Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο στη Ζάκυνθο – Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού μας

Τρ 15/10/2024



«Μεθαύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο ένα πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο θα απαρτίζεται από τους Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Θανάση Κοντογεώργη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Βασίλειο Σπανάκη, Υφυπουργό Εσωτερικών, Μάριο Θεμιστοκλέους, Υφυπουργό Υγείας, Χρήστο Κέλλα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επίσης πολλούς Γενικούς Γραμματείς, η Εύη Δραμαλιώτη ΓΓ Συντονισμού, ο Ευθύμιος Μπακογιάννης ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ο Μανώλης Γραφάκος ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Θεόδωρος Κυριαζόπουλος ΓΓ Ναυτιλίας και Λιμένων, ο Γεώργιος Στρατάκος ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πέτρος Καμπούρης ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ο Γεώργιος Διδασκάλου ΓΓ Πολιτισμού και η Βασιλική Κουτσούκου ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής. Παράλληλα αναμένεται να μας επισκεφθούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιώργιος Στεργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης.

Την ίδια μέρα, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς της Ζακύνθου στο Πνευματικό Κέντρο. Οι φορείς θα ενημερώσουν για τα θέματα των υποδομών του νησιού και θα ακούσουν τις προτάσεις των στελεχών της κυβέρνησης για τα σοβαρά προβλήματα της Ζακύνθου.

Την ίδια μέρα στις έξι και μισή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Λέσχη «Ο Ζάκυνθος», όπου εκεί θα γίνει μια συζήτηση με κυρίαρχα θέματα το Ναυάγιο, τις υποδομές, την εκβάθυνση του λιμανιού και άλλα ζητήματα. Θα ακούσουμε τις προτάσεις του κλιμακίου, τον σχεδιασμό και τις χρηματοδοτήσεις που θα δρομολογηθούν.

Στην ατζέντα έχουμε θέσει ζητήματα υποδομών, όπως το Ναυάγιο, το νερό, οι βιολογικοί, το λιμάνι. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας, αλλά από εκεί και πέρα θα συζητηθούν και θέματα που άπτονται της υγείας και του πρωτογενή τομέα.

Σε ότι αφορά το Ναυάγιο, στην μελέτη του ΕΜΠ προβλέπεται επέκταση της παραλίας κατά 30 μέτρα και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιβαλλοντική μελέτη. Καμιά παραλία δεν μπορεί να επεκταθεί χωρίς να υπάρχει μια τέτοια μελέτη. Το ίδιο χρειάστηκε και για την ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου. Το δεύτερο ζήτημα που πρέπει να λύσουμε ώστε να προσχωρήσουμε στη συντήρηση του σκάφους, είναι η αφαίρεση του από το νηολόγιο. Δεν ήξερα ότι απαιτείται κάτι τέτοιο. Ενημέρωσα σχετικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και με ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να σβήσει από το νηολόγιο κανένα σκάφος, όταν υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν ιδιοκτήτες του. Ήδη οι φερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει την υπόθεση αυτή στα δύο πρωτόδικα δικαστήρια και θα χάσουν και την τελευταία δίκη που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στον Άρειο Πάγο, επομένως θα τελειώσει αυτή η υπόθεση.
Είναι έτοιμη η τροπολογία για να περάσει στον Δήμο το Ναυάγιο, αλλά αφενός εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση για την ιδιοκτησία του και αφετέρου το Υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει το έργο των παρεμβάσεων που προβλέπει το ΕΜΠ στο ΤΑΙΠΕΔ, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Δεκέμβριο. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι εκκρεμότητες η διαχείριση του Ναυαγίου θα περάσει στο Δήμο. Η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις είναι εξασφαλισμένη και είναι βέβαιο ότι το Ναυάγιο θα περάσει στον Δήμο.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, ολοκληρώθηκε η εξέταση του φακέλου από την Κτηματική Υπηρεσία και τώρα ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει τη στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για το λιμάνι και αφού αυτή ολοκληρωθεί θα εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα είμαστε στη διαδικασία της μελέτης για να τοποθετηθούν στο λιμάνι πέντε με έξι πλωτές εξέδρες, εξήντα μέτρων.

Η ΕΥΔΑΠ που έχει τη τεχνογνωσία, έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και θα προχωρήσει το όλο σχέδιο για το νερό και την αποχέτευση του νησιού μας.

Από την επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εξήγγειλε τα μέτρα και έφερε την αστυνομική ενίσχυση που χρειαζόμασταν, δεν υπήρξε κανένα παράπονο και κανένα πρόβλημα με τη παραβατικότητα. Το καλοκαίρι κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα στον Λαγανά. Το ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις μεγαλεμπόρων ναρκωτικών ή άλλων του οργανωμένου εγκλήματος, ίσως οφείλεται στο ότι υπήρχε αυτή η ενισχυμένη αστυνομική παρουσία η οποία λειτούργησε αποτρεπτικά. Η Ζάκυνθος είναι ένα φιλήσυχο νησί, με ειρηνικούς κατοίκους, ένα νησί ασφαλές.

Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας με ιατρικό προσωπικό, αλλά είναι δύσκολο ως επιλογή για έναν γιατρό για πολλούς λόγους. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να επισκεφθεί κάποιος το Νοσοκομείο και να μην βρει γιατρό.
Δεν ισχύει το ότι έχουμε έναν Παθολόγο. Έχουμε προχωρήσει στην ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής η οποία διαθέτει τρεις γιατρούς και έρχεται και τέταρτος από την Πάτρα. Παράλληλα το νοσοκομείο διαθέτει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Είμαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο μας το οποίο είναι ένα από τα πιο στελεχωμένα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Λειτουργεί πλέον και ο αξονικός τομογράφος. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, όταν χάλασε ο αξονικός, αποφάσισε για λόγους διαφάνειας να προβεί σε διαγωνισμό και όχι σε μια πιο γρήγορη διαδικασία όπως η απευθείας ανάθεση. Κατά τη γνώμη μου ήταν λανθασμένη η απόφασή του, γιατί ο αξονικός τομογράφος είναι ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο ιατρικό εργαλείο. Βέβαια το διάστημα που δεν λειτουργούσε, οι ασθενείς έκαναν αξονικές σε ιδιωτικά κέντρα με τα έξοδα να τα καλύπτει το Νοσοκομείο.

Στο ΠΑΣΟΚ έκαναν εκλογές, αμφισβητώντας τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος τελικά επανεξελέγη. Από εκεί και πέρα τι άλλο να πω, καλή επιτυχία εύχομαι στον κ.Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτοδιάλυση, λόγο ύπαρξης δεν έχει και βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε την εποχή των μνημονίων από τις διαδηλώσεις στις πλατείες και θα επιστρέψει εκεί που ήταν.»


Current track

Title

Artist

Background