Ολοκληρώνεται το έργο της οδού Φιλικών – Συνεχίζεται μετά το Πάσχα η ασφαλτόστρωση
Τε 16/04/2025

«Μετά από έναν αγώνα δρόμου δύο ετών, για την ακρίβεια 28 μηνών, φτάνει στην ολοκλήρωσή του το έργο της οδού Φιλικών. Όταν παρέλαβα ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος την 1η Ιανουαρίου 2024, υπήρχε ένα χάος στην οδό Φιλικών, αλλά και στη πλατεία της Μπόχαλης, όπου είχε σκαφτεί και είχε αφεθεί. Ένα χωράφι ήταν.
Είχαν σταματήσει οι εργασίες από τον Απρίλιο του 2023. Θυμίζω ότι για τον νέο αγωγό ύδρευσης, είχαμε ξεκινήσει τις προσπάθειες μαζί με τον αείμνηστο Άκη Κοντονή στη ΔΕΥΑΖ από το 2015.
Ολοκληρώσαμε τη μελέτη και τον Νοέμβριο του 2019 ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του.
Καθυστέρησε να το προχωρήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στη πορεία είχαμε και αστοχίες σε παρεμβάσεις επί του έργου, αλλά τελικά συνδέθηκε επί των ημερών μας ο νέος αγωγός, ο οποίος λειτουργεί.
Από χθες Μ. Δευτέρα, ξεκίνησε το «πρώτο χέρι» της ασφαλτόστρωσης του δρόμου, όπου σήμερα φτάσαμε μέχρι το ύψος του πάρκινγκ. Δεν προχωρήσαμε περαιτέρω, μέχρι τις 24 Ώρες, για δύο λόγους.
Πρώτον επειδή μας το ζήτησαν οι καταστηματάρχες της περιοχής, για να μην τους δημιουργήσουμε πρόβλημα τις ημέρες του Πάσχα, και δεύτερον επειδή κατεβαίνοντας την οδό Φιλικών και προς τα δεξιά του δρόμου, υπήρχε ένα «κενό», μια σύνδεση που έπρεπε να γίνει από τον εργολάβο, αλλά καθυστέρησε γιατί δεν υπήρχαν τα ανταλλακτικά.
Τελικά ήρθαν από την Ιταλία και τελειώνει και αυτή η εκκρεμότητα. Σήμερα θα σταματήσουμε τις εργασίες και μετά το Πάσχα, από την Τρίτη ή Τετάρτη του Πάσχα θα συνεχίσουμε για να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου.
Όλα βαίνουν καλώς και με το έργο της πλατείας της Μπόχαλης. Και αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα. Απομένουν κάποιες ελάχιστες ακόμα παρεμβάσεις να γίνουν, αλλά οφείλω να πω ότι λυπάμαι για το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται τίποτα.
Δημιουργούν πρόβλημα στη πλατεία, παρκάρουν πάνω στο πλακόστρωτο τα οχήματά τους, δημιουργούν φθορές, βρωμιές με τα λάδια που αφήνουν. Πρέπει να σταματήσει αυτό, αλλά είναι θέμα παιδείας.
Ολοκληρώθηκε το έργο του δικτύου ύδρευσης των ορεινών. Έπεσε καινούργιος αγωγός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεκινά από το Κερί και καταλήγει στην Έξω Χώρα.
Είναι σε εξέλιξη και το δίκτυο ύδρευσης στη περιοχή της Ρίζας. Έχει περάσει από το Φιολίτη και προχωρά, ενώ θα καταλήξει στο Καταστάρι.
Το έργο Αγία Μαρίνα-Λούχα-Γύρι, θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου, όπως και το πεζοδρόμιο, αλλά και ο ποδηλατόδρομος στο Καλαμάκι.»