Current track

Title

Artist

Background

Τάσος Τζίμης (εκπρόσωπος επιτροπής αγώνα Καλαμακίου για τον ΧΥΤΑ)

Πα 4/11/2016



Τα λεγόμενα του δημάρχου περί μαύρου χρήματος και χρηματισμού κάποιων, χρίζουν εισαγγελικής έρευνας. Τι θα πει παρερμηνεύτηκαν οι κουβέντες του; Έχουμε απευθυνθεί σε δικηγόρο και θα κάνουμε κάθε νομική ενέργεια. Θα γίνει δικαστήριο και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Ξένος θα είναι μάρτυρας. Αν ξέρει κάτι ο δήμαρχος να μας το πει. Μας έχει θίξει οικογενειακά, έχει θίξει τα παιδιά μας ο κ. Κολοκοτσάς, μας έχει σπιλώσει.
Το συγνώμη ενός ανδρός είναι παλιών πολιτικών, όχι σημερινών που ποτέ δεν ακούμπησαν καν την πολιτική.

Ο δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα, τον στήριξα για να εκλεγεί αλλά δυόμιση χρόνια τώρα δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο.  Δεν ξέρουν να διοικήσουν, δεν φταίμε εμείς για αυτό που συμβαίνει. Δώσαμε χρονικό περιθώριο για να διευκολύνουμε την κατάσταση και αυτοί πέταξαν τα ογκώδη στο Σκοπό. Τα στραγγίδια μπορεί άμεσα να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ. Όλο το καλοκαίρι έριχναν τα σκουπίδια στο έδαφος εκτός μεμβράνης.
Ούτε η μείζονα ούτε η ελάσσονα αντιπολίτευση μας έχει επισκεφθεί, κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δεν ενδιαφέρεται να δει τα εγκλήματα στον ΧΥΤΑ, πλην του κ. Κωνσταντίνου. Έχουμε βάλει ένα μεγάλο Χ.
Το Καλαμάκι έχει δεχτεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από τον ΧΥΤΑ.

Από το 2006 μας καταστρέφουν, δεν μας σεβάστηκαν, δεν κοιτάξανε ούτε τα αντισταθμιστικά της περιοχής.
Ούτε σε πέντε χρόνια δεν θα πάνε στο Λίβα. Έχουμε ζητήσει να έρθουν και να πάρουν τα σκουπίδια που είναι στο έδαφος για  να τα μεταφέρουν στις μεμβράνες. Έστειλαν δύο εργάτες με δύο αξίνες. Αυτοί είμαστε, και μετά τους φταίνε οι Καλαμακιώτες.

Εάν μας άκουγαν από το 2006 οι ξενοδόχοι θα μπορούσαν να μας είχαν βοηθήσει, δεν το έκαναν ποτέ.

Και στον Κομιώτη και στον Ξένο δώσαμε χρονικό περιθώριο, κάτι έκαναν για να βελτιώσουν την κατάσταση, αυτοί που διοικούν σήμερα δεν μας έδωσαν τίποτα.

Μας ζητούν νέα παράταση τριών μηνών, ας κάνουν δημοτικό συμβούλιο και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
θα ναι για πολλούς μήνες τα σκουπίδια στους δρόμους. Τα μηχανήματα της προ-βιολόγησης δεν τα έχουν βάλει ακόμη μπροστά.

Ο σκοπός δεν είναι κλειστός, η πόρτα είναι ανοιχτή, απλά φοβούνται να πάνε τα απορρίμματα μην τους πάνε αυτόφωρο.
Δεν υπάρχει χώρος στον ΧΥΤΑ για να πάνε άλλα απορρίμματα, τα στραγγίδια και τα σκουπίδια φεύγουν ανεξέλεγκτα.

Είναι η τρίτη μέρα που εμείς αντιδρούμε, τα σκουπίδια που είναι στους δρόμους σήμερα δεν είναι λόγω της δικής μας αντίδρασης, οι εργάτες δεν μπορούσαν να κάνουν την αποκομιδή τις προηγούμενες μέρες γιατί φοβούνται να πάνε στον ΧΥΤΑ επειδή ο χώρος είναι πλέον επικίνδυνος.

Συνεννοηθήκαμε με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και την Δευτέρα θα συνοδεύσουμε από κοινού το απορριμματοφόρο που θα κάνει την αποκομιδή στα σχολεία, το νοσοκομείο και τον ΟΔΑΖ, δεν θα επιτρέψουμε την αποκομιδή από πουθενά αλλού. 


Current track

Title

Artist

Background