Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Ποταμίτης (Συντονιστής νομαρχιακής Λαϊκής Ενότητας Ζακύνθου, Περιφερειακός σύμβουλος)

Τε 18/05/2016



«Είναι ξεφτίλα σε περίοδο Αριστερής κυβέρνησης να κυκλοφορούν στο νοσοκομείο Ζακύνθου γιατροί με μπλοκάκια.
Είναι ντροπή για την αριστερά η παροχή υπηρεσιών στο νοσοκομείο, ιδιωτών ιατρών, με απόδειξη. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ιατροί.

Είναι κοινή παραπλάνηση ο ισχυρισμός ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Ζακύνθου κατά 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο προϋπολογισμός πέρυσι ήταν 3,6 εκατομμύρια και φέτος είναι 4,1 εκατομμύρια. Τα επιπλέον 500 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν φέτος, έχουν σκοπό να διατεθούν για την κάλυψη φαρμάκων υψηλού κόστους όπως αυτά των καρκινοπαθών, ένα επιπλέον «βάρος» που προστέθηκε από φέτος στο νοσοκομείο. Επί της ουσίας φόρτωσαν φέτος το νοσοκομείο με αυτό το επιπλέον έξοδο, που δεν υπήρχε πέρυσι.

Τα επιπλέον χρήματα που απορροφήθηκαν πέρυσι έκλεισαν τρύπες. Στη πραγματικότητα λοιπόν, ο φετινός προϋπολογισμός είναι στα επίπεδα του περσινού, ενώ το επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ που κάποιοι επικαλούνται, δεν έχει καν ακόμα εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Θεωρώ ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, γιατί τον Αύγουστο τελειώνει το χρονικό περιθώριο για τη σύναψη συμβάσεων με προμηθευτές. Άρα αν εγγραφεί αυτό το 1 εκατομμύριο ευρώ την τελευταία στιγμή, θα είναι άχρηστο αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθεί.

Στη κυβέρνηση της Αριστεράς, ένας ασθενής πληρώνει ιδιωτικό ασθενοφόρο να τον μεταφέρει επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί.
Στη κυβέρνηση της Αριστεράς η καρδιολογική κλινική τη νύχτα δεν έχει εφημερεύοντα καρδιολόγο. Υπάρχει ένας καρδιολόγος που βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας στο σπίτι του!
Στη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν υπάρχει σε ενεργή εφημερία ούτε αναισθησιολόγος, ούτε παιδίατρος.
Όλα αυτά αποτελούν ντροπή για μια Αριστερή κυβέρνηση.

Το νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν έχει διοίκηση και ουσιαστικά αυτοδιοικείται. Δεν υπάρχει καν άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο στο νοσοκομείο, βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής. Δεν υπάρχει θυρωρός και σε πολλές των περιπτώσεων ο θυρωρός εκτελεί χρέη ασφάλειας, αφού ούτε ασφάλεια υπάρχει.

Με το που χάλασε ο αξονικός τομογράφος, ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια εταιρία για την επισκευή, αλλά καθυστέρησε γιατί είναι κακοπληρωμένη από το παρελθόν και δεν υπάρχει διοίκηση για να πιέσει.
Ήρθαν τελικά χθες τεχνικοί για να επισκευάσουν τον αξονικό τομογράφο, που δεν λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω βλάβης, αλλά διαπίστωσαν επιπλέον προβλήματα που απαιτούν πρόσθετα ανταλλακτικά και έτσι απαιτείται επιπλέον χρόνος για την επισκευή.

Δεν βλέπω να λειτουργεί σύντομα η ΜΕΘ, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό.

Το μηχάνημα ενδοσκόπησης που δόθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο δεν έχει επιστραφεί. Είναι ένα μηχάνημα που οφείλει να διαθέτει το νοσοκομείο μας για συγκεκριμένα περιστατικά.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής ισχυρίστηκε ότι αυτό το μηχάνημα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Του απαντώ ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραχωρηθεί σε άλλο νοσοκομείο. Και το σύστημα πυρόσβεσης του νοσοκομείου δεν έχει μέχρι σήμερα ποτέ χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το ξηλώσουμε και θα το παραχωρήσουμε σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Το λάθος του Βουλευτή Ζακύνθου είναι ότι μιλά μιμούμενος τον Τσίπρα. Μιλά ως ένα μαγνητοφωνάκι μίμησης του πρωθυπουργού.

Συμφωνώ με την άποψη του Βουλευτή Ζακύνθου, για τον χαρακτήρα και το έργο του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλου. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στη παράταξη της πλειοψηφίας στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όμως πιστεύω ότι κινούμεθα σε θετική κατεύθυνση και σε πολλές των περιπτώσεων με καταγγελτικό λόγο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε στη λογική ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και ότι τα έφαγαν όλα μαζί με τον Πάγκαλο.

Ουδέποτε η Αριστερά είπε ότι η έμμεση φορολόγηση είναι μια δίκαιη φορολόγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να μην πειράξει τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, να αυξήσει το αφορολόγητο όριο, να φορολογήσει μόνο το κεφάλαιο, να καταγγείλει το εθνικό χρέος και να έβγαζε βιβλιάρια υγείας για όλους τους Έλληνες.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε, ότι κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου 2015, μεταξύ όλων των άλλων έλεγαν και κάποιες μαλακίες! Τους απαντώ, ότι την εποχή εκείνη δεν λέγαμε κάτι κακό, απλά ο μεταλλαγμένος σήμερα ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ασκεί κακή πολιτική.

Πρέπει να ανασυνταχθεί το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα, να ξαναβγεί ο Έλληνας στους δρόμους και να γεμίσουν πάλι οι πλατείες.
 Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται πάντα σε εκλογική ετοιμότητα και δηλώνει παρούσα σε αυτά τα κινήματα. Θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα δημιουργήσει ένα γνήσιο ριζοσπαστικό Αριστερό μέτωπο κατά των μνημονίων και του παράνομου χρέους. Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η χώρα». 


Current track

Title

Artist

Background