Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Θεοδωρίτσης
Γενικός Γραμματέας ΑΓΕΖ

Επίσημοι Αγώνες Στίβου στη Ζάκυνθο Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο

Πα 4/10/2024



«Στη Ζάκυνθο έχουν να γίνουν αγώνες στίβου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παλαιότερα είχαμε τα «Ζακύνθεια», μια μεγάλη διοργάνωση που γινόταν στο νησί, όμως στη πορεία μεσολάβησε η οικονομική κρίση, η ανακατασκευή του Δημοτικού σταδίου και η πανδημία.

Καθώς οι άλλες πόλεις προχωρούσαν και διοργάνωναν αθλητικά γεγονότα, εμείς δεν μπορούσαμε γιατί το δικό μας στάδιο, ένα από τα λίγα στην Ελλάδα σε πρωτεύουσα νομού, δεν είχε ταρτάν.

Τώρα, σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Πελοποννήσου, διοργανώνουμε αγώνες στίβου στο Δημοτικό στάδιο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Θα έρθουν αθλητές, παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, από Πάτρα, νομό Ηλείας και από Λευκάδα. Θα μετέχουν δέκα αθλητικά σωματεία από αυτές τις περιοχές, με 150 αθλητές, και φυσικά η ΑΓΕΖ με 30 αθλητές. Οι αποστολές θα έρθουν αυθημερόν και θα φύγουν αυθημερόν, πλην της Λευκάδας που θα έρθει το Σάββατο.

Θα έχουμε αγώνες στίβου στα 50 μέτρα, 60 μέτρα, 150 μέτρα δρόμου, 600 και 800 μέτρα, άλμα εις μήκος, ρίψη σφαίρας και δισκοβολία.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ζακύνθου και το Επιμελητήριο, που φρόντισαν να καλύψουν τα έξοδα των αγώνων, αν και δεν μιλάμε για πολλά χρήματα. Αυτό που μετρά είναι η διάθεση που υπάρχει για στήριξη. Η τελευταία φορά που ο Δήμος βοήθησε την ΑΓΕΖ ήταν επί Δημαρχίας Μποζίκη.

Ο στόχος μας είναι στα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε αυτούς τους αγώνες, να τους διευρύνουμε και να τους καθιερώσουμε. Οι αγώνες ξεκινούν μεθαύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο στις 11 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τη μία το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.»


Current track

Title

Artist

Background