα ζητήματα ανά περιοχή και χωριό. Όλοι εστιάζουν σε ζητήματα που αφορούν το νερό, την αποχέτευση, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την πεζή καθαριότητα, αλλά και θέματα πολιτικής προστασίας.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα μεταφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα θέσουμε ερωτήματα και θα ζητήσουμε απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός αυτών των συναντήσεων που κάνουμε.

Δεν ψήφισα υπέρ της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΖ και ΕΥΔΑΠ, όχι γιατί δεν αναγνωρίζω τη χρησιμότητα και τη γνώση που έχει η ΕΥΔΑΠ, αλλά γιατί το συγκεκριμένο σχέδιο που εκπονεί η ΔΕΥΑΖ κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Θεωρώ ότι αυτή η σύμβαση μας οδηγεί στην αφαλάτωση, για την οποία είμαστε αντίθετοι.

Η ΕΥΔΑΠ θα ξεκινήσει τους ελέγχους από το Κερί και είναι βέβαιο ότι θα μας πει ότι το νερό στις εκεί γεωτρήσεις είναι υφάλμυρο. Αυτό το ξέρουμε, αλλά η λύση δεν είναι η αφαλάτωση. Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει τον όλο σχεδιασμό με την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, το οποίο είναι διάτρητο και χάνουμε τεράστιες ποσότητες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν έχει ανατεθεί αυτό το κομμάτι στην ΕΥΔΑΠ. Διαρροές υπάρχουν και στο δίκτυο της Πόλης, οι οποίες όμως δεν είναι ορατές.

Προγραμματίζουμε να κάνουμε μια συνάντηση στον Πλάνο, με κατοίκους της περιοχής, για την ύδρευση και κυρίως για το αποχετευτικό δίκτυο εκεί. Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις των κατοίκων και θα καταθέσουμε τις δικές μας. Επιτέλους πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα.»


Current track

Title

Artist

Background